eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

"Όνειρο η πραγματικότητα απο το θέατρο "ΕΛΥΖΕ" στο Κρανίδι"

Θεατρική παράσταση στο Κρανίδι
"Σπαρταριστές ατάκες χάρισαν το γέλιο στο κοινό αλλά και συγκινητικό φινάλε που πέρασε "μηνύματα" για την ζωή και τις ανθρώπινες αρχές και αξίες..."
Μάνος Αντωνίου στο eikonoskopionews:  
"Νιώθω χαρά και συγκίνηση που έπαιξα σήμερα στα Πάτρια εδάφη μου. Μη χάνουμε άλλο την ζωή μας για το εφήμερο....."

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης
 
Την θεατρική παράσταση "Όνειρο η πραγματικότητα" (από το θέατρο "ΕΛΥΖΕ") απόλαυσε το κοινό  το βράδυ της Παρασκευής στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου Κρανιδίου.
 Πρόκειται για μια απολαυστική κωμωδία που χάρισε στιγμές γέλιου στου θεατές οι οποίοι στο τέλος αντάμειψαν με ένα θερμό χειροκρότημα τους ηθοποιούς.
 Η θεατρική παράσταση "Όνειρο η πραγματικότητα" (του συγγραφέα Λεωνίδα Τσίπη) πρόκειται για μια καυστική σάτιρα....
...... κωμικοτραγικών καταστάσεων. Μέσα απο την "ματιά" του συγγραφέα περνάει κάθε (αρνητική) πτυχή της καθημερινής ζωής και της κοινωνικής δραστηριότητας. 
Το εύκολο κέρδος, ο εγωισμός, το (ανούσιο) "κυνήγι"του εφήμερου και ο καταναλωτισμός που οδηγούν στην αποκόλληση απο τις παραδοσιακές αρχές και αξίες. Και στο τέλος όταν φτάνει η στιγμή του απολογισμού να διαπιστώνουμε ότι "η ζωή περνάει απο μπροστά μας" και να συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε ροτα και να έρθουμε αντιμέτωποι με τα λάθη μας και τις (τυχόν) κακές επιλογές μας.  Άλλωστε "πείρα είναι το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας" και για να τα διορθώσουμε οφείλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη των ευθυνών μας. Μόνο έτσι θα οικοδομήσουμε μια γνήσια ανθρώπινη κοινωνία. Πρέπει να ζούμε για τα υψηλά και τα σπουδαία. Και όχι για τα ποταπά και τα ασήμαντα. Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα της παράστασης "όνειρο η πραγματικότητα"....

Ο Μάνος Αντωνίου στο eikonoskopionews

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Μάνος Αντωνίου  (με καταγωγή απο τους Φούρνους) μίλησε στο eikonoskopionews. "Σε μια δύσκολή θεατρική σεζόν είμαστε ικανοποιημένοι απο την ανταπόκριση που έδειξε ο κόσμος τον περασμένο χειμώνα στο Θέατρο "ΕΛΥΖΕ" ΣΤΗΝ Αθήνα αλλά και με την προσέλευση του απόψε στο Κρανίδι(σσ χθες) .
Και πρόσθεσε: 
" "Το όνειρο η πραγματικότητα" είναι μια επίκαιρη-καυστική κωμωδία που περνάει μηνύματα στο κοινό. Μηνύματα που αφορούν την ίδια μας την ζωή. Τρέχουμε, αγχωνόμαστε, στεναχωριόμαστε, ο ένας δεν μιλάει στον άλλον. Χάνουμε την αγάπη για το εφήμερο. Αυτό το άπιαστο όνειρο της καταναλωτικής ευτυχίας, είναι ανούσιο. Δυστυχώς έχουμε χάσει την ουσία. Διότι ουσία έχει η αγάπη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη και η εκτίμηση. Αυτά είναι που χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε ξανά τις αξίες μας".
Ακόμη ο κ. Αντωνίου απάντησε για το πως αισθάνεται όταν ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις για το κοινό της Ερμιονίδας (μια και ο ίδιος έλκει την καταγωγή του απο την περιοχή μας) : "Είναι πολύ τιμητικό για εμένα. Είναι η 10η φορά που ανεβάζω θεατρική παράσταση στον τόπο μου. Με καταξιωμένους θιάσους. Τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου, το Νίκο Τσούκα, τον Γιάννη Ευαγγελίδη, τον Μάρκο Λεζέ καθώς και με άλλους γνωστούς ηθοποιούς αλλά και με παλιούς και νέους μαθητές μου. Χαίρομαι και συγκινούμε πολύ όταν παίζω στα Πάτρια εδάφη μου.Μπροστά σε ένα κοινό που το λατρεύω και πιστεύω ότι τρέφει μια εκτίμηση για το πρόσωπο μου ".

Τέλος αναφέρθηκε και για το τι σχεδιάζει σχετικά με τις επόμενες συνεργασίες του σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο: "Όσον αφορά την τηλεόραση είμαστε σε αναμονή διότι τα πράγματα λόγω της ευρύτερης κατάστασης είναι δύσκολα και κυρίως αβέβαια τόσο για εμένα όσο και για τους περισσότερους συναδέλφους μου. Κινηματογραφικά είμαστε σε συζητήσεις για μια ταινία αλλά ακόμα δεν θα ήθελα να ανακοινώσω κάτι πριν υπογράψω. Τώρα όσον αφορά το θέατρο.Μέχρι τον Δεκέμβρη στο θέατρο "ΕΛΥΖΕ" στην Αθήνα θα συνεχιστούν οι παραστάσεις για το "όνειρο η πραγματικότητα". Παράλληλα θα ανεβάσουμε μια όμορφη παιδική παράσταση το "χρυσοφεγγαράκι"για όλη την επόμενη σαιζόν. "

eikonoskopionews