eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

"Οι Κανταδόροι της Ερμιόνης έφεραν στις θύμισες την Ερμιόνη μιας άλλης εποχής..."

ΜΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ - ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΕΡΜΙΟΝΙΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΧΑ'Ι'ΔΕΨΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΘΕΑΤΩΝ...
''ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ...''

"Ο κόσμος γέμισε το προαύλιο του σχολείου Συγγρού. Τραγουδούσε μαζί με τους κανταδόρους και τους χειροκρότησε θερμά"
"Η Ερμιόνη των παραδόσεων και του πολιτισμού δήλωσε παρούσα χθες βράδυ στην εκδήλωση των κανταδόρων. Γι αυτό και η Καντάδα στις γειτονιές και τα σοκάκια της δεν θα σβήσει... "

Την παρουσίαση έκαναν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Μιχαλόπουλος και Χριστίνα Βασιλάκου  

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης

Το βράδυ του Σαββάτου στο προαύλιο του σχολείου "Συγγρού" οι "κανταδόροι" χάρισαν μια όμορφη μουσική βραδιά στο κοινό-που τους τίμησε με την μαζική  παρουσία του- για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στην διάσωση και διάδοση των πολιτιστικών παραδόσεων της Ερμιόνης.
Κατάμεστο απο Κόσμο το Πνευματικό Κέντρο της Ερμιόνης --- 
Όλοι οι Ερμιονίτες έριξαν ένα ζεστό,απο καρδιάς και... αυθεντικό χειροκρότημα στους πρωταγωνιστές Κανταδόρους...
Η εκδήλωση αυτή ήταν η αφορμή να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι την πλούσια (μουσική) διαδρομή των κανταδόρων όλα αυτά τα χρόνια που γυρνούν στις γειτονιές και στα σοκάκια της Ερμιόνης με την κιθάρα, το ακορντεόν, τις όμορφες φωνές τους,και τραγουδούν Αθηναϊκές και Επτανησιακές καντάδες.
(απο αριστερά Α. Λεμπέσης, π. Ιωάννης Αμπελάς, Μαρία Οικονόμου, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής, Γιάννης Ανδριανός, Δημήτρης Σφυρής, Ηλίας Βελούδης, Παναγιώτης Μέξης, Γιάννης Κρητσωτάκης)
Οι Γιάννης Σκούρτης,Σταμάτης Βλαχοδημήτρης, Γιάννης Αφεντάκης, Μανώλης Καρατζάς, Άρης Σκούρτης και Κώστας Συμεωνίδης, με την χθεσινοβραδινή τους εμφάνιση (στο όμορφα διαμορφωμένο σκηνικό), έφεραν στο προσκήνιο την Ερμιόνη μιας άλλης εποχής. Αυθεντικής! Το μήνυμα της οποίας παραμένει πάντα επίκαιρο...

Σημαντική ήταν η βοήθεια του νεότερου Θοδωρή Μαστροκόλια που πλαισίωσε τους κανταδόρους με το μπουζούκι του.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω πολλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των κανταδόρων και γέμισαν τον χώρο της εκδήλωσης. Σιγοτραγούδησαν μαζί τους και τους χάρισαν ένα ζεστό χειροκρότημα ευχόμενοι παράλληλα οι νεότερες γενιές να πάρουν την μουσική σκυτάλη προκειμένου να συνεχιστεί η ιστορία που γράφει η παρέα των κανταδόρων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλήθηκαν επίσης παλιές φωτογραφίες των κανταδόρων της Ερμιόνης απο διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες (με την κα. Θεοδότη Σκλαβούνου να τις επεξηγεί) και οι παρευρισκόμενοι τις παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια και αναγνώρισαν σε αυτές αγαπημένα τους πρόσωπα 

Την παρουσίαση έκαναν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Μιχαλόπουλος και Χριστίνα Βασιλάκου  που κόσμησαν την εκδήλωση με τον επαγγελματισμό και έδωσαν την ανάλογη μεγαλοπρέπεια, έτσι όπως έπρεπε να είχε μια τέτοια εκδήλωση για την πολιτιστική ιστορία της Ερμιόνης!

Το παρόν στην εκδήλωση-μεταξύ άλλων- έδωσαν ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής, οι αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας κκ Παντελής Κολυμπάδης και Σταύρος Κούστας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης κ. Γιάννης Κρητσωτάκης, ο αντιπρόεδρος του Ν.Π. Ερμιονίδας κ. Νίκος Παπάς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, ο δήμαρχος του τέως δήμου Ερμιόνης κ. Ανάργυρος Λεμπέσης, καθώς και δημοτικοί-τοπικοί σύμβουλοι.

Το eikonoskopiotv ήταν εκεί και σε λίγες μέρες θα σας παρουσιάσει ένα πλούσιο τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Μείνετε συντονισμένοι!
eikonoskopionews