eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κρανιδίου:Έγιναν σήμερα τα πρωί τα εγκαίνια

''Στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις μεταφέρθηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κρανιδίου''

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης

Έγιναν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου που βρίσκονται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Πορτοχελίου στην περιοχή της Αγίας Άννας. Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στις οποίες απο δω και στο εξής θα στεγάζονται οι υπηρεσίες του σώματος, είναι το αποτέλεσμα τις συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα (και σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή) ο τέως δήμος Κρανιδίου (επί θητείας του ιδίου) με ψήφισμα του τότε δημοτικού συμβουλίου απο τις 31 Ιανουαρίου 2000 αποφάσισε να μεταφερθούν μόνιμα  στον σημερινό χώρο οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου διότι όπως είπε ο κ. Καμιζής "ο χώρος αυτός είναι καταλληλότερος γιατί εξασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση που υπάρχει στον περιφερειακό δρόμο και προς όλα τα σημεία της επαρχίας μας αλλά και στις Σπέτσες". 
Η απόφαση που είχε λάβει ο τέως δήμος Κρανιδίου επικαιροποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2012 απο τον νέο δήμο Ερμιονίδας. Για την υλοποίηση της πρότασης ο δήμος παραχώρησε το κτίριο......
...... που υπήρχε στην περιοχή το οποίο οι τεχνικές υπηρεσίες της εταιρίας "ARISTO DEVELOPERS"  (θυγατρική της εταιρίας "Dolphin Capital") το διαμόρφωσαν σε ένα σύγχρονο κτίριο που πληρεί όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες του π.κ. Κρανιδίου.
Μίλτος Καμπουρίδης: "Η εταιρία μας διέθεσε στην περιοχή της Ερμιονίδας 0,5 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία τετραετία"

Ο ιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας "Dolphin Capital" κ. Μίλτος Καμπουρίδης παραβρέθηκε στα εγκαίνια και αναφέρθηκε (στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε) στα προγράμματα χορηγιών της εταιρίας για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών στις οποίες επενδύει και τόνισε πως την τελευταία τετραετία η  "Dolphin Capital"  διέθεσε 0,5 εκατ. Ευρώ για την Ερμιονίδα επισημαίνοντας: "Οι χορηγίες αυτές, αφορούν προμήθειες εξοπλισμού περιβαλλοντικής διαχείρισης του δήμου, υποτροφίες σε μαθητές της περιοχής, οικονομική ενίσχυση συλλόγων και εκδηλώσεων, προμήθεια εξοπλισμού στα σχολεία της περιοχής" και παράλληλα υπογράμμισε τις χορηγίες της εταιρίας προς την Κυπελλούχο Ευρώπης και πρωταθλήτρια Ελλάδος ομάδα χάντμπολ του Διομήδη Άργους και προς τον δήμο με την ανακατασκευή του κτιρίου που θα στεγάζονται απο σήμερα οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου.
Ακόμη o κ. Καμπουρίδης μίλησε και για την επένδυση (ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ) στο Πορτοχέλι του ξενοδοχειακού συγκροτήματος aman zoe resort. Επένδυση για την οποία έγινε εκτεταμένη αναφορά απο τον εγχώριο και διεθνή τύπο με αποτέλεσμα σήμερα η Ερμιονίδα (μέσα απο τέτοιες επενδύσεις) να θεωρείται ένας απο τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου ενώ δήλωσε πως στα άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι η ανακαίνιση του ξενοδοχείου "Γιούλη" (στον κόλπο του Πορτοχελίου) και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων.
Aξίζει να σημειωθεί ότι με την επένδυση του aman zoe έχουν δημιουργηθεί 150 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας (πέραν αυτών που δημιουργήθηκαν για την κατασκευή του έργου). Μάλιστα ο κ. Καμπουρίδης υποστήριξε ότι "φιλοδοξούμε οι υπόλοιπες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν απο τις υπόλοιπες αναπτύξεις μας θα ξεπεράσουν τις 800 και οι περισσότερες απο αυτές θα καλυφθούν απο τους κατοίκους της περιοχής".
Τα εγκαίνια...
Στα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων παραβρέθηκαν ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος του Πυροσβεστικού σώματος Αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπλίου Πύραρχος Γεώργιος Δελογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης, το σύνολο της δημοτικής ηγεσίας του δήμου Ερμιονίδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου κ. Δημήτρης Σφυρής, εκπρόσωποι της εταιρίας "ARISTO DEVELOPERS" και πολίτες.
Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ακολούθησαν οι ομιλίες του δημάρχου Ερμιονίδας κ. Καμιζή, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου, του Αντιστράτηγου Σωτήριου Γεωργακόπουλου και (όπως αναφέραμε και παραπάνω) του ιδρυτή και Διευθύνων συμβούλου της εταιρίας "Dolphin capital" κ. Μίλτου Καμπουρίδη.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες απο τον Αντιστράτηγο στους κκ Καμιζή και Καμπουρίδη ακολούθως έγινε το κόψιμο της κορδέλας απο τον κ. Γεωργακόπουλο. Έπειτα οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν απο τον διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τις σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις.  

Μικρά-μικρά....

  • Δεν πήγαν στην εκδήλωση των εγκαινίων οι τρεις Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Δημήτρης Κοδέλας και Γιάννης Μανιάτης. Παρόλα αυτά έστειλαν έναν μικρό χαιρετισμό. Λογικό είναι. Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι....καυτές.
  • Αγχωμένος για να είναι όλα στην εντέλεια ήταν ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρανιδίου κ. Δημήτρης Ρόζος μαζί του και όλο το προσωπικό της υπηρεσίας. Άξιζε τον κόπο γιατί παρά την πίεση (λόγω και της επίσκεψης του Αντιστράτηγου...) πέρασαν με...άριστα τις εξετάσεις και των εγκαινίων και τις ξενάγησης των παρευρισκομένων στα ενδότερα του κτιρίου....
  • Πανταχού παρόν ο πολιτευτής της ΝΔ Βασίλης Σιδέρης. Το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του στην Ερμιονίδα....
  • Τον δικό του χαιρετισμό έστειλε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Εφραίμ μιας και δεν κατέστη εφικτό να παρευρεθεί στα εγκαίνια.
  • Ανήσυχος για την τουριστική κίνηση στις Σπέτσες ο δήμαρχος του νησιού Παναγιώτης Λυράκης αλλά και αισιόδοξος και σίγουρος για την επιτυχή έκβαση της θητείας του στον δήμο....
  • Κεντρικό πρόσωπο ο Μίλτος Καμπουρίδης. Οι επενδυτικές δραστηριότητες της εταιρίας του Κύπριου επιχειρηματία στην Ερμιονίδα είναι στο επίκεντρο και κίνησαν το ενδιαφέρον. Με την σωστή και ειλικρινή συνεργασία θα βγει κερδισμένη η περιοχή μας. Καιρός να πάψει να δαιμονοποιείται η ιδιωτική πρωτοβουλία. Πόσο μάλλον στην παρούσα οικονομική συγκυρία....
  • Έντονο το ενδιαφέρον για την Ερμιονίδα που δείχνει ο Τάσσος Χειβιδόπουλος. Πολλά τα περιθώρια ανάπτυξης της περιοχής μας. Και πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα.
  • Τον όμορφο περιβάλλοντα χώρο πέριξ του κτιρίου διαμόρφωσε ο Γεώργιος Γουλανδρής...
  • Πολιτικές ζυμώσεις περί ανέμων και...υδάτων η μήπως...... (Κουιζάκι για δυνατούς λύτες)....

 eikonoskopionews.blogspot.gr

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 6-7-2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
Αγαπητοί φίλοι,
Λυπάμαι που δε μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα καθώς συμμετέχω στο Προεδρείο της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ με την ιδιότητα του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Θέλω να συγχαρώ τον Δήμο και τους ιδιώτες δωρητές για την πρωτοβουλία τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει συμπληρωματικότητα και συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τότε μπορεί να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στον τομέα της παροχής κοινωφελών υπηρεσιών

 Το νέο κτήριο που σήμερα εγκαινιάζεται και στο οποίο θα στεγαστεί το κλιμάκιο της Π.Υ. που εποπτεύει την περιοχή της Ερμιονίδας, αποτελεί μια αναβάθμιση των όρων διαβίωσης και εργασίας των ανδρών που υπηρετούν σ’ αυτό. Η αναβάθμιση αυτή είναι βέβαιο πως θα έχει και αντίκρυσμα  στην παροχή πυροσβεστικών υπηρεσιών σε μια περιοχή όπως η Ερμιονίδα με τους σημαντικούς κινδύνους που ελλοχεύουν για πυρκαγιά στο πανέμορφο περιβάλλον μας.

Επίσης η πραγματικά χρήσιμη και παραγωγική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο.

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι.
Από την νέα μου θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα είμαι δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε.
                                                                                                         Φιλικά
                               ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ