eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

''Ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση με θέμα την ανάγκη για χωρίς καθυστέρηση καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους για διαλύσεις αλιευτικών σκαφών (καϊκιών).''


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα την ανάγκη για χωρίς καθυστέρηση καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους για διαλύσεις αλιευτικών σκαφών (καϊκιών).

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


«300 περίπου αλιευτικά σκάφη (καΐκια) έχουν μπει στη διαδικασία διάλυσης και οι ιδιοκτήτες τους - οι οποίοι, αφού απέσυραν τα καϊκια τους, αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά και πιεστικά οικονομικά προβλήματα - ανησυχούν για την καταβολή των προβλεπόμενων επιδοτήσεων.

Καθώς εντέλει, σύμφωνα με το πρόσφατο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, η αρμοδιότητα της έγκρισης και καταβολής των δικαιούμενων επιδοτήσεων για τη διάλυση αλιευτικών σκαφών (καϊκιών) παραμένει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.      Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για να διασφαλιστεί η χωρίς άλλες καθυστερήσεις καταβολή των δικαιούμενων πληρωμών στους ιδιοκτήτες των εν λόγω καϊκιών και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα».