eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

''6ο Διεθνές φεστιβάλ Ερμιόνης. 21η Χορωδιακή συνάντηση''

''Το Σαββατοκύριακο του πολιτισμού στην Ερμιονίδα''



Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις-στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ- που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο (21&22 Ιουλίου) στο προαύλιο του πρώην δημαρχείου Ερμιόνης με την 21η χορωδιακή συνάντηση και την συνεργασία της Big Band με το χορωδιακό εργαστήρι του μουσικού συλλόγου Ερμιόνης.
Το κοινό απόλαυσε ένα όμορφο μουσικό διήμερο χειροκροτώντας.....
...... θερμά όσες και όσους συμμετείχαν στο φεστιβάλ ενώ αρκετοί πολίτες έδιναν συγχαρητήρια στους διοργανωτές ευχόμενοι παράλληλα κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Ερμιόνης να γίνεται συνεχώς και καλύτερο μια και όπως ανέφεραν στο eikonoskopionews αρκετοί πολίτες "Οι πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο μας. Και ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία που βιώνουμε". Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος της πόλης Topoloveni της Ρουμανίας  κ. George Botserka.

Το διήμερο του Φεστιβάλ

Το βράδυ του Σαββάτου (21/7) πραγματοποιήθηκε η "21η Χορωδιακή συνάντηση Ερμιόνης" με την συμμετοχή της "νεανικής δημοτικής  χορωδίας Ναυπλίου" (σε κοινό πρόγραμμα με την συμμετοχή νέων απο την Επίδαυρο) υπό την διεύθυνση του κ. Θεοδόση Αντωνιάδη, η νεανική χορωδία "Ορφέας" της Τρίπολης με μαέστρο την κα. Χριστίνα Αθανασόπουλου και η χορωδία "Topoloveni" (απο την ομώνυμη πόλη της Ρουμανίας) υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Ion Isaroiu. 
Οι χορωδίες του Ναυπλίου και της Τρίπολης πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις και  ερμήνευσαν τραγούδια που αποτελούν-το δίχως άλλο- σταθμό στα Ελληνικά μουσικά δρώμενα όπως τα κομμάτια "Τα λόγια και τα χρόνια" (Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος, Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου), ¨Της Αγάπης αίματα¨ (Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη) και η "Μπαλάντα του Ούρι" (Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις, Στίχοι: Νίκος Γκάτσος) ενώ η χορωδία "Topoloveni" της Ρουμανίας (ιδρύθηκε το 1907 ενώ απο το 1947 μέχρι και το 2005-που ανέλαβε ο νυν μαέστρος Ιon Isaroiu- είχε μαέστρο τον Ion Ioneskou ) ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Ρουμανίας. Χορωδία πολύ υψηλού επιπέδου και με ιστορία που υπερβαίνει τα100 έτη το "Topoloveni" εντυπωσίασε το κοινό που επιβράβευσε τον μαέστρο και τους χορωδούς με πολλά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ συνεχίστηκαν και το βράδυ της Κυριακής. Μέλη της φιλαρμονικής του δήμου Ερμιονίδας σε συνεργασία με με την φιλαρμονική του δήμου Άμφισσας με τον μαέστρο Σταύρο Αρβανίτη (διευθυντή της φιλαρμονικής του δήμου μας) να δίνει το παράγγελμα, συγκρότησαν την "BIG BAND" και έπαιξαν με αριστουργηματικό τρόπο κορυφαίες δημιουργίες της παγκόσμιας μουσικής όπως (μεταξύ άλλων) συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα συνθέτη  Βαγγέλη Παπαθανασίου (Κέρδισε το βραβείο όσκαρ το 1982 για την μουσική που συνέθεσε για την ταινία "Οι δρόμοι της Φωτιάς" ενώ το 2001 το ΘΡΥΛΙΚΟ του έργο "ΜΥΘΩΔΙΑ" επιλέχθηκε απο τη ΝASA ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη ")  το soundtrack The Phantom of the opera" και το soundtrack της ταινίας "Mission impossible".
Στη συνέχεια οι χορωδοί απο το χορωδιακό εργαστήρι του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης (Με σολίστ την Βίκυ Παπάζογλου και τον Δημήτρη Κοντό), ανέβηκαν στην σκηνή σε συνεργασία με την  "BIG BAND" και υπό την καθοδήγηση του Τάκη Μανιάτη ερμήνευσαν ξένα κομμάτια σε Jazz, spiritual, και Gospel ρυθμούς.
Το πλούσιο πολιτιστικό διήμερο έκλεισε με τους παραδοσιακούς Ρουμάνικους Χορούς απο το group "Ciuleandra".