eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

''Τι είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην χθεσινή ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο Πορτο Χέλι''

Πέτρος Τατούλης:
 "Στοχεύουμε σε πολιτικές που έχουν άμεση σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και με την φιλοσοφία της βιώσιμη ανάπτυξης"
"Πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των αιρετών περιφερειών  και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να δημιουργηθεί μια εσωτερική αγορά και ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα έχει άμεση σχέση και εξουσιοδότηση απο τον ίδιο τον πολίτη"

"Ο τουρισμός μας προσφέρει το 6% του ΑΕΠ μας. Είναι το μεγαλύτερο παραγωγικό μας εργαλείο....

 Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης
Το πλάνο, το σχέδιο και την στρατηγική που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία της περιφέρειας Πελοποννήσου για το περιβάλλον, ανέλυσε χθες κατά την διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας που διεξήχθη στην Ερμιονίδα, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης. 
Ειδικότερα ο κ. Τατούλης, αφού τόνισε ότι "για τις πολιτικές περιβάλλοντος χρειάζεται η ανάπτυξη μιας σύγχρονης, ολοκληρωμένης στρατηγικής" πρόσθεσε ότι "αυτό το θέμα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας,είναι εξαιρετικά επίκαιρο ".
Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υποστήριξε την αναγκαιότητα να δοθεί περαιτέρω χώρος δράσης στους αυτοδιοικητικούς  θεσμούς οι οποίοι "αποτελούν το σημαντικότερο παράδειγμα για την έξοδο απο την κρίση διότι ο νόμος του Καλλικράτη, δίνει την δυνατότητα στις περιφέρειες και στις περιφερειακές διοικήσεις, να βγουν στη διεθνή κοινότητα, με συνέπεια, σοβαρότητα, σχέδιο και αξιοπιστία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα, και να βελτιώσουν την εικόνα της Χώρας ".
Και στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε: "Είναι λοιπόν ανάγκη, να ενισχυθεί ο ρόλος των αιρετών περιφερειών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να δημιουργηθεί μια εσωτερική αγορά και ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα έχει άμεση σχέση και εξουσιοδότηση απο τον ίδιο τον πολίτη".
Παράλληλα ο κ. Τατούλης, υποστήριξε ότι "το περιβαλλοντικό απόθεμα της Ελλάδας είναι σε εξαιρετική κατάσταση" και αναφέρθηκε στην υπάρχουσα οικονομική κατάσταση που επικρατεί τονίζοντας: "Το οικονομικό θέμα είναι ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε" προσθέτοντας: "Είναι αναγκαία η εκπόνηση μιας συνεπούς  πολιτικής ενίσχυσης των επενδύσεων με απόλυτη διαφάνεια. Αυτή η πολιτική πρέπει να έχει συνάφεια (με εκείνες τις πολιτικές) που έχουν άμεση σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και με την φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης ". 
"Δεν μπορεί να υπάρξει περιβαλλοντική προστασία χωρίς ανθρώπινη δραστηριότητα" είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και επισήμανε ότι "Η ανθρώπινη δραστηριότητα, θα πρέπει να είναι σε απόλυτη ισορροπία με τις περιβαλλοντικές πολιτικές προστασίας".
Ακόμη ο κ. Τατούλης έδωσε έμφαση στο "μεγαλύτερο παραγωγικό μας εργαλείο " που είναι ο τουρισμός αφού -όπως εξήγησε- ο κλάδος του τουρισμού προσφέρει περίπου το 6% επί του ΑΕΠ στην Ελλάδα δηλώνοντας παράλληλα την ανάγκη "να βελτιώσουμε τις παραγόμενες υπηρεσίες" και ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ανέφερε τα εξής: "Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, είναι το περιβάλλον μας. Είναι ο ήλιος, η θάλασσα, η γη μας. Οφείλουμε λοιπόν να χαράξουμε έναν νέο σχεδιασμό που θα έχει τα στοιχεία του υγιούς ανταγωνισμού και θα είναι βιώσιμος. Πρέπει να αναγνωρίσω σε αυτό το σημείο, και τον τιτάνιο αγώνα που κάνει η ΠΕ Αργολίδας για να εφαρμόσει κανόνες και νόμους φιλικούς στο περιβάλλον και την ανάπτυξη".