eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

''Aνακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων εξετάσεων στα Λύκεια της Χώρας. Αναμένεται πτώση των Βάσεων.....''

Διαβάστε στο eikonoskopionews:
''Πως έγραψαν οι μαθητές του Λυκείου της Ερμιόνης και την συνέντευξη της διευθύντριας του σχολείου κα. Σοφίας Σαρρή.''

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης

 Αγωνία τέλος για τους χιλιάδες μαθητές των γενικών και επαγγελματικών Λυκείων που διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ/ ΤΕΙ καθώς λίγο μετά τις 12.00 ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες απο το Υπουργείο Παιδείας οι οποίες και αναρτήθηκαν στα Λύκεια της Χώρας. Πλέον οι μαθητές ξέροντας τις βαθμολογικές τους επιδόσεις μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκεντρώνουν ανά επιστημονικό πεδίο έτσι ώστε να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο προκειμένου να εισαχθούν στις σχολές προτίμησης τους. Να τονισθεί ότι η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων είναι μέχρι τις 5 Ιουλίου και οι υποψήφιοι μπορούν να το συμπληρώσουν μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση.............. http://exams.minedu.gov.gr/, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πτώση των βάσεων ειδικά στα επιστημονικά πεδία της Θετικής/τεχνολογικής κατεύθυνσης μια και στα μαθήματα της φυσικής και των μαθηματικών πολλοί μαθητές έγραψαν κάτω απο την βάση λόγω της ιδιαίτερης δυσκολίας των θεμάτων. Τα ονόματα των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Αυγούστου απο το Υπουργείο Παιδείας.

Μέτρια έγραψαν οι μαθητές του Γ.Ε.Λ Ερμιόνης. 

Τι είπε η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Σοφία Σαρρή στο eikonoskopionews:

Μέτριες ήταν οι επιδόσεις των συνολικά 26 μαθητών (23 μαθητές της Γ Λυκείου και τρεις απόφοιτοι) του Γ.Ε.Λ. Ερμιόνης που διαγωνίστηκαν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις όπως εξηγεί στο eikonoskopionews η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Σοφία Σαρρή: "Γενικά η εκτίμηση μας για τα αποτελέσματα είναι πως η επίδοση των μαθητών είναι μέτρια αλλά υπήρχαν και μαθητές που σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις" είπε και πρόσθεσε: "Οι μαθητές που διαγωνίστηκαν στην θεωρητική κατεύθυνση έγραψαν πολύ καλύτερα απο τους μαθητές της θετικής/τεχνολογικής κατεύθυνσης. Γι αυτό και εκτιμώ πως θα υπάρχει πτώση των βάσεων στα επιστημονικά πεδία της θετικής/τεχνολογικής κατεύθυνσης".
Παράλληλα η κα. Σαρρή υπογράμμισε τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί σχετικά με την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου: "Απο πέρυσι έχει αλλάξει το σύστημα για οικονομικούς λόγους. Δηλαδή έως και το 2010 τα παιδιά πήγαιναν στην Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Ναύπλιο υποβάλλοντας εκεί τα μηχανογραφικά τους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Απο το 2011 όμως τα παιδιά παίρνουν έναν κωδικό για να μπορούν μόνα τους να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους. Φέτος η προθεσμία είναι μέχρι της 5 Ιουλίου. Βέβαια επειδή νιώθουν ανασφάλεια έρχονται στο σχολείο για συμβουλές ."
Τέλος η κα. Σαρρή αναφέρθηκε στους μαθητές που δεν έγραψαν καλά στις εξετάσεις υποστηρίζοντας ότι "Δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να απογοητεύονται. Η ζωή είναι μπροστά τους και μπορούν να συνεχίσουν την προσπάθεια τους μέχρι να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να είναι βέβαιοι ότι ο επιμένων νικά".

Η οικονομική κρίση "οδηγός" για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Οι σχολές που βρίσκονται κοντά στην Ερμιόνη έρχονται πρώτες στις προτιμήσεις των υποψήφιων "Ακαδημαϊκών πολιτών"...

Απο τον Σεπτέμβρη οι μαθητές που θα εισαχθούν στην ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση θα έρθουν αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα αφού θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της φοιτητικής ζωής μακρυά απο τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους και κατ επέκταση απο την Οικογένειά τους.
Κάτι που σημαίνει περαιτέρω επιβάρυνση (του ήδη επιβαρυμένου λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα) οικογενειακού προϋπολογισμού λόγω του κόστους της ενοικίασης σπιτιού στην πόλη που ανήκει η σχολή εισαγωγής του (υποψήφιου) φοιτητή-Ακαδημαϊκού πολίτη, του κόστους διαμονής του, της μεταφοράς του από και πρός την σχολή του καθώς και από την πόλη που σπουδάζει προς την Ερμιόνη.

Ως εκ τούτου κατά την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων θα προτιμηθούν οι σχολές που βρίσκονται σε κοντινή χιλιομετρική απόσταση με την Ερμιόνη (πχ Αθήνα-Τρίπολη-Κόρινθο) ενώ θα γίνει ενδελεχής έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν σπίτι με όσο το δυνατόν χαμηλότερο ενοίκιο. Ενώ θα προτιμηθούν σχολές που εξασφαλίζουν (τηρουμένων των αναλογιών) όσο το δυνατόν γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος είτε της ετεροαπασχόλησης είτε (ακόμα χειρότερα) της ανεργίας που με βάση τα επίσημα στοιχεία πλήττει τις νέες ηλικίες....