eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

''Επιτέλους ελπιδοφόρα μηνύματα''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Ξεκίνησε η διαδικασία για την προετοιμασία και σύνταξη φακέλου με στόχο την καταχώρηση του προϊόντος του ροδιού της περιοχής μας σε ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) με την ονομασία «Ρόδι Ερμιόνης»

Μπράβο και καλή επιτυχία

Ο Παντελής που έχει γνώση αλλά και πείρα στα αγροτικά........ πράγματα της Ερμιόνης, είθε να αναλάβει μια ευρύτερη εκστρατεία ως Αντιδήμαρχος, ώστε οι αγρότες της Ερμιονίδας να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνεργατικές δομές που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους που είναι και συμφέροντα όλων μας. Να γίνουν στην Ερμιονίδα αυτά που γίνονται στην Κρήτη, από την ΝΕΑ γενιά του τόπου μας. Δεν μας πρέπει, ως μέλλον, να μαζεύουμε τα μπαλάκια του γκολφ και να κουρεύουμε το γκαζόν. Δουλειές και αυτές, καθ’ όλα αξιοπρεπείς και αναγκαίες, αλλά άλλο η υπερηφάνεια του αγρότη και  η ικανοποίηση από την ανάπτυξή του μέσα σε πνεύμα συνεργασίας.
Ο αγρότης δεν έχει κομματική ταυτότητα ούτε παραταξιακή. Είναι η πρώτη τάξη, η τάξη των τάξεων. Χωρίς αυτήν την τάξη πεθαίνουν όλες οι άλλες τάξεις από αφαγία. Είναι η όντως περήφανη τάξη της γης.
Οργανώστε συνεδριάσεις υπό την αιγίδα του Δήμου για να γνωριστούν μεταξύ τους οι αγρότες. Κάντε κινήσεις, φτιάχτε συλλόγους και ενώσεις, προχωρήστε μπροστά, ταυτιστείτε με το αγροτικό ρεύμα που σαν ποτάμι αρχίζει στη χώρα μας να ενώνει όλους τους παραπόταμους.
Δυσκολίες, λάθη, αποτυχίες. Αυτά πάντα και παντού γίνονται και αυτά οδηγούν στον δρόμο της επιτυχίας. Από αυτά έμαθαν όλοι. Από την επιτυχία δεν μαθαίνεις ποτέ.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος