eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 13 Μαΐου 2012

''Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ...''

''Μητέρα... πηγή ζωής, σύμβολο αιώνιο και μεγαλειώδες...''

Γράφει η Νηπιαγωγός Κατερίνα Χατζηζήση - Σκούρτη
 
Γιορτάζουμε και φέτος τη γιορτή της Μητέρας. Μητέρα... πηγή ζωής, σύμβολο αιώνιο και μεγαλειώδες. 

Ειναι ο πυλώνας της οικογένειας, η ηρωίδα της ζωής μας, που μας δημιουργεί, μας φροντίζει, μας προσφέρει την άδολη αγάπη της και τη στοργή της.

Θα βρούν τα παιδιά άραγε την τρυφερότητα; θα μιλήσει η ζεστή αγκαλιά της μάνας που δεν έχει ηλικία; θα ακουστεί σαν επωδός- βάλσαμο του ποιητή <<Μάνα δε βρίσκεται λέξη καμία νά 'χει στον ήχο της τόση αρμονία.......>>;;;

Τα τελευταία χρόνια η γιορτή της Μητέρας έχει χάσει τον πραγματικό της χαρακτήρα.Γρήγορα το εμπόριο και η διαφήμηση ανακάλυψαν νέα πηγή εσόδων.Έτσι τα πρώτα συμβολικά λουλούδια της γιορτής, έγιναν γρήγορα ανθοδέσμες και γλάστρες, ώστε σήμερα η γιορτή της Μητέρας να είναι μια εμπορική γιορτή λουλουδιών.

Η έκφραση της Αγάπης των παιδιών προς την Μητέρα είναι το καλύτερο δώρο για την γιορτή της!
Τί θα απαντούσαν όμως τα παιδιά στην ερώτηση Τί θέλω από τη Μαμά μου και τον Μπαμπά μου;

Όπως κι αν δοθεί η ερώτηση σε μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου οι απαντήσεις θα θέλουν να καλύψουν αυτό που τους λείπει από τους γονεις τους.Γιατί τα παιδιά έχουν καλούς αισθητήρες για να αντιληφθούν την αγάπη των γονιών τους,αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των δυσκολιών της ζωής τους.


Η παραπάνω ερώτηση δόθηκε στις 10 Μα'ι'ου 2007 σε μία Τάξη του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης.

Είπαν πολλά τα παιδιά εκείνη τη μέρα με τον αυθορμητισμό τους και την παιδική τους ειλικρίνεια.[οι γονείς μου δουλεύουν και λείπουν πολλές ώρες,δε μου διαβάζουν παραμύθια,όταν τους μιλάω όλο βιάζονται, βλέπω μόνο τηλεόραση κ,λ,π]

Ο ρόλος των γονιών λόγω των δύσκολων κοινωνικών συνθηκών γίνεται περισσότερο δύσκολος και απαιτητικός. 

Τότε διαβάστηκε και η παρακάτω επιστολή


Στο τέλος πήρε το κάθε παιδί από ένα αντίγραφο της επιστολής το φιλοτέχνησε με το δικό του τρόπο για να το χαρίσει στη Μαμά του.Το κρεμάσαμε και στην Τάξη για να το βλέπουμε.Τα παιδιά με αφορμή αυτό το γράμμα καθημερινά εξέφραζαν πολλά συναισθήματα και βιώματα με τους γονείς τους.

Αυτό ήταν μια ευκαιρία να βρούμε τρόπους να στηρίξουμε και τα παιδιά και τους γονείς στις μεταξύ τους σχέσεις.

Σήμερα που τόσοι γονείς έχουν χάσει τη δουλειά τους, ίσως πάρουν κουράγιο, δύναμη και χαρά, απο την φράση που περικλείει τα πάντα<<Μαμά σ΄αγαπώ...>> των παιδιών τους!


Εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
σε όλες τις Μητέρες και ελπίζω να γιορτάσουν τη σημερινή μέρα εισπράττοντας την αγάπη και την αναγνώριση που τους αξίζει.

Κατερίνα Χατζηζήση - Σκούρτη