eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 1 Μαΐου 2012

''ΛΑΘΡΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ''

Πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα στα χέρια των αρχών έπειτα απο επιχείρηση του Λιμενικού σώματος. Συνελήφθησαν οι 6 αλλοδαποί μέλη του πληρώματος.


Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης
 
Τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς στην θαλάσσια περιοχή του Α. Νικολάου (πλησίον των Ιχθυοτροφείων Κοιλάδας), άνδρες του λιμενικού σώματος, εντόπισαν το πλοίο "STENLAND" (στο οποίο βρέθηκαν να μεταφέρονται κούτες με λαθραία τσιγάρα) συλλαμβάνοντας παράλληλα τους έξι αλλοδαπούς που ήταν τα μέλη του πληρώματος. Ακόμη εντοπίστηκε το ένα απο τα τρία φορτηγά στα οποία φορτώνονταν τα (κατασχεθέντα) λαθραία τσιγάρα και μεταφέρθηκε απο τις αρχές στο λιμάνι της Κοιλάδας (συνελήφθη ο ημεδαπός οδηγός του) ενώ γίνονται εκτεταμένες έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν και τα άλλα δυο φορτηγά. 
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κοιλάδας κ. Μανώλης Φασιλής, ενημερώθηκε για το περιστατικό και ειδοποίησε τον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή καθώς και τον αντιπρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου κ. Μανώλη Φλωρή οι οποίοι και προσήλθαν άμεσα στην Κοιλάδα. 
Στο σημείο αυτό, πρέπει να επισημανθεί ο αγώνας δρόμου που έκανε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κοιλάδας κ. Φασιλής, (συνεπικουρούμενος απο τον δήμαρχο Ερμιονίδας), προκειμένου να μην ελλιμενιστεί-το 35 μέτρων πλοίο- στο λιμάνι της Κοιλάδας, δεδομένων και των πρότερων παρόμοιων περιστατικών σε Ναύπλιο και Ερμιόνη, οπού και τα κατασχεθέντα πλοία και φορτηγά παραμένουν εκεί επί πολλούς μήνες. 




Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ψαράδες της περιοχής......... έκλεισαν το λιμάνι με καΐκια ενώ ο κ. Φασιλής με το ταχύπλοο σκάφος του, σταμάτησε μπροστά στην πλώρη του κατασχεθέντος Πλοίου και προς στιγμήν δημιουργήθηκε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον κυβερνήτη που είχε αναλάβει να το ελλιμενίσει στο λιμάνι της Κοιλάδας. 
 

Τελικά έπειτα απο μια σύντομη σύσκεψη μεταξύ του λιμενάρχη Πορτοχελίου και των κκ Καμιζή, Φασιλή και Φλωρή, αποφασίστηκε (με έγγραφη δέσμευση του λιμενάρχη), η παραμονή του κατασχεθέντος Πλοίου για 15 ημέρες στην δυτική πλευρά του λιμένα Κοιλάδας. Προανάκριση διενεργείται απο την λιμενική αρχή Πορτοχελίου.