eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

''Παγκοσμια ημέρα Μουσείων''

ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ
- Ι  Λ  Μ  Ε -
  
Από τη Μυρσίνη Σαμαρά
Με το φετινό μήνυμα «Το Μουσείο σε ένα κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις – νέες εμπνεύσεις», γιορτάζουμε στις 18 Μαΐου την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2012
*      Τα Μουσεία είναι τόποι αποθέματος της γνώσης, της συλλογικής εμπειρίας και της δημιουργικής......... δύναμης του ανθρώπου.
*      Αποτελούν πολύτιμους μάρτυρες των θεσμών και των αξιών των ανθρώπινων κοινωνιών.
*      Ενισχύουν την ιστορική συνείδηση, την ατομικότητα, τη συλλογικότητα και την αυτογνωσία, στοιχεία απαραίτητα για τη διαμόρφωση του πολίτη.
            Το Μουσείο της πόλης μας, διαφυλάσσοντας την παράδοση, παρακολουθεί τις ιστορικές και πολιτισμικές εξελίξεις της εποχής και συμμετέχει ενεργά στις καινούργιες ανάγκες πολιτισμού που έχει ο τόπος μας.
Με στόχο το άνοιγμα του Μουσείου μας σε ένα κόσμο με νέες προοπτικές, προχωρούμε διοργανώνοντας εκδηλώσεις, ομιλίες, επισκέψεις μαζί με δραστηριότητες των μαθητών και με διάφορες ξεναγήσεις στους χώρους του Μουσείου αλλά και σε ιστορικούς τόπους της πατρίδας μας.
            Στις 18 Μαΐου τα Μουσεία, σε όλη την Ελλάδα, θα είναι ανοικτά και η είσοδος ελεύθερη για τους επισκέπτες, ενώ θα προσφέρουν διάφορες εκδηλώσεις πολιτισμού.
            Το Μουσείο της Ερμιόνης το έχουν επισκεφθεί κατ’ επανάληψη οι κάτοικοί της και το έχουν περιβάλει με πολλή αγάπη. Είναι ανοικτό κατά την τουριστική περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου και στο διάστημα αυτό είναι επισκέψιμο.