eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

''Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΑΣΟ ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ''

''ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ''




Με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη κο Τάσο Χειβιδόπουλο, την Κτηνιατρική Υπηρεσία Αργολίδας και τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κο Καμιζή, ο οποίος δήλωσε χθες στους κτηνοτρόφους πως το Σφαγείο δεν θα ανοίξει ο Τ. Δήμαρχος Κρανιδίου Δημήτρης Σφυρής ζήτησε την λειτουργία του εν΄ όψη  των ημερών του Πάσχα.

Ακολουθεί η επιστολή του :



ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  <<ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ κ΄ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ >> ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ.............

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΙΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Η.Δ. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ & ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 67 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3852/2010 ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΟΣ 6 ΗΜΕΡΩΝ.

                                                                                                                        Τετάρτη 4/4/2012

Προς το Προεδρείο & το Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδος

Πριν την Η.Δ. του συμβουλίου κατατέθηκε αίτηση – ανακοίνωση την οποία προσυπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ. της παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ (1/3 του Δ.Σ.) για σύγκληση Δ.Σ. με το θέμα που αναφέρεται κατωτέρω:

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας αναρτήθηκε Πρόσκληση Ανακοίνωση για όλους τους ενδιαφερόμενους σε πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ενοικίαση της επιχείρησης «Δημοτική επιχείρηση σφαγείων Κρανιδίου»
Συγκεκριμένα η Δημοτική επιχείρηση σφαγείων Κρανιδίου ανακοινώνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι προτίθεται να ενοικιάσει τις κτιριακές εγκαταστάσεις και το μηχανολογικό εξοπλισμό της επιχείρησης .
Μάλιστα αναφέρει ότι η παραλαβή των προσφορών θα γίνει την 2/4/2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00, στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου.
Επίσης αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την προκήρυξη από το λογιστικό γραφείο της κ. Τσιρτσίκου Δήμητρας.
Η κ. Τσιρτσίκου  Δήμητρα και ο κ. Χαράλαμπος Βάθης έχουν οριστεί εκκαθαριστές για τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΣΦΑΚ, σύμφωνα με την 36/2011 ΘΕΜΑ 15Ο Απόφαση Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας.
Η Απόφαση του Δ.Σ. εκτός της αμοιβής των 15.000,00 ευρώ αναφέρει ότι
αποφασίζει να προχωρήσουμε στη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΣΦΑΚ και οι εκκαθαριστές να έχουν τις εξής αρμοδιότητες
1)     τη διενέργεια Απογραφής  της περιουσίας της επιχείρησης
2)     τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων της επιχείρησης, δηλαδή η είσπραξη των απαιτήσεων αυτής, η πληρωμή των χρεών της επιχείρησης και η επιστροφή του υπολοίπου στον Δήμο Ερμιονίδας.
Η θητεία των εκκαθαριστών σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση ήταν μέχρι 31/8/2011 και παρατάθηκε με Απόφαση του Δ.Σ.  Σεπτεμβρίου του 2011 μέχρι  31/12/2011.
Η απόφαση παράτασης έπρεπε να είχε ληφθεί πριν την 31/8/2011.και όχι μεταγενέστερα.
Η παράτασης  δόθηκε διότι δεν είχε ολοκληρωθεί  το έργο.
Μέχρι την λήξη της θητείας τους  (31 Δεκεμβρίου του 2011) το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί. και δεν είχαν παραδοθεί οι υποχρεώσεις σύμφωνα με την ανωτέρω Απόφαση,
Στη συνεδρίαση Δ.Σ. της 16/1/2012  στο 13 ΘΕΜΑ Η.Δ. «Σχετικά με τη λειτουργία των Δημοτικών σφαγείων του Δήμου μας» Α.Δ.Σ 14/2012 οι εισηγητές δεν παρέδωσαν τα στοιχεία της εκκαθάρισης όπως έπρεπε και όπως ορίζει ο Νόμος , το οποίο  έπρεπε η Δημοτική Αρχή να το είχε ζητήσει.
Οι εκκαθαριστές παρόλο που δεν παρέδωσαν τα αποτελέσματα εκκαθάρισης  (που είχαν αναλάβει), πληρώθηκαν τη συμφωνηθείσα αμοιβή.
Τόσο η 14/2012  όσο και η 36/2911 Α,Δ,Σ,  δεν παρέχουν αρμοδιότητες  στους εκκαθαριστές  για τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού ο οποίος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου (  χωρίς καμία Απόφαση Δ.Σ. για τον διαγωνισμό και αφού η θητεία τους έχει λήξει).
Μπαίνουν  ερωτήματα κατά πόσο ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή λειτουργούν στα πλαίσια της νομιμότητας και στην εκτέλεση των Αποφάσεων του Δ.Σ., βάσει της νομοθεσίας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΣΦΥΡΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                                                                                                ΤΑ ΜΕΛΗ
                                                                                ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΑΡΗΣ
                                                                                ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
                                                                                ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
                                                                                ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
                                                                                ΡΟΥΣΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
                                                                                ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
                                                                                ΦΩΣΤΙΝΗ Κ.
                                                                                ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
                                                                                ΝΤΟΥΒΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ