eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ''

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:
''ΣΤΗΜΕΝΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ'' 


Μας λυπεί το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας καθίσταται υποχείριο ορισμένων που αν μη τι άλλο δεν χαρακτηρίζονται από πολιτική ηθική.
Σήμερα που η κοινωνία μας  πληρώνει  τέτοιου είδους τακτικές και πολιτικές η Δημοτική Αρχή με την πάγια τακτική της  απαξιώνει τους θεσμούς και τους Δημότες για άλλη μια φορά.
Είναι γνωστή αυτή η πολιτική  χρόνια τώρα γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούν την τακτική στημένης μη απαρτίας αποφεύγοντας  την συζήτηση ενημέρωση και επίλυση σοβαρών θεμάτων.
Είναι γνώριμη τακτική  στους Δημότες του πρώην Δήμου............ Κρανιδίου  όταν έκαναν το ίδιο για το σχέδιο πόλης,  την επέκταση σχεδίου  Κρανιδίου καθώς και για  Δημοτικά έργα που προσπαθούσαν να καθυστερήσουν τις αποφάσεις για την υλοποίηση τους.
Είναι αποδεδειγμένο  ότι πολλές φορές έχουμε συναινέσει σε αναβολή Δημοτικών Συμβουλίων.  Πόσο μάλλον για ένα δυσάρεστο γεγονός όταν αυτό το γνώριζαν  από την προηγούμενη μέρα και όχι δύο ώρες πριν το Δ.Σ.
Είναι απρεπές να γίνονται τέτοια γεγονότα αντικείμενο εκμετάλλευσης , κρύβοντας με αυτό τον τρόπο την  πρόθεση τους και την αλήθεια.
Η ακύρωση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν προαποφασισμένη και προγραμματισμένη, ώστε να μην ενημερωθούν οι Δημότες για θέματα που αφορούν την εκκαθάριση,  διαχείριση και λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων.
Αυτό το θέμα  έπρεπε να το είχε θέσει  ο Δήμαρχος από το προηγούμενο Δημ. Συμβουλιο.  Όμως το απέφυγε επιδεικτικά παρόλο  είχε πάρει κακή δημοσιότητα και επέλεξε τη σιωπή.
Χρησιμοποίησε  εσκεμμένα  το δρόμο των  εθελοντών  blogers και όχι τα θεσμικά όργανα όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το θέμα των Δημοτικών Σφαγείων δεν αφορά μόνο την διαχείριση και τις ατασθαλίες αλλά και την λειτουργία τους ενόψει του Πάσχα.
Δυστυχώς ο Δήμαρχος επέλεξε εις βάρος των Δημοτών των κτηνοτρόφων και του τόπου να τα κλείσει.    
Αυτή ήταν η αιτία που  επικαλεστήκαμε τη Δημοτ. Νομοθεσία του Καλλικράτη που υποχρεώνει τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να συγκαλέσει  Δημοτικό Συμβούλιο εντός 6 ημερών με αυτό το θέμα.
Είναι λυπηρό που οι ενέργειες και η τακτική του Δημάρχου για θέματα απορριμμάτων, off shore, πολεοδομίας, και διαχείρισης απασχολούν  το Πανελλήνιο και δημιουργούν μια εικόνα απέραντης διαπλοκής που δεν αξίζει για την περιοχή μας και του Δημότες μας