eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

''Ψηφιακά Μουσεία''

''Τα αυτονόητα του κυρίου Λάμπρου.''
 Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Όταν βγάζεις για διαβούλευση ένα πρόγραμμα είναι αυτονόητο να εξηγήσεις στον κόσμο την μικρή του ιστορία: ποιος το σκέφτηκε, ποιος το κατέθεσε, ποια ήταν η πορεία του, πότε εγκρίθηκε και ποιος είναι ο στόχος του. Δεν βγαίνεις μετά με δελτίο τύπου να τα πεις.
Τα αυτονόητα:
1.    Το πρόγραμμα των Ψηφιακών Μουσείων δημιουργήθηκε επί Δημάρχου κυρίου Σφυρή στον Δήμο Κρανιδίου, τότε που στην αντιπολίτευση είχε απομείνει μόνος ο κύριος Λάμπρου, αφού ο κύριος Καμιζής μετά την εκλογική του ήττα είχε παραιτηθεί. Το πρόγραμμα αυτό  το υπέβαλλε προς έγκριση ο κύριος Σφυρής στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τον φθινόπωρο του 2011 με απόφαση του ΔΣ Δήμου Κρανιδίου. Αφού ήταν πρόγραμμα του Δήμου Κρανιδίου και αφορούσε Ψηφιακά Μουσεία σε Πορτοχέλι και Κρανίδι γιατί συνεδρίασε το ΔΣ του Δήμου Ερμιόνης με αυτό το θέμα και αποφάσισε; Τι νόημα είχε; Ας πει κάτι ο τέως Δήμαρχος Δήμου Ερμιόνης για το θέμα. Καθόλου αυτονόητη η ενέργεια του ΔΣ Δήμου Ερμιόνης.
2.    Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από το υπουργείο στις 13/12/2011. Και έγκριση προγράμματος σημαίνει ότι εγκρίνονται αυτά που γράφεις. Και γράφεις ότι τα Ψηφιακά Μουσεία θα γίνουν στο Πορτοχέλι και στο Κρανίδι. Και γράφεις ότι με τα λεφτά που θα πάρεις θα αγοράσεις τον κατάλληλο εξοπλισμό που λεπτομερέστατα περιγράφεις για να αναπτύξεις 12 σημεία ιστορικού, θρησκευτικού κ.λ.π. περιεχομένου, που όμως στην επικεφαλίδα τους δεν αναγράφεται ότι είναι ενδεικτικά, δηλαδή ότι μπορείς να προσθαφαιρέσεις ή να τα αλλάξεις όλα. Είναι ένα σαφέστατο πρόγραμμα και αυτοί που δίνουν τα λεφτά θα το ελέγξουν τουλάχιστον ως προς το εξοπλισμό και τη θέση των Μουσείων.
3.    Καθόλου αυτονόητο ότι εσείς αλλάξατε τη θέση Πορτοχέλι με αυτήν της Ερμιόνης.
4.    Καθόλου αυτονόητο το ότι αυτά τα Μουσεία, που θα αποδειχθούν πολυδάπανα για τον Δήμο Ερμιονίδας θα βοηθήσουν την Ερμιονίδα να βρίσκεται στο χάρτη της τουριστικής βιομηχανίας. Απόδειξη ότι ούτε οι ξενοδόχοι έδειξαν ενδιαφέρον, ούτε άλλες επαγγελματικές τάξεις σχετικές με τον τουρισμό. Και καθόλου αυτονόητο το γιατί ο δήμος να αναλάβει ένα τέτοιο έργο πολυδάπανο στη συντήρησή του και τη λειτουργία του και να μη το αναλάβουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής που θα έχουν, υποτίθεται, και κέρδος από τη λειτουργία του. Οι αγρότες και οι ψαράδες θα το πληρώνουν; Όσο το ότι τα παιδιά και οι τουρίστες θα μπαίνουν σε μια αίθουσα του Κρανιδίου για να δουν τους ναούς του Κρανιδίου, δεν πάνε καλύτερα να τους επισκεφτούν;
5.    Πολλά τα αυτονόητα η καθόλου αυτονόητα με τη φύλαξη των Μουσείων, το προσωπικό λειτουργίας του, τι συντήρηση μηχανημάτων, κ.λ.π.
6.    Το αυτονόητο είναι ότι θα υπάρχει και όλη η ιστορία της Ερμιόνης κ.λ.π. Σας ευχαριστούμε, γιατί το χωρίο έχει και πολλούς ψήφους.

Απλά, σας ήλθε η έγκριση αυτού του προγράμματος που δημιούργησε και υπέβαλε η διοίκηση του κυρίου Σφυρή στο Δήμο Κρανιδίου και είδατε ότι αν ως Δήμος Ερμιονίδας το προχωρήσετε θα γίνει ο χαμός. Θα πρέπει να γίνει Ψηφιακό Μουσείο και στην Ερμιόνη υποβάλλοντας νέα πρόταση. Και πετάξατε ένα κείμενο καλώντας σε διαβούλευση όπου αυθαίρετα διαγράφετε το Πορτοχέλι και βάζετε στη θέση του την Ερμιόνη. Δηλαδή αν πάρετε ένα πρόγραμμα για μεταφορά των λυμάτων Πορτοχελίου στο Κρανίδι, μετά την έγκρισή του θα διαγράψετε το Πορτοχέλι και θα φέρετε τα λύματα των Διδύμων στο Κρανίδι;

Κατά την παράδοση, το τσουβάλι με τα ψέματα ξέρουμε που έπεσε. Έπεσε και δεύτερο με τα αυτονόητα στο Δημαρχείο;

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος