eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

''ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
''ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ''



Επιστολή προς την νέα Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Άννα Διαμαντοπούλου, απέστειλε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,                         κ. Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με την ανάγκη στήριξης των 25.000 αφίξεων τουριστών κάθε χρόνο στην Ερμιονίδα με πλοία  που μεταφέρουν τουρίστες από την Παλαιά Φώκαια προς την Ερμιονίδα.
Στην επιστολή του, που συνοδεύεται από σχετικό έγγραφο που απέστειλε στον Υφυπουργό ΠΕΚΑ η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών, ανάμεσα στα άλλα τονίζεται ότι: «η πεντάωρη μεταφορά τουριστών από και προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην περιοχή της Ερμιονίδας, με το δύσκολο ορεινό δίκτυο της Αργολίδας, έχει αποδυναμώσει τουριστικά την περιοχή.  Δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες το HydraBeach 1000 ατόμων και το LenaMari  500 ατόμων, έδωσαν λύση στο πρόβλημα, με την μεταφορά των τουριστών δια θαλάσσης. Η μεταφορά γίνεται με λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το λιμάνι της Π. Φώκαιας και από εκεί στην περιοχή της Ερμιονίδας με πλοίο. Είναι μια πρωτότυπη ιδέα που μειώνει το χρόνο στο μισό αλλά και βάζει τους 25.000 τουρίστες των ξενοδοχείων στο κλίμα των διακοπών τους, σε ελάχιστη ώρα από την προσγείωσή τους. Η ιδέα αυτή καρποφόρησε και έφερε τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία από την απόλυτη αδράνεια, σε πληρότητα πάνω από 95%.»

Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της επιστολής του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, κ. Γιάννη Μανιάτη, καθώς και το σχετικό έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών