eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ''

Το Σωματείο ΕΤΑ-Αργολίδας εξέδωσε και απέστειλε στο eikonoskopio news δελτίο τύπου και ανακοίνωση εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή. Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων καταγγέλλει (επίσημα) ότι η πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή Ερμιονίδας και ο κ,. Καμιζής, είναι ενάντια στους εργαζόμενους. 
Σας τα παρουσιάζουμε: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτριος Καμιζής, προκειμένου να υπερασπιστεί και να προωθήσει τα συμφέροντα των εργολάβων, προσπάθησε σήμερα να πραγματοποιήσει τη δημοπρασία “λαγό”, για την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων. Δεν το πέτυχε.
Πέτυχε βέβαια (άθελά του;) να προαγάγει, με την δράση των “πραιτωριανών” αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων του, των “απείρου κάλους” βωμολοχουσών υποστηρίκτριων του και των “περίεργων τύπων” (συγγενείς;), την τρομοκρατία, τον τραμπουκισμό, την απειλή......
.......
Μέγιστα πολιτικά κατορθώματα “της παρέας”, ο τραυματισμός της προέδρου και του ταμία του Σωματείου Εργαζομένων, το μαλλιοτράβηγμα του αντιπροέδρου και οι προπηλακισμοί και ύβρεις στο μέλος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στους υπόλοιπους εργαζόμενους και στους αλληλέγγυούς τους.
Τα τελευταία βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόϊκας που εξαθλιώνουν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, άνοιξαν την όρεξη των εργολαβικών-επιχειρηματικών συμφερόντων και οι “υπηρέτες-εκφραστές” τους γίνονται κάθε μέρα και πιό αδίσταχτοι. Οι μέχρι πρότινος τάχα δημοκρατικές, “σοσιαληστρικές”, ανθρώπινες και άλλες μάσκες, κάθε μέρα πέφτουν.
Το προσωπείο σας κατέρρευσε κ. Καμιζή. Αφήστε τα “παιχνίδια” και ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου και των εργαζομένων σ' Αυτόν. Δεν φταίνε ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι δημότες αν κάθε μέρα που περνάει, αισθάνεσθε σε απόλυτη ανακολουθία με το “κάποιο” παρελθόν σας. Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17-10-2011 το θυμάσαι; Ποιός ήταν εισηγητής; Το ψέμα έχει κοντά πόδια.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να μην υποστούν επιπλέον οικονομικά βάρη οι πολίτες από την ιδιωτική διαχείριση των απορριμμάτων, να μην χαθούν θέσεις εργασίας και να μην υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Οι εργαζόμενοι όλων των χώρων είναι αλληλέγγυοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα κάθε υπηρεσίας και κοινωνικής δομής προς όφελος του λαού, όπως αυτών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αυτό το αρραγές μέτωπο ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και οι “ομοϊδεάτες του” δεν πρόκειται να το σπάσουν ούτε με επιθέσεις από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιστολόγια, ούτε με συκοφαντίες, ούτε με την κινητοποίηση της αστυνομίας και των “πραιτωριανών”.
“Οι εργαζόμενοι θα είναι κάθε μέρα μπροστά
στους κοινωνικούς & ταξικούς αγώνες”.
“Οι εργαζόμενοι θα είναι κάθε φορά πιο πολλοί”.
“Οι εργαζόμενοι θα είναι κάθε φορά εκεί και παντού”.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Τ.Α.Α.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

29 / 3 / 2012

Προς                                
Εργαζόμενους-Μέλη              
Σ. Ε. Τ. Α. Αργολίδας            

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χθες, Τετάρτη 28 / 3 / 2012, το Σωματείο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Αργολίδας είχε καλέσει σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του, εργαζόμενους στο Δήμο Ερμιονίδας.

Η συνέλευση είχε σκοπό :

ñ                 Να ενημερωθεί το Δ.Σ. του σωματείου για τις απόψεις των εργαζομένων σχετικά με την επικείμενη προσπάθεια "ιδιωτικοποίησης" της αποκομιδής απορριμάτων
ñ                 Να ενημερωθούμε και από τους συνάδελφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην αποκομιδή (αφού είχαμε ενημερωθεί μόνο από το Δήμαρχο)
ñ                 Να διερευνήσουμε τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν στο πρόβλημα, ώστε να αποφύγουμε την εγκατάσταση εργολάβου
ñ                 Να μεταφέρουμε τη γνώση και την εμπειρία των άλλων συναδέλφων από τους Δήμους Άργους - Μυκηνών και Ναυπλίου που παρουσιάζουν παρόμοια χαρακτηριστικά και για το πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με ιδία μέσα
ñ                 Να πληροφορηθούμε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα θέματα προσλήψεων (οκτάμηνα)

Οι θέσεις μας, δηλαδή ότι η διαχείριση των σκουπιδιών είναι δημόσιο αγαθό και ότι η κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της θα οδηγήσει -σε δεύτερο χρόνο- σε απολύσεις και σε εκτίναξη του ύψους των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες είχαν ήδη γίνει γνωστές στο Δήμαρχο. Όμως εκείνος -επιεικώς- δεν συμφώνησε με τις απόψεις μας. Η παραπάνω ενημέρωση είχε γίνει με αφορμή την προγραμματισμένη για την Τετάρτη δημοπρασία εργολαβίας  αποκομιδής των απορριμάτων.

Δυστυχώς η Συνέλευση δεν εξελίχθηκε ομαλά με ευθύνη της Δημοτικής αρχής (και όχι μόνο?). Τι έγινε :
ñ                 Με το που φτάσαμε στο Κρανίδι έπεσε στα χέρια μας "προκήρυξη" των 'Άγρια φορολογουμένων κατοίκων της Ερμιονίδας” που απευθυνόταν στους εργαζόμενους με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και απειλές. Το τρομερότερο από όλα είναι ότι η παραπάνω συλλογικότητα παρακολουθούσε τα μαθήματα του συντακτικού της ελληνικής γλώσσας αλλά σίγουρα ...έκανε κοπάνες ομαδικά από τα μαθήματα ορθογραφίας. (Μια ματιά στην “προκήρυξη” που κυκλοφόρησαν θα σας πείσει)
ñ                 Οι έμμισθοι εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες είχαν παραταχθεί στην πόρτα του Δημαρχείου και δεν μας άφησαν να χρησιμοποιήσουμε χώρο του δημαρχείου για να πραγματοποιηθεί η συνέλευση.
ñ                 Ανάμεσα τους βρίσκονταν σίγουρα και κάποιοι καλοί άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους, αλλά σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι δημοτικές αρχές και το κράτος τόσα χρόνια και αντιμέτωποι με το πρόβλημα των σκουπιδιών στις πόρτες τους.
ñ                 Όμως, εκτός από αυτούς, είχαν παρεισφρήσει και πρόθυμοι τραμπούκοι, οι οποίοι προκαλούσαν, μας χτύπησαν (έστειλαν την πρόεδρο του σωματείου στο κέντρο υγείας μετά από πτώση) και γενικά “μας πήρε και μας σήκωσε” όπως μας είχαν ήδη προειδοποιήσει με την "προκήρυξη".
ñ                 Οι συνάδελφοι που ήταν στην επιτροπή διαγωνισμού βρέθηκαν στριμωγμένοι, εκβιαζόμενοι και εκφοβισμένοι (είναι κατανοητό το βάρος που έφεραν) και κάποιοι από αυτούς σύρθηκαν -στην κυριολεξία- στην αίθουσα της δημοπρασίας.

Να επισημάνουμε ότι παρούσα σε όλα αυτά ήταν και η αστυνομία (με πολιτικά), από την παρουσία της οποίας δε νιώσαμε και ιδιαίτερα ...προστατευμένοι.
Τελικά, μέσα στο γενικότερο πανζουρλισμό που επικράτησε, η δημοπρασία δεν έγινε. Όμως η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να ακούσει την αγωνία των εργαζόμενων αυτές τις δύσκολες εποχές. Τους καλούμε, έστω και αυτή τη στιγμή, να σκεφτούν τι θα προκαλέσουν με αυτές τις ενέργειες που υποκινούν.

Το Δ. Σ. του Σ.Ε.Τ.Α.Αργολίδας