eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

''Ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση για το ΙΚΑ ''

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από την ενδεχόμενη κατάργηση υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Αργολίδα.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου στα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από την σχεδιαζόμενη κατάργηση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ Ναυπλίου και Κρανιδίου. Η έντονα αρνητική αυτή εξέλιξη θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία και σημαντικά προβλήματα στους ασφαλισμένους σε ολόκληρη την Αργολίδα.
Επισημαίνω ότι η προοπτική της κατάργησης των δύο υποκαταστημάτων ΙΚΑ έχει προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος που σήμερα εξυπηρετούνται από αυτά, αλλά και σε φορείς της τοπικής κοινωνίας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σε κάθε περίπτωση, οι αναγκαίες δημοσιονομικές παρεμβάσεις δεν είναι δυνατόν να γίνονται οριζόντια και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής, όπως οι καλλικρατικοί Δήμοι  Ναυπλίου, Άργους και Ερμιονίδας.
Κύριος σκοπός της όποιας αναδιάρθρωσης και του εξορθολογισμού επιβάλλεται να είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους και όχι η υποβάθμιση τους. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία  η εξάντληση κάθε δυνατότητας για τη συνέχιση της λειτουργίας των υποκαταστημάτων Ναυπλίου, Άργους, Κρανιδίου και την παράλληλη αναδιοργάνωση τους προς όφελος των ασφαλισμένων.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.      Αν η Κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στην κατάργηση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ Ναυπλίου και Κρανιδίου, η οποία θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία και σημαντικά προβλήματα στους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ σε ολόκληρη την Αργολίδα και, στην περίπτωση που αυτό γίνει παρά τις έντονες αντιδράσεις ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στους καλλικρατικούς Δήμους της Αργολίδας».