eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

''ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΣΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ''



Διαδοχικές και πολυποίκιλες κινητοποιήσεις διοοργάνωσε το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ Αργολίδας κατά τα τελευταία 24ωρα,εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους απέναντι στα νέα κυβερνητικά μέτρα.
Αρχικά, μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ σε μια κίνηση αλληλεγγύης επισκέφθηκαν τους απεργούς της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ στον Ασπρόπυργο, προσφέροντάς τους ένα φορτηγάκι γεμάτο αγροτικά προϊόντα ( λάδι, πορτοκάλια, λαχανικά κλπ)....... 
........
Την επόμενη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, έκαναν κατάληψη στα καταστήματα της Εθνικής και Εμποικής Τράπεζας Ναυπλίου, ενώ αργότερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καποδίστρια και στην συνέχεια έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης με σημαίες, πανώ και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των κυβερνητικών μέτρων και της ίδιας της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου», ενώ το απόγευμα έγινε νέα συγκέντρωση στο Άργος και πάλι με πορεία.
Ακολούθησε νέα συγκέντρωση και πορεία την άλλη μέρα (Παρασκευή), εν μέσω βροχής στο Άργος την οποία συνόδευε αυτοκινητοπομπή. Από νωρίς τα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ είχαν κάνει κατάληψη στα γραφεία του Δήμου Άργους και στο κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας.
Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου, με αυτοκινητοπομπή που ξεκίνησε από τις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου και μέσω Πρόνοιας κατέληξε στην πλατεία Καποδίστρια, όπου έγινε  νέα συγκέντρωση και πορεία και πάλι στο Παλιό Ναύπλιο.
Την Κυριακή το πρωί, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανάρτησαν στον ηρωϊκό βράχο της Ακροναυπλίας τεράστιο πανώ που έγραφε « ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ- ΚΚΕ».

Τέλος, το απόγευμα της ίδιας μέρας, το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ πραγματοποιήσαν μια ακόμη συγκέντρωση, αυτή την φορά, στην πλατεία Φιελλήνων Ναυπλίου και πορεία στους δρόμους της πόλης.