eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

''Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΩΜΑΤΑ ΕΘΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ....ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ''

 ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:
''Ο κ. Καμιζής Θέλησε  να τα μπλέξει όλα μαζί αυτή την ημέρα ανακατεύοντας και υποβαθμίζοντας έτσι δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις ..(Των παλικαριών του σταυρού και των φοιτητών που αρίστευσαν)''

φωτό μεταξύ των άλλων και η σύζυγος του Μιχαήλ Παπαβασιλείου,Ορέστης Λουρίδης και ο Δάσκαλος Δημήτρης Δουρούκος

Αγαπητοί συνδημότες,

Ο Αγιασμός των υδάτων τα Θεοφάνεια είναι απο τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές της χώρας μας.Το γνωστό και μοναδικό έθιμο της Ερμιόνης γιάλα - γιάλα κ. Καμιζή, που ολοκληρώνεται την ημέρα των Θεοφανείων είναι αφιερωμένο στα παλικάρια της Ερμιόνης,στα παλικάρια μας που πέφτουν στη θάλασσα να πιάσουν το τίμιο σταυρό και την ιερή εικόνα της Παναγίας.

Μετά τον αγιασμό των υδάτων γίνεται η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Δήμου στο Δημαρχείο!
Ο Δήμαρχος λοιπόν αυτή την ημέρα επέλεξε να βραβεύσει και τους φοιτητές που αρίστευσαν.
Θέλησε δηλαδή να τα μπλέξει όλα μαζί αυτή την ημέρα ανακατεύοντας και υποβαθμίζοντας έτσι δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις(Των παλικαριών του σταυρού και των φοιτητών που αρίστευσαν).

Όλα αυτά βέβαια τα κάνει γιατί δεν θέλει να μάθει τα ήθη τα έθιμα της Ερμιόνης,τις παραδόσεις και τις Διαθήκες...!!!! 
Σας παρουσιάζω λοιπόν τη διαθήκη του αείμνηστου δασκάλου μας Μιχαήλ Παπαβασιλείου που ρητά και ξεκάθαρα αναφέρει την επιθυμία του τα βραβεία των αριστούχων Ερμιονιτών φοιτητών να δίνονται την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου εθνική επέτειος.

 Εμείς με τη σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών και του συλλόγου γονέων τιμήσαμε την επιθυμία του βραβεύαμε τους Φοιτητές την ημέρα της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου.
Κύριε Γιάννη Κρητσωτάκη Πρόεδρε και Δάσκαλε, άκουσες κι εσύ στην ομιλία και τοποθέτηση του Ακαδημαικού-Αθάνατου Ορέστη Λουρίδη που δικαίωσε περίτρανα τον χώρο και την ημέρα βράβευσης των Φοιτητών της Ερμιόνης.
βλέπε φωτο τον Ορέστη Λουρίδη να βραβεύει φοιτητή στο Ηρώων.
Κύριε Κρητσωτάκη,  γνωρίζοντας την ευαισθησία σου στην εκπαίδευση θα λάβεις υπόψιν σου την επιθυμία του αείμνηστου συναδέλφου σου Μιχαλάκη Παπαβασιλείου που αναγράφεται στην διαθήκη του,την <<επικύρωση>> του Ακαδημαικού Ορέστη Λουρίδη και μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας και το σύλλογο γονέων να συνεχίσετε αυτήν την παράδοση που μας υπέδειξαν λειτουργοί της εκπαίδευσης που αποτελούν μεγάλη και ιστορική παρακαταθήκη για την Ερμιόνη.

 ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
του τεως Δήμου Ερμιόνης