eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

''Αρθρο στο Εικονοσκόπιο της υποψήφιας στις αυριανές εκλογές του επιμελητηρίου Αργολίδας Βασιλικής Ντουφεξη με τον συνδυασμό "Αναπτυξιακή δύναμη" επικεφαλής του οποίου είναι ο Χάρης Μαυράκης ''

 


Σε λίγα εικοσιτετράωρα ολοκληρώνεται η μάχη της κάλπης των Επιμελητηριακών Εκλογών Αργολίδας 2011. Τα μέλη του Επιμελητηρίου καλούνται να εκλέξουν νέα διοίκηση για τα ερχόμενα τέσσερα χρόνια.
Δύο συνδυασμοί μονομαχούν στην κάλπη. Ο ένας αποτελεί την συνέχεια του σημερινής  διοίκησης του Επιμελητηρίου, μια διοίκηση που......... 


............ αποτελείται από γνωστά και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Αργολίδας και ο δεύτερος συνδυασμός στον οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω ως υποψήφια, είναι ο συνδυασμός νίκης των αγανακτισμένων με τους κεφαλικούς φόρους του Παπακωνσταντίνου και του Βενιζέλου και με την απραξία της υπάρχουσας διοίκησης που έχει μετατρέψει το Επιμελητήριο Αργολίδας, σε ένα Επιμελητήριο κλειστό club ολίγων ημετέρων.
Η Αργολίδα από άκρου εις άκρον φωνάζει. ΔΕΝ μας ενδιαφέρει ένα Επιμελητήριο Ολίγων, ΔΕΝ θέλουμε να πάμε σε μια κάλπη που δεν μας αντιπροσωπεύει και δεν έχουν άδικο …
Παρ’όλα αυτά, η λύση στην αδράνεια, την στρατολόγηση στις πράσινες πολιτικές, την αδιαφορία του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του και την μη ανταποδοτικότητα στην συνδρομή που πληρώνουμε δεν είναι η αποχή από την κάλπη.
Την Κυριακή πρέπει να υπάρξει μέσω της κάλπης μια έντονη διαμαρτυρία. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος και δεν είναι δυνατό να στερούμαστε το δικαίωμα της ψήφου στην πλειοψηφία των μελών του Επιμελητήριου Αργολίδας και μάλιστα με τεχνικά εμπόδια. Διότι δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει κάλπη στο Ναύπλιο και το Κρανίδι. Διότι δεν είναι δυνατό, ο απομακρυσμένος επαγγελματίας της Ερμιονίδος να σπαταλήσει αρκετές ώρες και να κάνει έξοδα για να εκπληρώσει το αυτονόητο δικαίωμα στην κάλπη. Όλα αυτά μάλιστα με την δικαιολογία ότι κάποιος, -και μάλιστα λογιστής- νόμιζε ότι οι 3 κάλπες θα στοίχιζαν 100.000 ευρώ !!! Μας εμπαίζουν …
Ο συνδυασμός μας «Αναπτυξιακή Δύναμη», με τον επικεφαλής Χάρη Μαυράκη έχει δεσμευτεί για 3 κάλπες στον νομό, όπως έχουν και οι γειτονικοί μας νομοί.
Έχουμε δεσμευτεί, το ζήτημα των τριών καλπών και της ψήφου μέσω διαδικτύου να είναι τα πρώτα θέματα, στο πρώτο συμβούλιο, που θα γίνει στο Επιμελητήριο μόλις αναλάβει πρόεδρος ο κ. Μαυράκης.
Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι οι 3 κάλπες δεν έχουν στόχο μόνο τους περισσότερους ψήφους, αλλά την στενότερη συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου και των μελών του από κάθε γωνιά της Αργολίδας. Θυμίζουμε και το σύνθημα μας «Αργολίδα ΜΙΑ ΠΟΛΗ».
Το Επιμελητήριο πρέπει να αλλάξει ρώτα και να βγει από το Κτήριο της οδού Κορίνθου στο Άργος αγκαλιάζοντας την πλειοψηφία των μελών του που είναι οι μικρομεσαίοι.
Πρέπει να προσφέρει υπηρεσίες στα μέλη του. Δωρεάν ιντερνέτ, όπως λέει το πρόγραμμα μας. Επίσης οι μικρομεσαίοι σήμερα ειδικά, που είναι δικαιολογημένα τρομοκρατημένοι με την κρίση της αγοράς έχουν ανάγκη από βοήθεια και κατευθύνσεις.
Έχουμε προτείνει μια συμβουλευτική ομάδα με κορυφαίους επιστήμονες, οι οποίοι θα αναλάβουν να απαντούν στα κύρια θέματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας. Κλαδικές μελέτες, κατευθύνσεις για εργατικά, ασφαλιστικά, τραπεζικά κ.λπ. θέματα. Οι καταρτισμένοι αυτοί επιστήμονες θα απασχολούνται όποτε τους χρειαζόμαστε και θα είναι δικηγόροι, λογιστές, οικονομολόγοι, κ.λπ.
Επίσης, το Επιμελητήριο θα πρέπει να δίνει και βοήθεια σε όσους νέους ανθρώπους βρίσκονται στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του ζωής. Σε αυτή την βοήθεια πρέπει να υπάρχουν στατιστικές πληροφορίες, αγοράς εργασίας, επαγγελματικής εγκατάστασης, καθεστώτος στέγασης κ.λπ.
Δεν θα αναφερθώ εδώ στο πλούσιο και αναλυτικά παρουσιασμένο πρόγραμμα μας από τον επικεφαλής μας Χάρη Μαυράκη.
Θα δηλώσω όμως, ότι πιστεύω βαθιά στον επιμελητηριακό θεσμό και πιστεύω ότι αυτός μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην αντιμετώπιση της κρίσης και των επιπτώσεών της, ανοίγοντας δρόμο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Απευθύνω πρόσκληση και έκκληση σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου να δώσουν μαζικό παρόν στο ραντεβού της κάλπης στις 4 Δεκεμβρίου. Για όλους τους παραπάνω λόγους και πολλούς ακόμη, η συμμετοχή στην κάλπη και η συσπείρωση γύρω από το Επιμελητήριο είναι μονόδρομος. Η λαθεμένη οικονομική πολιτική των τελευταίων δύο ετών οδήγησε χιλιάδες επαγγελματίες στο λουκέτο.
Ας αυξήσουμε τις αντοχές όλων ημών που συνεχίζουμε να επιβιώνουμε μέσα στο άγχος και την αβεβαιότητα.
Ο συνδυασμός του Χάρη Μαυράκη με αίσθημα ευθύνης θα παλέψει για μια δυνατή Αργολίδα, ενωμένη και προσηλωμένη σε στόχους αναπτυξιακούς.
Όλοι μαζί ας πάμε στην κάλπη και ας δώσουμε μια ευκαιρία στην ενωμένη Αργολίδα της Ανάπτυξης
Ας δεχτούμε την πρόσκληση Μαυράκη και ας παλέψουμε να σώσουμε τις δουλειές μας, να ζήσουμε τις οικογένειες μας, να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας.

Βασιλική Ντουφεξή
Υποψήφια ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ Τμήματος
με τον Συνδυασμό «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ» του Χάρη Μαυράκη