eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

''Δελτίο επιστολή προς Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων απηύθυνε ο Γιάννης Ανδριανός''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
 
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, εν όψει του εορτασμού των 190 ετών από την α’ Εθνοσυνέλευση, απηύθυνε επιστολή με σχετικές προτάσεις προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.
Στην επιστολή του, ο κ. Ανδριανός τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι πιστεύω αυτονόητο ότι, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την κοινωνία και την εθνική οικονομία, ο φετινός εορτασμός που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 190 ετών από την α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εντυπωσιοθηρικός. Αντίθετα, πεποίθησή μου είναι πως πρέπει να σηματοδοτεί τη διαχρονική αποφασιστικότητα του Έθνους μας να δίνει δύσκολες μάχες και να τις κερδίζει. Τα δύο καταστατικά κείμενα που συνέταξε και ψήφισε η πρώτη Εθνοσυνέλευση - η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος- είναι υπ’ αυτή την έννοια ανεκτίμητα τεκμήρια των αξιών που διαχρονικά εμπνέουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες: της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης, της ελευθερίας και της ισότητας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Είναι δύο ζωντανά μνημεία για τον απανταχού Ελληνισμό και ταυτόχρονα πάντα επίκαιροι γνώμονες της συλλογικής μας δράσης.
Ως ελάχιστη λοιπόν αναγνώριση της ταυτόχρονα διαχρονικής και εξαιρετικά επίκαιρης σημασίας της α’ Εθνοσυνέλευσης, προτείνω, ύστερα και από σχετική μου συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής και την εκφρασμένη θετική βούληση και εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής που δημοσίως εξέφρασε πέρυσι για την τελετή των 190 χρόνων, προτείνω η Βουλή των Ελλήνων να αναλάβει τις εξής συμβολικές δράσεις:
-          τη δημιουργία Μουσείου της α’ Εθνοσυνέλευσης στο ήδη διαθέσιμο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Νέας Επιδαύρου (νεοκλασικό κτήριο, δωρεά του Ανδρέα Συγγρού, που βρίσκεται σε περίοπτη θέση ακριβώς δίπλα
από την πλατεία) ώστε οι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες της περιοχής και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τεκμήρια της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.
-          την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης της πλατείας της α’ Εθνοσυνέλευσης, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, και την ανάδειξη της αναθηματικής στήλης.
-          να τεθεί υπό την αιγίδα της Βουλής η ετήσια εκδήλωση η οποία πριν γινόταν σε επίπεδο Νομαρχίας και σήμερα γίνεται σε επίπεδο Αντιπεριφέρειας – Περιφέρειας.

Έχω την πεποίθηση ότι μέσα από αυτές τις συμβολικές δράσεις το Κοινοβούλιο θα καταδείξει έμπρακτα την προσήλωσή του στις αρχές που ενέπνευσαν τους αγωνιστές της Ανεξαρτησίας να συντάξουν ένα από τα δημοκρατικότερα και πλέον φιλελεύθερα καταστατικά κείμενα στην παγκόσμια νεώτερη και σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τις ως άνω προτάσεις και προτείνω την πραγματοποίηση από κοινού συνάντησης με το Δήμαρχο Επιδαύρου».