eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

''Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΖΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ...''

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΖΟΣ :
''Προτιμώ να πληρώνουμε και να έχουμε αξιοπρεπή παρουσία και όχι εθελοντική απουσία.''
foto απ΄την ιστοσελίδα του Δήμου
Μια ευχάριστη έκπληξη εχθές το πρωί στους ιχνηλάτες με το δελτίο τύπου του Δήμου με έκαναν  να ξαναφέρω στη μνήμη μου αυτά που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη .
Σχετικά με την αναφορά στο δελτίο τύπου ότι η παρουσία μας στην Θεσσαλονίκη ήταν εντυπωσιακή και ουσιαστική θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά γεγονότα που προηγήθηκαν της συμμετοχής μας εκεί και σε κάποια άλλα σχετικά με την παρουσία μας εκεί .
Αν ο Δήμος ήθελε να κάνει επιτυχημένη προβολή όπως μας αναφέρουν  πιστοί στις προεκλογικές και προγραμματικές κουβέντες τους θα μπορούσε να το κάνει  ιδρύοντας την επιτροπή τουρισμού αρκετό καιρό πριν και όχι τελευταία στιγμή βάζοντας ορισμένους από εμάς σε ένα τρέξιμο για να μπορέσουμε να προλάβουμε τις ημερομηνίες ώστε να έχουμε μια καλή παρουσία με έντυπο υλικό ..... 
......
Και κάτι πολύ σοβαρό ακόμα όταν κάναμε την αίτηση ζήτησα στην αίτηση να αναγράφεται σαν εντολοδόχος ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ -ΕΡΜΙΟΝΗ -ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο γράφτηκε μόνο Δήμος Ερμιονίδος? Αυτό το λέω γιατί εκεί προσκαλούνται διάφοροι TOUR OPERATOR και αυτοί βλέπουν την λίστα των εκθετών και ζητούν ραντεβού με τους προορισμούς που τους ενδιαφέρουν οπότε το εύλογο ερώτημα μου είναι πόσοι στην Ευρώπη γνωρίζουν τον Δήμο Ερμιονίδος ως ονομασία  προορισμού (TRADE NAME ), εκτός κι αν έχω χάσει επεισόδια στην προβολή μας και είμαστε τόσο γνωστοί πια!!!Δηλαδή αν δεν έβλεπα κατά λάθος την αίτηση και δεν  ήξερα κάποια άτομα στην γραμματεία για να γίνει αλλαγή στον ιστιότοπο της HΕLEXPO θα κάναμε το ταξίδι απλώς για να κάνουμε βόλτα και να μοιράσουμε τα φυλλάδια.
Πρέπει να καταλάβετε κύριοι ότι  στον ημιώροφο που κλείνονται τα ραντεβού με τους TOUR OPERATOR είναι το παιχνίδι και επιτέλους ακούστε και αυτούς που ξέρουν κάτι λίγα παραπάνω, καθώς δεν  πηγαίναμε βόλτες  αναψυχής τέσσερα χρόνια όπως ειπώθηκε ,αλλά αντίθετα κάτι μάθαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί .
Η κατάσταση που αντίκρισα όταν πια ξεκίνησε η έκθεση μου επέβαλε να ξανακάνω ότι έκανα κάθε χρόνο και δεν αντιδρώ για αυτό, αλλά περίμενα περισσότερα από νέους ανθρώπους που υποτίθεται έχουν κέφι για τα κοινά και τον τόπο τους .
Στην δουλειά μας πρώτο στοιχείο καλωσορίσματος είναι το χαμόγελο και αυτό σίγουρα έλειπε .Και δεν είναι ζητιανιά να βγεις έξω από το stand και να μοιράσεις τα φυλλάδια κάτι που ειπώθηκε από την μια από τις δυο κοπέλες που ήταν εκεί όταν της ζήτησα να με βοηθήσει .
Επίσης πολύ σοβαρό είναι το ότι οι αιρετοί δεν πάνε Θεσσαλονίκη μόνο για να δουν την πόλη αλλά πάνε να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο τους το οποίο δεν  γίνεται με παρουσίες της μιας ώρας ή των δυο ωρών εκεί.
Άλλωστε φωτεινό παράδειγμα για όλους μας πρέπει να είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα δίπλα μας ,πρώτος ερχόταν τελευταίος έφευγε, πάντα με το χαμόγελο ,έκανε πολλή σοβαρή δουλειά , μπράβο του.
Η έκθεση ξεκινάει στις έντεκα το πρωί και τελειώνει στις οκτώ το βράδυ και η έντονη παρουσία μας εκεί είναι υποχρεωτική και δεδομένη όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια άσχετα με το τι έχει πολλές φορές ειπωθεί.
Οπότε αν είναι να πηγαίνουμε απλά  για να πάμε  προτιμώ να πληρώνουμε και να έχουμε αξιοπρεπή παρουσία και όχι εθελοντική απουσία. >
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΖΟΣ