eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

''29ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ 2011 ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ''

 ''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''


Πιστός στο ραντεβού του , ο Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ εδώ και 29 έτη , την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη , έτσι και φέτος διεξήχθη ο αγώνας ξεκινώντας ξημερώματα Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης και τερματισμό ύστερα από 246 χλμ. μπροστά στο επιβλητικό άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη.
Αγώνας μοναδικός στο είδος του και με μεγάλη ιστορική σημασία .Στον αγώνα συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο , με έναν απώτερο σκοπό , να βαδίσουν στα χνάρια του Φειδιππίδη και να πιουν νερό από τον Ευρώτα και το πιο σημαντικό όλων να τιμηθούν με ένα στεφάνι από κλάδο ελιάς , αυτό είναι άλλωστε το μεγαλείο του αγώνα και της προσπάθειας των αθλητών , στην υπέρτατη ψυχική και σωματική πάλη με τον ίδιο τους , τον εαυτό να καταφέρουν με όλο τους το ΕΙΝΑΙ να αγγίξουν το άγαλμα του Λεωνίδα..............
Στον αγώνα φέτος συμμετείχαν 283 αθλητές από 35 χώρες με πρώτη αποστολή την Ιαπωνία με 66 αθλητές , δεύτερη τη Γερμάνια με 49 αθλητές και τρίτη την Ελλάδα με 45 αθλητές το όποιο είναι και ρεκόρ συμμετοχών για την Ελλάδα μας. Τερμάτισαν 141 αθλητές εκ των οποίων 20 ήταν Έλληνες Αθλητές κα φέτος ευτυχήσαμε να δούμε και τον τερματισμό για πρώτη φορά  Ελληνίδων αθλητριών.
Νικητής αναδέχθηκε ο Ιταλός  Ιβάν Γκούτιν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τερματίζοντας τα ξημερώματα του Σαββάτου μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα σε χρόνο 22 ώρες 56’.45” , δεύτερος ο Ιάπωνας Γιούζι Σαάι με χρόνο 24 ώρες 21’.29” και τρίτος ο Γερμανός Μίκαελ Βάνισεκ με 24 ώρες 55’.04”
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Σίλβια Λούμπικς από την Ουγγαρία  με χρόνο 29 ώρες 06’.50” και κατέλαβε την 14η θέση στην γενική κατάταξη.
Από Ελληνικής πλευράς πρώτος ο Γιώργος Κουτσιούκος τερμάτισε στην 13η θέση με χρόνο 29 ώρες 06’.18” , δεύτερος ο Δημήτρης Καραχάλιας 16ος στην γενική και χρόνο 29 ώρες 50’.33’  και τρίτος βρέθηκε ο αθλητής του Συλλόγου “Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας “ ο Γιώργος Βλάχος στην23η θέση της γενικής με χρόνο 31 ώρες 01’.36” βελτίωσε την ατομική επίδοση κατά 2 ώρες περίπου.
Επίσης φέτος ζήσαμε τον τερματισμό της πρώτης Ελληνίδας αθλήτριας στην 29η ιστορία του αγωνίσματος , της Αμαλίας Ματθαίου στην 54η θέση της γενικής με χρόνο 33 ωρες34’.04’ , μάλιστα η γυναικεία Ελληνική επιτυχία λίγη ώρα μετά έγινε διπλή καθώς τερμάτισε και η Σοφία Κασσίμη με χρόνο 35 ώρες 45’.58’.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλων των κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό μας κατά την διάρκεια του αγώνα , για να μας συμπαρασταθεί στην προσπάθεια που κάναμε , καθώς επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Άργους  – Μυκηνών για την ωραία εκδήλωση που είχε δημιουργήσει στο Μαλανδρένι και στην Λυρκεία και τον βουλευτη της Ν.Δ. Γιάννη Ανδριανό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση στην Λυρκεία.
Ραντεβού του χρόνου.