eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

''Αμείλικτα ερωτήματα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού απευθύνουν στον δήμαρχο και στην δημοτική αρχή η Θεοδότη Σκλαβούνου και η Άννα Στρίγκου και δηλώνουν:

 Θεοδότη Σκλαβούνου Λαμπάτου - Άννα Στρίγκου Φωστίνη
«Οι αιρετοί της μειοψηφίας δεν είναι μιάσματα κύριε δήμαρχε. Θα είμαστε παρούσες σεβόμενες τον θεσμό και αυτούς που μας όρισαν στο νομικό πρόσωπο του δήμου».

 

 

Με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας     

 σχετικά με τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ   

ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ , θέλουμε να  απευθύνουμε κάποια ερωτήματα.

 

 Κύριε Δήμαρχε,

          οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναφέρονται στον αναλυτικό πίνακα του δημοσιεύματος, εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας;;

οι ψηφίσεις των πιστώσεων για αυτές τις εκδηλώσεις έγιναν με κάποια Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου;;

οι δαπάνες που ανακοινώσατε αφορούν το ίδιο χρονικό διάστημα με αυτές που αναφέρονται στους πρώην Δήμους Κρανιδίου και Ερμιόνης;;

Μήπως συγκρίνεται ανόμοια μεγέθη;;

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η συμμετοχή  του τέως Δήμου Ερμιόνης στις  εκδηλώσεις του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιόνης για το  έτος 2010 ανήλθε σύμφωνα με 114/10 Α.Δ.Σ. σε 10.000,00  ευρώ.

Ο εορτασμός του πολιούχου του Κρανιδίου περιλαμβάνεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού;......

 

Με τον εορτασμό του πολιούχου του Κρανιδίου άρχισαν και τελείωσαν όλοι οι τοπικοί εορτασμοί του Δήμου Ερμιονίδας;

Οι χορηγοί κύριε Δήμαρχε θα χαθούν σαν τους εθελοντές, αφού έχουν όλοι την ευχέρεια πλέον να παρακολουθούν τις ελαστικές δαπάνες του Δήμου και να τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν.

 

Είμαστε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ορισμένες με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από την μειοψηφία του Δ.Σ.
Είμαστε παρούσες σε όλες τις Συνεδριάσεις του Ν.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, έχουμε εγκρίνει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουμε ψηφίσει όλες τις πιστώσεις για την πραγματοποίηση τους.
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ έγινε από τον Δήμαρχο, για τον Δήμαρχο και ανακοινώθηκε στους Δημότες, χωρίς να ενημερωθούν τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.

Το Ν.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, σύμφωνα με τη συστατική του πράξη έχει δική του εκπροσώπηση  τον Πρόεδρο (που συμπίπτει με τον Δήμαρχο) και τον Αντιπρόεδρο του και όχι τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο.
Παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού, παρόντος του Αντιπροέδρου – που εσείς προσωπικά γνωρίζετε τι προσπάθειες έκανε για την πραγματοποίηση τους- να κάνουν απονομές, να απευθύνουν χαιρετισμούς και ευχές όλοι οι παρόντες Δημοτικοί σας Σύμβουλοι που εσείς ορίσατε, πλην του Αντιπροέδρου.
Ιδρύσατε ένα Νομικό Πρόσωπο μαμούθ, με άπειρες αρμοδιότητες και ευθύνες και την επομένη το υποβαθμίσατε, κ. Δήμαρχε.
Αποφεύγετε επιμελώς να αναφερθείτε σε αυτό, λες και δεν υπάρχει.
Το όνομα του δεν αναφέρθηκε σε καμία εκδήλωση σε κανένα πρόγραμμα, γιατί όπως λέτε σαν αιτιολογία είναι μακροσκελές.
Στο πρόχειρο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που μας διανεμήθηκε στη συνεδρίαση του Ν.Π. για να εγκρίνουμε τις εκδηλώσεις είχε σε μια άκρη και την επωνυμία του .
Στο επίσημο πρόγραμμα που διανεμήθηκε στο κοινό είχε εξαφανισθεί και αυτό.
Γιατί κύριε Δήμαρχε;;;
Μετανιώσατε που το ιδρύσατε;
Ακόμη και η παρουσία μας στις εκδηλώσεις δημιουργεί έντονη δυσαρέσκεια στους Δημοτικούς σας Συμβούλους, που γίνεται αντιληπτή από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι  μας ενημερώνουν και βέβαια από εμάς.
Και  δεν μας φτάνει η δυσαρέσκεια  των Δημοτικών σας Συμβούλων έχουμε και την απέχθεια  των συζύγων  τους για την παρουσία μας.
Ο Δήμος ανήκει σε όλους και η παρουσία μας στις εκδηλώσεις σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται  επίσκεψη στο σπίτι κάποιου.
Οι μειοψηφίες στις Δημοκρατικές κοινωνίες έχουν τη δική τους θέση και εκπροσωπούν το δικό τους ποσοστό, κύριε Δήμαρχε.
Μην τις υποτιμάτε και μην τις αντιμετωπίζετε σαν μιάσματα.
             Σας βεβαιώνουμε τέλος, κύριε Δήμαρχε, ότι εμείς θα είμαστε παρούσες ως μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ και θα ψηφίζουμε για  κάθε τι που έχει σχέση με τις αρμοδιότητες του Ν.Π., σεβόμενες το θεσμό και αυτούς που μας όρισαν.
 
Άννα  Στρίγκου – Φωστίνη
Θεοδότη Σκλαβούνου – Λαμπάτου