eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

''Συμβολική κίνηση σήμερα το πρωί στην πλατεία Ερμιόνης''

Τοποθετήθηκε μια ροδιά προσφορά από τα "φυτώρια Κόντου", στον χώρο που πραγματοποιήθηκε η "1η γιορτή ροδιού Ερμιόνης".


Οι κκ Κολυμπάδης Παντελής και Κόντος Δημήτρης, φύτευσαν μια ροδιά στον χώρο που πραγματοποιήθηκε η "1η γιορτή ροδιού Ερμιόνης". To eikonoskopio news ήταν εκεί και σας δίνει το ρεπορτάζ...

....

Παντελής Κολυμπάδης (Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας): "Αυτή η ροδιά, θα θυμίζει σε όλους την "1η γιορτή ροδιού Ερμιόνης". Είναι μια συμβολική κίνηση. Ελπίζω η πολύ πετυχημένη γιορτή της περασμένης Κυριακής, να είναι η αρχή προκειμένου το ρόδι Ερμιόνης να αποκτήσει ονομασία" προέλευσης (Π.Ο.Π.).



Δημήτρης Κόντος (Ροδοκαλλιεργητής-φυτωριούχος): "Φυτέψαμε αυτή την ροδιά στην πλατεία της Ερμιόνης, συμβολικά για να μας θυμίζει την 1η γιορτή ροδιού. Πιστεύω πως δώσαμε στη ροδιά, την εξέχουσα θέση στην πλατεία (στο κέντρο της Ερμιόνης), για την προσφορά της στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.Θέλω να ευχαριστήσω τα γερανοφόρα οχήματα Νεκτάριου Μέξη και Στέλιου Κοροντίνη, που μας βοήθησαν να μεταφέρουμε τις ροδιές στον χώρο της εκδήλωσης. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα Super market "Δήμητρα" και "Κρητικός", για την προσφορά τους σε υλικά που χρειάστηκαν για την εκδήλωση (πχ πλαστικά πιάτα και ποτήρια).
 "

Στην συμβολική κίνηση αυτή σήμερα μετείχε και ο κ. Λάζαρος Μήτσου (ξάδερφος  των Δημήτρη και Κώστα Κόντου), και δήλωσε τα εξής: "Αποφασίσαμε να φυτέψουμε το δέντρο της ροδιάς στον χώρο που έγινε η 1η γιορτή ροδιού Ερμιόνης, συμβολικά. Για να δείξουμε ότι στην περιοχή μας το ρόδι ευδοκιμεί και είναι ονομαστό. Το δέντρο που  φυτέψαμε, ήταν στο κτήμα του Παππού μου Δημήτριου Κόντου. Αλλά επειδή τα ξαδέρφια μου (Δημήτρης και Κώστας Κόντος), κατασκεύασαν ένα συσκευαστήριο, έβγαλαν  κάποια δέντρα ροδιάς, τα οποία και τοποθέτησαν σε μεγάλες γλάστρες, για να μην καταστραφούν.
"