eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

''Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ:
''Η συζήτηση αυτού του θέματος στο Δ.Σ μόνο σε υπόνοιες μας βάζει όσον αφορά την ουσία του θέματος...''


 Η παρακάτω επιστολή διαβάστηκε στο Δ.Σ..
 
Προς τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου Ερμιονίδας,

Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά λύπης διαπιστώνω ότι για άλλη μια φορά, μπαίνουν σε συζήτηση θέματα που δεν έχουν τύχει καμιάς επεξεργασίας . Το θέμα των μεταγραφών των μαθητών Λυκείου από το Λύκειο Ερμιόνης προς το Λύκειο Κρανιδίου είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει άλλη διαδικασία.
Οι μεταγραφές εξ όσων γνωρίζω έχουν μια τακτικότητα της τάξης των 4-5 μαθητών περίπου ανά  έτος εδώ και μια δεκαετία. Ακόμα και στην προηγούμενη θητεία του  σημερινού  Δημάρχου κου Καμιζή  με Λυκειάρχη τον κο Μαρκαντώνη δεν είχε φτάσει ποτέ στο συμβούλιο τέτοιο θέμα. Κατά τη θητεία μου , επίσης δεν είχε προκύψει  ποτέ τέτοιο θέμα διότι οι μεταγραφές ακολουθούσαν  το δρόμο του πρωτοκόλλου. Δηλαδή ετίθεντο στα σχολεία , στην Εκπαιδευτική Κοινότητα............... στην Επιτροπή Παιδείας στις Σχολικές Επιτροπές  , στην Ένωση Γονέων και στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς Παιδείας, και εφ’ όσον τηρούνταν οι όροι γίνονταν ή δεν γίνονταν σε αντίθετη περίπτωση οι μεταγραφές. Η σημερινή συζήτηση του θέματος μόνο σε υπόνοιες μας βάζει όσον αφορά την ουσία του θέματος , εφ’ όσον δεν έχει συγκληθεί για να γνωμοδοτήσει κανείς από τους παραπάνω φορείς, αλλά ενσκήπτει ξαφνικά σαν θέμα του Δημ. Συμβουλίου.
Επί της ουσίας λοιπόν πιστεύω ότι ενδεχομένως  από πίσω υπάρχει προσωπικό θέμα κάποιων  ατόμων και δεν αγγίζει το πρόβλημα. Το πρόβλημα επί του προκειμένου είναι να εξετασθεί γιατί γίνονται μεταγραφές μονόδρομες από Ερμιόνη προς Κρανίδι  . Αυτό θα λυθεί όταν ο Δήμος συνεργασθεί ισότιμα  με τους  αρμόδιους  φορείς συμβάλλοντας  στη συνοχή της  Εκπαιδευτικής Κοινότητας κι όχι χωρίζοντας σε ομάδες καλών και κακών σχολείων καλών και κακών εκπαιδευτικών και τελικά σε δικούς μας και άλλους. 
Η παιδεία ταλαιπωρείται πάρα πολύ  με άλυτα προβλήματα  γιαυτό αυτό που  πρέπει να κάνουμε σαν Δήμος είναι να μην ανακατευόμαστε στο εκπαιδευτικό τους έργο  πρώτον και δεύτερον να συμβάλλουμε διευκολύνοντας  στο έργο των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων. Οι γονείς από την άλλη βλέποντας την κατάσταση της παιδείας   αγωνιούν για τα παιδιά τους . Θα τους δημιουργούσε ασφάλεια  αν ο Δήμος φρόντιζε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων ακριβώς με όσο δικαίωμα του δίνει ο νόμος και η αρμοδιότητά του και όχι δρώντας παρασκηνιακά παραβλέποντας τους αρμόδιους φορείς . Συνεπώς τα μέλη του δημ. Συμβουλίου για  να λάβουν απόφαση θα έπρεπε να έχουν τις απόψεις όλων των φορέων.

                   Δημήτρης Σφυρής
                     Δημ. Σύμβουλος , Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης