eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

''Μουσική βραδιά με την Ιωάννα Λεγάκη και την ορχήστρα «Ερμιονίδα» διοργάνωσε ο Α.Ο. Κρανιδίου το βράδυ της Παρασκευής στο Γενικό Λύκειο.''

''Γλέντι σε λαϊκούς-ρεμπέτικους-και Νησιώτικους ρυθμούς! ''

Η Ιωάννα Λεγάκη στο eikonoskopio
 «Το κοινό της Ερμιονίδας, είναι ότι καλύτερο έχω δει!»

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio: Μίλτος Ιωαννίδης

 Ο Α.Ο. Κρανιδίου, στα πλαίσια της ενίσχυσης των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, διοργάνωσε χθες βράδυ μια πλούσια μουσική βραδιά, (η οποία διήρκεσε πέντε ώρες!) στο προαύλιο του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου. Με τους  πολίτες, να δείχνουν εμπράκτως την στήριξή τους στις προσπάθειες των ιθυνόντων του συλλόγου, γεμίζοντας τον χώρο της εκδήλωσης. Και δεν το μετάνιωσαν!

 

Μια και η Ιωάννα Λεγάκη και η ορχήστρα «Ερμιονίδα», «φρόντισαν» για την διασκέδαση τους. Ωστόσο να τονισθεί πως και οι διοργανωτές αποδείχθηκαν οι καλύτεροι «οικοδεσπότες», μια και το μενού εκτός από μουσική, περιείχε φαγητό (Γουρνοπούλα και άφθονα σουβλάκια), ποτά,  και αναψυκτικά, ενώ διοργανώθηκε και λαχειοφόρος διαγωνισμός με έπαθλο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αθλήτριες μπάσκετ  στο τμήμα παγκορασίδων του συλλόγου, εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο την Ερμιονίδα, μια και υπό τις οδηγίες του προπονητή τους, Μάκη Καπόγιαννη, αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Αργολίδας-Κορινθίας στην κατηγορία τους (Ηλικίες 12-14 ετών). 

Κάτι που αν μη τι άλλο καταδεικνύει, ότι ο αθλητισμός, είναι ένας τομέας, που μπορεί να αποτελέσει μια ακόμα διαφήμιση για την περιοχή μας. Συνεπώς χρειάζεται η έμπρακτη στήριξη από τους αρμόδιους. Η επένδυση στο ταλέντο, είναι επιβεβλημένη. Μόνο κερδισμένοι άλλωστε μπορούμε να βγούμε. Όλοι μας.

Αναστάσιος Τόκας: «Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό»
Πριν την έναρξη του μουσικού προγράμματος, ο πρόεδρος του Α.Ο. Κρανιδίου, κ. Τόκας, τόνισε την σημασία που έχει ο αθλητισμός για ένα παιδί λέγοντας: "Ο αθλητισμός, δεν είναι μόνο η άθληση, είναι και η κοινωνικοποίηση, που βοηθάει στη σωστή διαπαιδαγώγηση". Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του συλλόγου,  αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης, υποστήριξε την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα κλειστό γυμναστήριο τονίζοντας ότι «Τα παιδιά μας, αθλούνται σε ανοιχτούς χώρους, επικίνδυνους για την υγεία τους. Το κλειστό της Ερμιόνης, δεν επαρκεί, δεδομένου ότι-πέραν της απόστασης- είναι πάρα πολλά τα παιδιά», και ζήτησε από τον παριστάμενο δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Καμιζή, να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Διασκέδαση και χορός!
Αμέσως μετά η ορχήστρα «Ερμιονίδα», (αποτελούμενη από τους: Γρηγόρη Καμπούρη στα ντραμς, Δημήτρη Κοντό στην Κιθάρα, Ηλία Καμπούρη και Γιάννη Λόυμη στο μπουζούκι, Μαρίνο Λούμη στα πλήκτρα , και Ευτύχιο Χατζητοφή, Αγγελική Πετρά και Γιώργο Μπία στο τραγούδι),  εγκαινίασε το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, με πολύ καλά επιλεγμένα τραγούδια, που «ζέσταναν» το παρευρισκόμενο κοινό, εν όψει της νησιώτικης συνέχειας!  Μιας συνέχειας που είχε και πολύ χορό, αφού η Ιωάννα Λεγάκη, (που πήρε την μουσική  σκυτάλη), «απογείωσε» το κέφι του κόσμου. Έτσι άντρες, γυναίκες και παιδιά, στην κυριολεξία χόρευαν ασταμάτητα, παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς. Επιφυλάσσοντας μια πραγματική αποθέωση στην Ιωάννα Λεγάκη, στο κλείσιμο του προγράμματος της. Το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, συνεχίστηκε, εκ νέου με την ορχήστρα «Ερμιονίδα», και πάλι σε  χορευτικούς ρυθμούς, (τσιφτετέλι, χασοποσέρβικο, ζεϊμπέκικο). Και ενώ όλοι νόμιζαν ότι η βραδιά ολοκληρώθηκε η Ιωάννα Λεγάκη, (μετά από παρότρυνση των διοργανωτών να πει άλλα 2-3 τραγούδια),ανέβηκε και πάλι στην σκηνή, τραγουδώντας τελικά  για άλλη μια ώρα, (μέχρι της 3.30!). Μάλιστα, η ερμηνεύτρια, αποδέχθηκε την πρόσκληση των διοργανωτών και για άλλες εμφανίσεις στην περιοχή μας!
Ιωάννα Λεγάκη στο eikonoskopio:  «Το κοινό της Ερμιονίδας, είναι ότι καλύτερο έχω δει!»
Εντυπωσιασμένη από το κοινό που συμμετείχε ενεργά στο μουσικό πρόγραμμα, δήλωσε η Ιωάννα Λεγάκη στο eikonoskopio  λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απόψε πέρασα πολύ ωραία. Ειλικρινά, το κοινό της Ερμιονίδας, είναι ότι καλύτερο έχω δει μέχρι τώρα! Πολύ φιλόξενο και πολύ εκδηλωτικό. Ήταν κίνητρο ώστε να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Επίσης  Θέλω  να ευχαριστήσω τους μουσικούς μου. Τον Πέτρο Δήμα στο λαούτο, τον γιό του τον Γιάννη Δήμα, που είναι ανερχόμενο αστέρι στο βιολί και τους «δικούς σας Γρηγόρη Καμπούρη και Μαρίνο Λούμη που με συνόδευσαν εξαιρετικά σε ντραμς και πλήκτρα». Μου άρεσε πολύ και η ορχήστρα «Ερμιονίδα» χάρη στην οποία απόλαυσα και εγώ μαζί με τον κόσμο πολύ ωραία μουσικά ακούσματα. Έχετε εξαιρετικούς μουσικούς, και τραγουδιστές με πολύ ταλέντο και καλές φωνές».