eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΜΑΝΤΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ''

Η χριστιανική αδελφότητα Ερμιόνης «άγιος Ιωάννης Ο Ελεήμων» και ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης διοργάνωσαν το βράδυ της Πέμπτης...
Λαϊκό γλέντι και χορό στα Μανδράκια! Ο κόσμος τίμησε με την αθρόα προσέλευση του την εκδήλωση τραγουδώντας «τα ποιο ωραία λαϊκά» γεμίζοντας τη νύχτα με αναμνήσεις μιας άλλης εποχής!

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio: Μίλτος Ιωαννίδης


Ήταν ένα γλέντι που είχε στυλ Ελληνικό και άρωμα Ερμιονίτικο! Με το φεγγάρι να στολίζει ιδανικά το σκηνικό και να σε προδιαθέτει για την συνέχεια της βραδιάς. Το 5ο φεστιβάλ Ερμιονίδας λοιπόν συνέχισε τις εκδηλώσεις του με απόλυτη επιτυχία. Συμπαραστάτης του μουσικού μας συλλόγου σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Χριστιανική αδελφότητα Ερμιόνης.

Που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε (με την ανασφάλεια να στοιχειώνει τα όνειρα όλο  και περισσότερων συμπολιτών και συνανθρώπων μας), δήλωσε ακόμα μια φορά στο πλευρό τους. Όχι με έργα. Αλλά με πράξεις. Πράξεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης!


Την έναρξη της μουσικής βραδιάς έκανε ο π. Ιωάννης Σαρρής αναφερόμενος στην ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό όσων χρειάζονται βοήθεια, και κάλεσε τον κόσμο να δείξει εμπράκτως την στήριξη του στη φιλανθρωπία αγοράζοντας λαχνούς από την λοταρία που διοργανώθηκε. Κίνηση που βρήκε ανταπόκριση σε πολλούς πολίτες ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που αγόρασαν και σπιτικά γλυκά όλα δημιουργήματα των κυριών της αδελφότητας ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια τόνωσης της «εκστρατείας» ανθρωπιάς...............................


Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο μαέστρος του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης παρουσιάζοντας την ορχήστρα και τους τραγουδιστές της εκδήλωσης.  Η ορχήστρα αποτελούταν από τούς: Μαρίνο Λόυμη (αρμόνιο), Γιάννη Λόυμη(μπουζούκι),  Γιάννη Κοροντίνη (μπουζούκι), Γρηγόρη Καμπούρη (ντραμς), και Δημήτρη Κοντό (κιθάρα), ενώ οι τραγουδιστές που ερμήνευσαν παλιά και καλά λαϊκά τραγούδια ήταν η Αγγελική Πετρά, ο Ευτύχιος Χατζητοφής και ο Νίκος Φρυδάς. Όλοι τους «παιδιά της διπλανής πόρτας» όπως εύστοχα παρατήρησε ο κ. Μανιάτης.





Τραγούδια διαχρονικά και αγαπημένα.
Αμέσως μετά και αφού πρώτα η ορχήστρα έπαιξε ένα ορχηστρικό κομμάτι για...ζέσταμα, στην εξέδρα που είχε στηθεί απέναντι από τα γραφεία της «Αδελφότητας» Ο Ευτύχιος Χατζητοφής και ο Νίκος Φρυδάς ερμήνευσαν παλιά και αγαπημένα τραγούδια (όπως η Τζαμάικα του Μάνου Λοΐζου), κερδίζοντας το κοινό με την καλή τους παρουσία. Στη συνέχεια της εκδήλωσης, η Αγγελική Πετρά εντυπωσίασε ακόμη μια φορά με την φωνή της. Και με τις κινήσεις της πάνω στη σκηνή, μαγνήτισε τα βλέμματα των παρευρισκομένων . Ενώ με την ερμηνεία της στο τραγούδι «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες» εντυπωσίασε τον κόσμο που την επιβράβευσε με παρατεταμένα χειροκροτήματα αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ταλέντο της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε τραπέζι υπήρχαν πλούσια εδέσματα, φρούτα, αναψυκτικά, εμφιαλωμένο νερό, ούζο και κρασί (όλα προσφορά ντόπιων χορηγών ) γεγονός που σχολιάστηκε θετικά απ όλες τις πλευρές. Ομολογουμένως η «φιλοξενία» υπήρξε άψογη και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε..

Ας αρχίσουν οι χοροί!
Αμέσως μετά το «κλείσιμο» του πρώτου μέρους του τραγουδιστικού προγράμματος, ο π. Ιωάννης Σαρρής προλόγισε (ένα -ένα ονομαστικά!), τα παιδιά της χορευτικής ομάδας Ερμιόνης καθώς και τον δάσκαλο τους κ. Αθανάσιο Μαλτέζο. Ο π. Ιωάννης Σαρρής στη συνέχεια, επισήμανε την ανάγκη να «προσεχθούν ιδιαιτέρως αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της περιοχής μας», και τόνισε ότι «με την αποψινή τους παρουσία εδώ για να χορέψουν τιμούν τις παραδόσεις τις πατρίδας μας». Τα παιδιά του χορευτικού συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς (λ.χ.χασάπικο, μπάλο, Ικαριώτικο), ενώ στη δεύτερη εμφάνιση τους, έκλεισαν  με το «Κυκλαδιώτικο». Με τους γονείς τους, τους φίλους τους, τον δάσκαλο τους, και όλους εμάς, να παρακολουθούμε την προσπάθεια τους, ανταμείβοντάς τους με θερμό χειροκρότημα.  Στους μαθητές του χορευτικού συλλόγου, καθώς και στον κ. Μαλτέζο,  δόθηκε ως δώρο ένα βιβλίο από την πρόεδρο της αδελφότητας κ. Μαρία Τσεγκή.


Το «κλείσιμο» της εκδήλωσης..
Η Βραδιά ολοκληρώθηκε με τους τραγουδιστές να κάνουν την δεύτερη εμφάνιση τους στην εξέδρα με  την επιλογή των τραγουδιών να παραμένει στο ίδιο στυλ: σε τραγούδια διαλεχτά, διαχρονικά και αγαπημένα.  «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Ιστορία μου», «Καράβια βγήκαν στην στεριά», ήταν μερικά από τα «διαμάντια» του Ελληνικού πενταγράμμου που τραγουδήθηκαν από τους ερμηνευτές  με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά. Η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν το ντουέτο της Αγγελικής Πετρά και του Ευτύχιου Χατζητοφή στο τραγούδι «Θέλω κοντά σου να μείνω», ενώ στο τέλος, και οι τρείς καλλιτέχνες, τίμησαν την μνήμη του τραγουδοποιού Νίκου Παπάζογλου ερμηνεύοντας το «Ραγίζει απόψε η καρδιά» κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την βραδιά.


Δηλώσεις...
Π. Ιωάννης Σαρρής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Θέλω να τονίσω ότι ο κ. Μανιάτης και η κ. Αντωνοπούλου μετέδωσαν απόψε μια ενωτική γραμμή. Τους εύχομαι, να συνεχίσουν να βοηθούν την Ερμιόνη μέσω του μουσικού Συλλόγου. »
Μαρία Αντωνοπούλου, πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου: «Αδελφώνουν οι σύλλογοι, αδελφώνουν οι άνθρωποι και δημιουργούνται μαγικές βραδιές σαν την αποψινή! Δεν τελειώσαμε απόψε. Έχουμε άλλα τρία βράδια να σας προσφέρουμε με την έκθεση προϊόντων και επιχειρήσεων. Σας περιμένουμε όλους και σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.»