eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

''ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ''

Πρεμιέρα για το 5ο διεθνές φεστιβάλ Ερμιονίδας
  Πρεμιέρα μαγική και ονειρεμένη!
 Μουσικοί και τραγουδιστές,  μέλη του μουσικού συλλόγου Ερμιόνης-υπό την μαεστρική καθοδήγηση του Τάκη Μανιάτη- έδωσαν ένα πραγματικό ρεσιτάλ σε μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη!
Αποθεωτικό το φινάλε με τον κόσμο όρθιο να χειροκροτεί τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης!
Και ακόμη είναι μόνο η αρχή αφού το φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι της 31 Ιουλίου..

Το eikonoskopionews ήταν εκεί! 
ακολουθούν παρακάτω αποκλειστικές δηλώσεις για την εκδήλωση..

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio: Μίλτος Ιωαννίδης



Τι βραδιά και αυτή! Με την θέα της Ερμιόνης από εκεί  ψηλά (Άγιος Γεράσιμος Ερμιόνης), να σε κάνει να «ταξιδεύεις»..



Τι βραδιά και αυτή! Να βλέπεις άντρες,  γυναίκες και παιδιά, να περιμένουν καρτερικά να ακούσουν τους μελοποιημένους στίχους του μεγάλου μας ποιητή.


Τι βραδιά και αυτή! Να βλέπεις τα μέλη του μουσικού συλλόγου, να κάνουν συνεχώς πρόβες. Και να  έχουν την αγωνία «ζωγραφισμένη» στα πρόσωπά τους.  Αγωνία για να προσφέρουν  στον κόσμο αυτό που ζητεί: Πολιτισμό.......

..........

Τι βραδιά και αυτή! Να βλέπεις τον κόσμο να τραγουδάει θαρρείς και ήθελε να ενώσει τις φωνές του μαζί με τις φωνές των τραγουδιστών του μουσικού συλλόγου, για να ξεδώσει. Να δακρύσει για μια Ελλάδα που δεν είναι έτσι όπως την ονειρεύεται και της αξίζει. 

Με την Ελληνική σημαία να κυματίζει περήφανα πάνω από την εξέδρα των πρωταγωνιστών της χθεσινής βραδιάς, και να  θυμίζει  σε όλους  μας τους στίχους του Μεγάλου μας ποιητή: «Όμορφη και παράξενη πατρίδα 
ω σαν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα..»




Τι βραδιά και αυτή! Είναι η βραδιά που μας χάρισαν ο μουσικός σύλλογος Ερμιόνης. Τα μέλη του συλλόγου με το αστείρευτο ταλέντο. Η μοναδική απαγγελία του μαέστρου Τάκη Μανιάτη στους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.


Τι βραδιά και αυτή! Με τον κόσμο να χειροκροτεί, να δίνει συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές, και  να αποχωρεί με ένα χαμόγελο- που σήμαινε πολλά- επειδή ο γιός, η κόρη, το εγγόνι, η φίλη, ο φίλος, ανέβηκε στην εξέδρα, και συνέβαλε ώστε όλοι αποχωρώντας, να πουν με θαυμασμό: «ΤΙ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ!»





Το σίγουρο είναι ότι μέχρι της 31  Ιουλίου που «πέφτει η αυλαία» του φεστιβάλ τα μέλη του μουσικού συλλόγου θα κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε ο φετινός Ιούλιος να είναι πράγματι ο «Ιούλιος με το φωτεινό πουκάμισο»...

Δηλώσεις..


Τάκης Μανιάτης: μαέστρος του μουσικού συλλόγου Ερμιόνης: 
«Αποστολή μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να τραγουδάει, να ευχαριστιέται και να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον. Το χειροκρότημα που εισπράξαμε απόψε, είναι το έναυσμα να συνεχίσουμε πιο δυναμικά. Εύχομαι και η συνέχεια του φεστιβάλ να έχει την ίδια απήχηση στο ακροατήριο. Την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική! »









Δημήτρης Καμιζής , Δήμαρχος Ερμιονίδας: 
¨Δεν έχω λόγια για την αποψινή εκδήλωση! Ήταν μια εξαίσια βραδιά, αφιερωμένη στον μεγάλο μας ποιητή, τον Οδυσσέα Ελύτη, με θέα την μαγευτική Ερμιόνη. Ο μουσικός σύλλογος, έχει μεγάλη ιστορία και πλούσια δράση. Και θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα μέλη του μουσικού συλλόγου, και στον μαέστρο μας τον Τάκη Μανιάτη.  ¨







Ανάργυρος Λεμπέσης, Δήμαρχος του τέως δήμου Ερμιόνης:  
"Είναι υπέροχη βραδιά! Ο μουσικός σύλλογος έκανε την Ερμιόνη και την Ερμιονίδα, διάσημη, μέσα και έξω από τον Ελλαδικό χώρο.  Αυτό οφείλεται, στην μεγάλη προσπάθεια των μελών του μουσικού συλλόγου,στους χορωδούς και ειδικά του μαέστρου μας, του Τάκη Μανιάτη.  
 Οφείλω να μνημονεύσω την κ. Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη, η οποία συνέβαλλε οικονομικά ώστε να δημιουργηθεί και η φιλαρμονική του τέως Δήμου Ερμιόνης και σήμερινού Δήμου Ερμιονίδας. Ήμουν είμαι και θα είμαι αρωγός του μουσικού συλλόγου Ερμιόνης."







Δημήτριος Σφυρής , επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Ερμιονίδας,πρώην Δήμαρχος Κρανιδίου :  
 



«Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση που συνεχίζεται μετά απο την περσινή συνεργασία του Μουσικού συλλόγου με τον πρώην Δήμο Κρανιδίου. Η περιοχή μας έχει αξιόλογους καλλιτέχνες με πολύ ταλέντο. Και η αποψινή τους συνεργασία, μας προσέφερε αυτό  το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η πολύ καλή αρχή που έγινε απόψε, μας προϊδεάζει για την συνέχεια του φεστιβάλ. »