eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

''ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ
 
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ι. Ραγκούση με θέμα την πορεία....

... υλοποίησης και το χρονοδιάγραμμα των έργων της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου με την κατασκευή του οδικού τμήματος  Δερβενάκια – Μυκήνες (Εκκλησιαστικά), μετά και την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στα δύο συναρμόδια Υπουργεία.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου, μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στα δύο συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο ζήτημα της υλοποίησης  της πύλης εισόδου στην Αργολίδα από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου – από τους οποίους είναι σήμερα αποκομμένη, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων - με την κατασκευή του οδικού τμήματος  περίπου 6 χιλιομέτρων Δερβενάκια – Μυκήνες (περιοχή Εκκλησιαστικά).

Μετά και την υπογραφή της αναγκαίας υπουργικής απόφασης από το Υπουργείο Πολιτισμού, είναι κρίσιμο να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες σύνταξης τευχών δημοπράτησης και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο, του οποίου η ολοκλήρωση θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και θα παρέχει σημαντικότατες υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αργολίδας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
(1) Ποια είναι η πορεία υλοποίησης και ποιό το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα  κατασκευής του οδικού τμήματος  Δερβενάκια – Μυκήνες (περιοχή Εκκλησιαστικά)».