eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

''Οι γρίφοι της ΔΕΥΑΕΡ''

''Μια ανακοίνωση έβγαλε, στα ελληνικά γραμμένη, αλλά ...γρίφος, τουλάχιστον μερικά της..... εδάφια:''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
..... Η κατανάλωση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με αποτέλεσμα, τα αποθέματα να μην επαρκούν......

Έχει η ΔΕΥΑΕΡ καμιά λίμνη, καμιά υδατοδεξαμενή τεράστια, για να μιλάει για απόθεμα νερού;

Δύο πράγματα συμβαίνουν:

1). Οι γεωτρήσεις που έχει δεν προλαβαίνουν την κατανάλωση, είτε γιατί δεν υπάρχει αρκετό υπόγειο νερό, είτε γιατί είναι λίγες, είτε γιατί είναι μικρής δυναμικότητας.
2). Οι γεωτρήσεις δίνουν άφθονο νερό, γεμίζουν οι λειτουργικές δεξαμενές, αλλά το δίκτυο είναι ανεπαρκές για να μεταφέρει όλο αυτό το νερό στην κατανάλωση.
Γιατί αποθέματα νερού σε ταμιευτήρα δεν διαθέτει η Ερμιόνιδα. Όταν θα γίνει το φράγμα της Τζερτζελιάς τότε θα διαθέτει. Οι λειτουργικές δεξαμενές είναι ρυθμιστικές (buffer tanks) και όχι ταμιευτήρες, ώστε να μιλάμε για απόθεμα.
Και αν πράγματι θέλατε να δώσετε μία λύση για τον κρίσιμο μήνα Αύγουστο, φτιάχτε σε μια λακούβα έναν ταμιευτήρα μικρό με μεμβράνη, όπως έχουν πολλά νησιά, της τάξης των 100000 κ.μ. που υπερεπαρκεί για τις επιπλέον ανάγκες του Αυγούστου. Τον γεμίζεται σιγά σιγά τους προηγούμενους μήνες που υποτίθεται ότι υπάρχει νερό. Μπορεί να γεμίσει και με τις βροχές αν σχεδιαστεί κατάλληλα. Ακόμη και οι ποιμένες Ηλιοκάστρου έχουν φτιάξει τέτοιους μικρούς ταμιευτήρες για τις ανάγκες τους.

..... Σε περίπτωση διαπίστωσης σπατάλης, θα διακόπτεται η παροχή άμεσα.......

Δηλαδή μέχρι την ώρα που συντάχθηκε η ανακοίνωση που διαπιστώνει «κρίσιμη κατάσταση» δεν είχε διαπιστωθεί καμιά σπατάλη. Δηλαδή αρμόδιοι υπάλληλοι ελέγξανε όλους τους οικιακούς μετρητές και των καταστημάτων - εταιρειών και δεν διαπίστωσαν καμία σπατάλη. Μετά την ανακοίνωση όμως άμα διαπιστωθεί σπατάλη ... άμεση διακοπή νερού! Και επειδή μέχρι σήμερα καμιά διακοπή δεν ανακοινώθηκε σε κανέναν πελάτη σας, δεν υπάρχει σπατάλη. Άρα υπάρχουν λογικές ανάγκες Αυγούστου που η ΔΕΥΑΕΡ δεν μπορεί να καλύψει, ή δεν έχει ανάλογο σχεδιασμό για να τις καλύψει.

....το φαινόμενο της υπερεπάρκειας και σπατάλης σε ορισμένες περιοχές και της πλήρους ανεπάρκειας σε άλλες είναι άδικο και απαράδεκτο ........

Ποιες περιοχές (προνομιούχες) είναι αυτές που η ΔΕΥΑΕΡ έχει φροντίσει, ώστε να έχουν υπερεπάρκεια νερού; Ποιες είναι αυτές οι περιοχές, αφού είναι και ορισμένες; Όνομα δεν έχουνε; Και αφού διαπιστώσατε το φαινόμενο ότι αυτές οι περιοχές, οι προνομιούχες που η ΔΕΥΑΕΡ έχει φροντίσει να έχουν υπερεπάρκεια νερού, είναι συγχρόνως και σπάταλες, γιατί αμέσως δεν περιορίσατε την κατανάλωση, ώστε να πάρουν το υπόλοιπο νερό οι περιοχές πλήρους ανεπάρκειας; Αυτό είναι άδικο και απαράδεκτο, όπως λέμε «αχ! Κακούργα κοινωνία!», δηλαδή δημότες κατά περιοχές αδικούν δημότες άλλων περιοχών, ή εσείς ως Δημοτική εταιρεία νερού αδικείτε δημότες και περιοχές και ευνοείτε άλλους δημότες σε άλλες περιοχές, οπότε εσείς είσαστε απαράδεκτοι;
Γιατί μιλάτε για περιοχές, ενώ όλοι ξέρουμε ότι η ΔΕΥΑΕΡ είναι από το καταστατικό της υποχρεωμένη να παρέχει πόσιμο νερό εντός οικισμών και μόνο; Μήπως στις τουριστικές περιοχές έχετε επεκτείνει το δίκτυο εκτός οικισμών; Σχέδια που αποτυπώνουν την υδροδότηση έχετε, καλό είναι να τα μάθουμε όλοι, γιατί διαφαίνεται από την ανακοίνωσή σας ότι σε λίγο θα βάλετε χέρι στα νερά της ορεινής Ερμιονίδας για να ικανοποιήσετε τις σπάταλες τουριστικές περιοχές σας με τις πισίνες και τα γκαζόν.

Τελικά μήπως πριν ασχοληθείτε σοβαρά ως ΔΣ με την μεγάλη υπόθεση του νερού της Ερμιονίδας πρέπει να ασκηθείτε, ώστε να μπορείτε να βγάλετε μια ανακοίνωση της προκοπής και να μπορείτε να διατυπώσετε στο χαρτί τις σκέψεις σας με σαφήνεια;

Όσο για τον γρίφο; Σίγουρα φταιει για την κατάσταση ο κύριος Σφυρής, αφού ο κύριος Λεμπέσης δεν συχνάζει σε αυτά τα μέρη.

Έρρωσθε,

Βασίλειος Γκάτσος