eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

''ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ...''

Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου...


''ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ''


Υλικά:
1 1/2 φλυτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
4 φλυτζάνια ζωμό κρέατος
1 κρεμμύδι μέτριο (ψιλοκομμένο)
2 ντομάτες φρέσκιες (χοντροκομμένες)
1-2 κουταλιές μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
350γρ ψαρονέφρι (κομμένο σε μικρούς κύβους)
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι κρασί
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε και σουρώνουμε καλά το ρύζι. Στο μισό
βούτυρο και λάδι σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι μαζί με το ρύζι για 5-8 λεπτά. 
Το σβήνουμε με το μισό κρασί. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε 
για 20 λεπτά περίπου 
μέχρι να
απορροφηθείο ζωμός.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο-λάδι και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε το ρύζι με το κρέας και σερβίρουμε.