eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

''Εκδηλώσεων συνέχεια για το 5ο διεθνές φεστιβάλ Ερμιονίδας! ''

 «Μουσική των προγόνων»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ρεπορτάζ για το eikonoskopio: Μίλτος Ιωαννίδης
Παρουσίαση θέματος:Θωμάς Ι. Σκούρτης  
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση του 5ου διεθνούς φεστιβάλ Ερμιονίδας στο πνευματικό κέντρο Ερμιόνης. Περίπου 30 παιδία σχολικής ηλικίας (στοιχειώδους εκπαίδευσης), παρακολούθησαν τον μαέστρο του μουσικού συλλόγου, Τάκη Μανιάτη, να τους μιλάει τόσο  για την μουσική των αρχαίων Ελλήνων όσο  και για τα μουσικά όργανα εκείνης της εποχής.

Στη συνέχεια έγινε και προβολή βίντεο που βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα το θέμα ώστε εμπνευσμένα (από αυτά που είδαν και άκουσαν), να «ταξιδέψουν» στην αρχαία Ελληνική μουσική ζωγραφίζοντας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά  θέλησαν να μετάσχουν σε αυτόν τον άτυπο διαγωνισμό ζωγραφικής με την βοήθεια καταξιωμένων ζωγράφων του δήμου μας και ιδιαίτερα της κ. Ανθούλας Δουρούκου, που έδινε πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές στους διαγωνιζόμενους μαθητές!
Οι ζωγραφιές θα παρουσιαστούν στο κοινό στις 23 και 24........ Ιουλίου (κατά την διάρκεια της χορωδιακής συνάντησης στο πρώην δημαρχείο Ερμιόνης), με την καλύτερη ζωγραφιά να ανακοινώνεται το βράδυ της Κυριακής 24/7 . Η μαθήτρια η ο μαθητής που θα έχει την καλύτερη ζωγραφιά, θα κερδίσει ως «έπαθλο», το βιβλίο «Γνωρίστε τα όργανα της ορχήστρας».
Στην χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Καμιζής παρακολουθώντας τους επίδοξους ζωγράφους επί το... έργο θαυμάζοντας την «δίψα» και την θέληση για μάθηση των νεαρών μαθητριών και μαθητών!

foto απο την εκδήλωση...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ EIKONOSKOPIO NEWS