eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

''ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΛΑΚΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ....ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ του τέως Δήμου Ερμιόνης''

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ :
Κ. Δήμαρχε αναρωτιέμαι; Ένας επισκέπτης, ένας τουρίστας που θα περάσει από τον δρόμο και διαβάσει τις τρεις πλάκες που τοποθέτησες, θα καταλάβει πoια από όλες αυτές είναι η χρήση του κτηρίου εντέλει;

 
Αγαπητοί Συνδημότες
Διάβασα και είδα στο ψαρομπλόγκ του αυτοαποκαλούμενου δημοσιογράφου γραφείο τύπου του Δημάρχου Ερμιονίδας, την επανατοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας με την επιγραφή ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.
Ένοιωσα την ανάγκη να απαντήσω.........

Το Δημοτικό σχολείο Ερμιόνης αφού σταμάτησε να λειτουργεί πέρασε κι αυτό στην Ιστορία. Η τότε Δημοτική αρχή πάντα πιστή στην προβολή των ιστορικών της μνημείων στην πράξη και όχι θεωρία αντικατέστησε αυτή την πλάκα με άλλη που αναφέρει την ιστορία του παλιού μας σχολείου, πότε κατασκευάσθηκε, τον πρόεδρο της τότε σχολικής εφορείας που το κατασκεύασαν, πότε λειτούργησε πότε στεγάσθηκε σε αυτό το Δημαρχείο.
Έτσι ο κάθε δημότης και επισκέπτης θα γνώριζε την ιστορία του παλιού μας σχολείου. 

Αντί λοιπόν αυτός ο δαιμόνιος ερευνητής δημοσιογράφος του κ. Δημάρχου να φωτογραφίζει τον γερανό με την πλάκα, να έπαιρνε τον κ. Δήμαρχο να τον ξεναγούσε στο παλιό σχολείο, πρώην Δημαρχείο, να του έδειχνε την πλάκα που αναφέρει την ιστορία του. 

Να του έδειχνε το φωτογραφικό αρχείο του μεγάλου Στέφου και φωτογραφίες προσφορά του συμπατριώτη μας Μάκη Νάκου και έτσι θα γνώριζε ο κ. Δημήτρης Καμιζής τους πρώτους δασκάλους που δίδαξαν σ’ αυτό, Μιχαλάκη Παπαβασιλείου Ερμιονίτης και κυρά Κατίνα του Γιατρού Κοιλαδιώτισσα, βλέπε φωτογραφία.
Θα έβλεπε ο κ. Δήμαρχος και τις πρώτες σειρές μαθητών που έμαθαν γράμματα σ’ αυτό, βλέπε φωτογραφία (δίπλα στον αείμνηστο Μιχαλάκη Παπαβασιλείου ο τότε μαθητής Παντελής Μένεξης).


Κ. Δήμαρχε αναρωτιέμαι; Ένας επισκέπτης, ένας τουρίστας που θα περάσει από τον δρόμο και διαβάσει τις τρεις πλάκες που τοποθέτησες, θα καταλάβει πoια από όλες αυτές είναι η χρήση του κτηρίου εντέλει;

                                             



     Ανάργυρος Λεμπέσης
                                         Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης