eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 7 Μαΐου 2011

''Απάντηση του Εικονοσκοπίου στη Διαμαρτυρία''

Κυρία Ήρα Φραγκούλη - Βελλέ,

Τιμούμε εξαιρετικά το ΙΛΜΕ και αναγνωρίζουμε το αξιόλογο έργο του, την προσφορά του και τις ποιοτικές εκδηλώσεις του. Επίσης και το Διοικητικό του Συμβούλιο !

Και αυτό εμπράκτως το έχουμε αποδείξει με την προβολή του έργου του Μουσείου μέσα από το Εικονοσκόπιο κάθε φορά που το Μουσείο πραγματοποιεί εκδηλώσεις είτε στην αυλή του είτε εκτός αυτής, με την ανάλογη σοβαρότητα που αρμόζει στο Μουσείο μας.

Σας θυμίζουμε για παράδειγμα την 4η εκδήλωση με θέμα «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός»  που έγινε στις 17 Απριλίου του 2010 στον Πειραιά στην οποία συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία το ΙΛΜΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιόνης. Αυτή η συγκινητική εκδήλωση για τους Ερμιονίτες προβλήθηκε από το Εικονοσκόπιο με εγκωμιαστικό τρόπο και κολακευτικά σχόλια .

κάντε κλικ

Στη συνέχεια το ΙΛΜΕ (για πρώτη φορα στην ιστορία του) προβλήθηκε απο την ΕΡΤ εντός και εκτός Ελλάδος για την εκδήλωση αυτή με πρωτοβουλία 3 μελών του Εικονοσκοπίου: τον Νίκο Οικονομόπουλο, τον Ερμιονίτη Θωμά Σκούρτη και τον Νίκο Καπόγλη!

Εμείς λοιπόν ως Εικονοσκόπιο θα περιμέναμε απο εσάς κυρία Πρόεδρε να μας ευχαριστήσετε γι΄αυτή την προσφορά μας όπως το έχουν πράξει πολλά μέλη του Λαογραφικού μας Μουσείου μέχρι σήμερα .

Αντ΄αυτού, μας διαμαρτύρεστε τώρα εμάς ατυχώς βέβαια ,για άρθρο που δεν έχουμε γράψει  !

Δεν θυμόμαστε όμως να είχατε διαμαρτυρηθεί πέρυσι που γράφτηκε, αποδοκιμάστηκε και διακωμωδήθηκε δημοσίως αυτή η μεγαλειώδης εκδήλωση του ΙΛΜΕ στον ΟΛΠ απο  γνωστούς κύκλους .

Τότε πάντως δεν σας είδαμε να διαμαρτύρεστε !!!

Για το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο μας κατηγορείτε τώρα, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι εμείς δημοσιεύουμε απόψεις και ερωτήματα αναγνωστών μας που αποστέλλονται στο Εικονοσκόπιο . 

Σας πληροφορούμε οτι στο Εικονοσκόπιο δεν φιμώνεται τίποτα και κανένας κυρία Ηρα Φραγκούλη - Βελλέ .

Το σχόλιο του αναγνώστη μας στην στήλη του Εικονοσκοπίου ''ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''
 δεν προσβάλλει κανέναν και ούτε αναφέρεται σε κάποιον καθηγητή που εσείς επικαλείστε. Ούτε προσβάλλει το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ το οποίο εσείς αναφέρετε. Τώρα αν εσείς συμπεραίνετε αναφορά σε καθηγητή απο την ερώτηση του αναγνώστη ''ΜΗΠΩΣ Ο ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΣ ΠΗΓΕ ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΝΕ;;;''  ενημερώστε μας διότι δεν γνωρίζουμε ούτε ξέρουμε κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και μας ενδιαφέρει . Αυτό απασχολεί εσάς και το Δ.Σ που αποφασίζει κι έχει και την ευθύνη για την πραγματοποίηση και την αναβολή των εκδηλώσεων σας!



Αναγνώστες μας και μέλη του ΙΛΜΕ μας έχουν θέσει όλο αυτόν τον καιρό ερωτήματα, νομίζουμε εύλογα, τα οποία σας τα ανακοινώνουμε και περιμένουμε από εσάς ακριβείς απαντήσεις :

1)  Υπήρχε η απαιτούμενη άδεια να γίνουν τα «πασχαλινά πειράματα» στην αυλή του Μουσείου;

2)   Για ποιο λόγο ματαιώθηκε η πραγματοποίηση των «πασχαλινών πειραμάτων»; Ενημερώθηκαν οι αναγνώστες και τα μέλη του Μουσείου απο το ΙΛΜΕ;

 3)Γιατι η δημοσιοποίηση των θεματων του ΙΛΜΕ γίνεται επιλεκτικά ορισμένες φορές ;;;Γίνεται με απόφαση του Δ.Σ ; Ή ότι θέλει ο καθένας κάνει;

4)Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ γι΄αυτήν την εκδήλωση;;;Υπάρχει απόφαση για την ματαίωση της ;;;

5)Επιτρέπεται να ανακοινώνονται επιλεκτικά οι εκδηλώσεις του Μουσείου της Ερμιόνης;;

6)Ειχατε ενημερώσει όλο το Δ.Σ για την συγκεκριμένη εκδήλωση;

Σ΄αυτά τα ερωτήματα ενημερώστε τα μέλη και τους αναγνώστες  .

Κυρία Πρόεδρε για να αποφύγετε στο μέλλον παρόμοια επικοινωνιακά λάθη και ατοπήματα οφείλατε σύμφωνα με τους κανόνες που υπαγορεύει η επικοινωνιακή δεοντολογία να ενημερώσετε για τους λόγους που οδήγησαν στην ματαίωση των «πασχαλινών πειραμάτων».  Έτσι δεν θα αφήνατε κανένα περιθώριο σε κανέναν αναγνώστη ή μέλος του ΙΛΜΕ για οποιαδήποτε σχόλια και παρερμηνείες.

Τέλος εμείς ως Εικονοσκόπιο θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας και να προβάλλουμε το Έργο του Μουσείου όποτε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του , μας χρειαστούν και μας αναζητήσουν !
eikonoskopio news