eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 9 Απριλίου 2011

''ΟΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''

 ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:
''Δεν μπορούμε να μετατοπίσουμε στην πλάτη τους την αδυναμία της νέας Δημοτικής Αρχής''

Απάντηση στην κ. Μαρία Πολυκάρπου

AUTOVOULOI POLITES


Η κ. Πολυκάρπου με επιστολή της ( http://stamdamd.blogspot.com/2011/04/blog-post_08.html ) απευθύνει ερωτήματα σε διάφορους πολίτες μεταξύ αυτών και στους «Αυτόβουλους» και ζητάει απαντήσεις από αυτούς σε τιθέμενες απορίες της.

Όσον αφορά το πρώτο της ερώτημα που έχει σχέση με τις δαπάνες του τέως Δήμου Κρανιδίου για το έτος 2010 και πώς αυτές κατανεμήθηκαν θα θέλαμε να απαντήσουμε τα εξής:

Η κ. Πολυκάρπου απευθύνει το ερώτημά της αυτό σε λάθος ανθρώπους. Οι «Αυτόβουλοι Πολίτες» δεν υπήρξαν ποτέ αιρετοί άρχοντες που διοίκησαν το Δήμο Κρανιδίου και επομένως δεν μπορούν να γνωρίζουν για να της απαντήσουν πού, πώς και για ποιο σκοπό δαπανήθηκαν τα αναφερόμενα από την ίδια ποσά, πραγματικά ή μη.

 Η εν λόγω κυρία θα έπρεπε στοιχειωδώς να γνωρίζει ότι αυτά είναι ερωτήματα που θα έπρεπε να απευθύνει, εφόσον ως πρόσωπο ασκεί κριτική, στα καθ' ύλην αρμόδια πολιτικά πρόσωπα, τα έχοντα γνώση και αρμοδιότητα να της απαντήσουν, δηλαδή στη νυν και τέως Δημοτική Αρχή.

Εκείνο που εμείς θα θέλαμε να σχολιάσουμε είναι αυτό που η κ. Πολυκάρπου αναφέρει σχετικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» η οποία προφανώς υπαινίσσεται ότι ήταν υπερβολικό το ποσό που δαπανήθηκε γι' αυτό το πρόγραμμα και αφήνει υπαινιγμούς για νεφελώδη διαχείριση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Εμείς όμως ως ακροατές της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθήσαμε ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση ψήφισαν ομόφωνα τα πεπραγμένα και τον οικονομικό απολογισμό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Αυτό σημαίνει ότι η συμπολίτευση και ο κ. Καμιζής δεν συμφωνούν με τις απόψεις και τα υπονοούμενα της κ. Πολυκάρπου  για κακοδιαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος. Και όλα αυτά τα προεκλογικώς συζητούμενα και εντέχνως διαδιδόμενα στις γειτονιές του Κρανιδίου περί «οικονομικού νεφελώματος και υπεξαίρεσης χρημάτων» φαίνεται ότι ήταν απλώς λόγια του αέρα.

Διότι εάν αυτά ήσαν αληθή και ακριβή τότε η συμπολίτευση μπορούσε κάλλιστα να αποκαλύψει τα υποτιθέμενα σκάνδαλα, να μην εγκρίνει και ψηφίσει τον οικονομικό απολογισμό και να παραπέμψει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Αυτό όμως δεν έγινε. Δηλαδή να υποθέσουμε ότι η σημερινή συμπολίτευση ψήφισε τον οικονομικό απολογισμό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ενώ ταυτόχρονα πίστευε ότι υπήρχαν οικονομικές ατασθαλίες; Εάν αυτό συνέβη τότε η πράξη τους χρήζει όχι πολιτικής ανάλυσης αλλά ψυχιατρικής. Επομένως η κ. Πολυκάρπου θα πρέπει να θέσει τα ερωτήματά της στον κ. Καμιζή και όχι στους «Αυτόβουλους Πολίτες».

Όσον αφορά τη μομφή της κ. Πολυκάρπου στον κ. Σφυρή και κ. Λεμπέση για το ότι δεν κληροδότησαν περισσότερα απορριμματοφόρα και υπαλλήλους καθαριότητας στον νυν Δήμαρχο θα πρέπει ευγενικά να την πληροφορήσουμε ή ότι έχει άγνοια του «Καλλικράτειου νόμου» στο θέμα της καθαριότητας ή ότι δεν διαθέτει τη δέουσα αντίληψη για να καταλάβει τα αυτονόητα. Διότι οι προαναφερθέντες πρώην Δήμαρχοι είχαν αναθέσει ο μεν πρώτος κατά το ήμισυ, ο δε δεύτερος αποκλειστικά, σε ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας τη συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων, σύμφωνα με τον ισχύοντα τότε «Καποδιστριακό νόμο» με αποτέλεσμα οι πόλεις και οι δρόμοι να ήταν καθαρότεροι απ' ότι είναι σήμερα.

Ο «Καλλικράτειος νόμος» που ψηφίστηκε πέντε μήνες προ των δημοτικών εκλογών του 2010 δεν επιτρέπει την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συνεργεία. Επομένως ήταν δυνατόν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα οι τέως Δήμαρχοι να μεριμνήσουν και να προμηθευτούν απορριμματοφόρα και προσωπικό για να τα παρέξουν στο νέο Δήμαρχο; Αυτή η δαπάνη δεν είχε καν ενταχθεί στον προϋπολογισμό των τέως Δήμων για το έτος 2010, διότι όταν καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός των Δήμων η δαπάνη αυτή ήταν άγνωστη και μη προβλέψιμη.

Οι τέως Δήμαρχοι μπορούν να δεχθούν για το έργο τους θετική ή αρνητική κριτική.  Δεν μπορούμε όμως να μετατοπίσουμε στην πλάτη τους την αδυναμία της νέας Δημοτικής Αρχής να διαχειρισθεί επιτυχώς το ακανθώδες πρόβλημα των απορριμμάτων.

Οι Αυτόβουλοι Πολίτες