eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 26 Απριλίου 2011

''Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ τ. ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ......''

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:
''Πάντως εμείς τα έθιμα μας τα είχαμε Κορώνα''



Αγαπητοί μου συνδημότες τα έθιμα(συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνίας) και οι συλλογικές εκδηλώσεις εκτός απο την τόνωση του θρησκευτικού και πατριωτικού συναισθήματος συμβάλουν στην προβολή και στην οικονομική ανάπτυξη του κάθε τόπου.


Γι΄αυτό λοιπόν δεν πρέπει αυτές οι εκδηλώσεις να θυσιάζονται στο βωμό της σπάταλης και άλλων παρόμοιων δικαιολογιών που εφηύρε τώρα τελευταία η νέα Δημοτική αρχή .


Αποτέλεσμα αυτού να αναρωτιόνται οι επισκέπτες ,θα γίνει ;;; δεν θα γίνει ;;;<< το κάψιμο του Γιούδα>> στην Ερμιόνη.  


Το έθιμο αυτό αναβίωσαν Ερμιονίτες εθελοντές με δικά τους έξοδα , κόπο και φαντασία .


Ο Δήμος Ερμιόνης χρηματοδότησε την εκδήλωση αυτή απο το 1995 μέχρι και το  2010.


Σας δημοσιεύω μέρος του προγράμματος του συνδυασμού Δημοτική Συνεργασία Πολιτών ΕΡΜΙΟΝΗΣ- ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ - ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ και αναδημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ....

κάντε κλικ






Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όπως έκανα κάθε χρόνο το χορευτικό των σχολείων μας , τον ακούραστο χοροδιδάσκαλο Θανάση Μαλτέζο ,τους συλλόγους Γονέων, τον πρόεδρο Γιάννη Κρητσωτάκη για την πρωτοβουλία του, τον Αλιευτικό Σύλλογο Ερμιόνης ,την παρουσιάστρια Κούλα Ελευθερίου(υπάλληλο του Δήμου)  την Φιλόλογο Ιστορικό Κυρία Ζοζέ Μιαούλη - Μπουκουβάλα για την αθόρυβη και συνεχή προσφορά της στον τόπο μας . Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν με την γνώση και την εμπειρία τους για την διατήρηση και συνέχιση του εθίμου μας : Παναγιώτη Μέξη , Τάσο Κομμά , Θανάση Παπαφράγκου, Βασίλη Μενεξή και τον Σπύρο Νάνο(36 χρόνια συμμετοχή στα βεγγαλικά.) 

Βλέποντας λοιπόν για πολλοστή φορά την φιλότιμη προσφορά των συμπατριωτών μας και των ψαράδων μας για το έθιμο, αλλα και το προβληματισμό της νέας Δημοτικής αρχής περι Σπατάλης και οικονομικών προβλημάτων που επικαλούνται κάθε τόσο για τα έθιμα μας τους επισημαίνω : 

Ας δηλώσουν υπεύθυνα και ξεκάθαρα την αδυναμία τους για την χρηματοδότηση των εθίμων της Ερμιόνης και να είναι σίγουροι οτι οι Ερμιονίτες όπως τα κατάφερναν παλιότερα πριν το 1995 Μπορούν να τα συνεχίσουν και τώρα, χωρίς  την χρηματοδότηση και την συμμετοχή τους !

Πάντως εμείς τα έθιμα μας τα είχαμε Κορώνα . 

Αλλοίμονο αγαπητοί μου συνδημότες αν τα έθιμα μας πάψουνε να υπάρχουν , τότε θα χάσουμε την ελπίδα μας , θα σβήσουν τα όνειρα μας και θα σταματήσει  κάθε προσπάθεια !  

Αυτά πρόβαλλαν το Δήμο Ερμιόνης μέσα και έξω απο τον Ελλαδικό χώρο. Δεν θα τα αφήσουμε να χαθούν στο πρόσχημα και την δικαιολογία της Σπατάλης !

Πιστεύω και εύχομαι σε όλους τους Προέδρους και τα μέλη των τοπικών Διαμερισμάτων της Ερμιονίδας να συνεχίσουν να διαφυλάττουν  ως κόρη οφθαλμού τα τοπικά τους έθιμα .

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
του τέως Δήμου Ερμιόνης