eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

''Ο Γιάννης Ανδριανός για το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου''


''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY Γ. ΑΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Α. Λοβέρδο με θέμα τις σημαντικές ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του εξαιτίας σημαντικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό– χαρακτηριστικά επισημαίνεται η έλλειψη  ειδικότητας παρασκευαστή στο μικροβιολογικό εργαστήριο.

Πλέον, τα προβλήματα στις εφημερίες είναι μεγάλα, καθώς οι υπηρετούντες γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Τα προβλήματα μάλιστα αναμένεται με βεβαιότητα να ενταθούν ακόμη περισσότερο καθώς αφενός  στο επόμενο διάστημα φεύγουν από το Κ.Υ. Κρανιδίου οι 2 γιατροί από τους 4 που υπηρετούν το αγροτικό τους και αφετέρου ξεκινά η τουριστική περίοδος, οπότε τα περιστατικά λόγω της  τουριστικής κίνησης στην περιοχή  πολλαπλασιάζονται

Επισημαίνεται ότι και στο εν λόγω Κέντρο Υγείας παρουσιάζεται το σοβαρό πρόβλημα, όταν γίνεται κάποια μετακομιδή ασθενούς, να μην υπάρχει η δυνατότητα για όσες ώρες διαρκεί η μετακομιδή, να μην μπορεί να καλυφθεί άλλο συμβάν. Ακόμη, σε πολλές μετακομιδές συνοδεύει στο ασθενοφόρο ο εφημερεύων γιατρός, γεγονός που επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Τονίζεται τέλος ότι η περιοχή του Κρανιδίου είναι μακριά από τα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους και η ενδεχόμενη περαιτέρω υποβάθμιση του εκεί Κέντρου Υγείας θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Ερμιονίδας.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
(1)    Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό καθώς και σε αναγκαία υλικά που αντιμετωπίζει σήμερα το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου».