eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

''ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ'''

''ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΜΙΖΗ''
''ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ -  ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ''

  • Δεν κάπνισε καμία χωματερή στο Δήμο Κρανιδίου από πέρισυ το καλοκαίρι παρ΄ όλες τις καταγγελίες σας να μην λειτουργήσει ο δεματοποιητής.
  • Εσείς θέλατε να δωρίσετε τον δεματοποιητή 
  • Γιατί δεν πάτε τ΄ απορρίμματα στα Λιόσια όπως λέγατε;


  • Γιατί σταματήσατε την ανακύκλωση που ξεκινήσαμε ενώ μιλάτε για ανακύκλωση στη πηγή και τα πετάτε μαζί με τ΄ άλλα απορρίμματα στη χωματερή των Διδύμων;

  • Εμείς δεν φέραμε ούτε κόκκο σκουπιδιού από το Λιγουριό και την Επίδαυρο.  Εσείς θα τα φέρετε και θα υπογράψετε και σύμβαση.

  • Που είναι το πρόγραμμά σας για άμεση λύση χωρίς το δεματοποιητή;  Εφαρμόστε το.  Πέρασε η προεκλογική περίοδος και η κοροϊδία του κόσμου.

  • Που θα χωροθετούσατε τον ΧΥΤΑ (ο οποίος μάλιστα απαγορεύεται από την Ευρ. ΄Ενωση) και τον σταθμό μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) στην Ερμιονίδα;  Θέλει να μάθει ο κόσμος.  Αποκαλυφθείτε γιατί εσείς πρέπει να δώσετε λύσεις και να προστατεύσετε τους δημότες όπως κάναμε εμείς από την καθημερινή μόλυνση.

  • Εμείς αποδεχθήκαμε σαν πρόχειρη λύση τον δεματοποιητή και κλείσαμε τις χωματερές, μάλιστα είμαστε αν όχι ο πρώτος από τους ελάχιστους στην Πελοπόννησο που κλείσαμε τις χωματερές στο Δήμο μας και πρόσφατα τη χωματερή της Θερμησίας καθώς πλειοψηφίσαμε στην Τοπική Κοινότητα Θερμησίας. 
Δεν σταματήσαμε εκεί όμως΄ προτείναμε και θα προχωρούσαμε στην ολοκληρωμένη διαχείριση οικολογικής και ψυχρής τεχνολογίας χωρίς υπολείμματα για την οποία σας ενημέρωσα τον Δεκέμβριο και υπάρχει σχετική πρόταση στο Δήμο.
Να γνωρίζετε ότι θ΄ αγωνιστούμε γιατί για μας η Δημόσια Υγεία αποτελεί τον πρώτο στόχο μας και αγωνιζόμαστε 4 χρόνια γι΄ αυτό.
Ο κόσμος ενδιαφέρεται για τη λύση του προβλήματος κι όχι για το ποιος το λύνει.
Καμία απάντηση και καμία λύση δεν δόθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή του κου Καμιζή στο 2ο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας για την διαχείριση των απορριμμάτων και τον δεματοποιητή.
Αρνήθηκε ν΄ απαντήσει σε επίμαχα ερωτήματα γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να λύσει το θέμα παρ΄ όλο που το Δεκέμβρη υπήρξε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του ΦΟΔΣΑ κο Μήτσου και τον πρώην Δήμαρχο Κρανιδίου κο Σφυρή.
Το θέμα συμπεριλήφθηκε στην Η.Δ. μετά από αίτημα των 10 συμβούλων της αντιπολίτευσης και επιστολή του ΦΟΔΣΑ για την συνέχιση της λειτουργίας του δεματοποιητή και την διαχείριση των απορριμμάτων.
Η νέα Δημοτική Αρχή θεώρησε ότι πρόκειται για διαδικαστικό θέμα και δεν πρέπει να γίνει συζήτηση επί της ουσίας.  Παρ΄ όλα αυτά θεώρησε ότι είναι μονόδρομος η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την λειτουργία του δεματοποιητή χωρίς ν΄ αναφερθούν σε υποδείξεις και κατευθύνσεις για την νέα σύμβαση.
Αξίζει να σημειωθεί η θέση του Α΄ συμβούλου της Νέας Δημοτικής Αρχής κου Τζανή που ταυτίζεται με την θέση του κου Καμιζή λέγοντας : «θα πάμε τα απορρίμματα σε ΧΥΤΑ στα Λιόσια με αυτοκίνητα και δεν χρειαζόμαστε δεματοποιητή».
Συμπληρώνοντάς τον ο Αντιδήμαρχος κος Κούστας δήλωσε θα δείτε σε δέκα μέρες σας ετοιμάζουμε εκπλήξεις.  Ερωτήσεις γιατί δεν προβήκατε στη δική σας λύση, γιατί δημιουργήσατε νέα χωματερή στα Δίδυμα, γιατί σταματήσατε την ανακύκλωση και πλήθος ερωτήσεων, έμειναν αναπάντητες.
Στο τέλος απαγόρευσαν με αντιδημοκρατικό τρόπο και δεν δέχθηκαν την πρόταση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κου Σφυρή να συμπληρώσει και να συμπεριλάβει στη σύμβαση θέματα ουσίας όπως λειτουργικό κόστος, κανονισμό λειτουργίας, συμμετοχή ή μη του όμορου Δήμου Επιδαύρου, ισχύ της σύμβασης, επεξεργασία ανακυκλώσιμων υλικών και τελικός αποδέκτης των απορριμμάτων.
Αλήθεια να περιμένουμε κι άλλες χωματερές και πρόστιμα ή να ελπίζουμε ότι κάποιοι θα καταλάβουν τη σοβαρότητα του προβλήματος για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ