eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

''Απάντηση απο τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης στη ερώτηση του Γ. Ανδριανού για τον Ανάβαλο''



Στην από 17 Δεκεμβρίου 2011 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη με θέμα την πορεία υλοποίησης του αρδευτικού έργου του Αναβάλου, έλαβε σήμερα, με ημερομηνία εγγράφου 14/1/2011 γραπτή απάντηση του αρμόδιου Υπουργού όπου επισημαίνεται ότι:



«Αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του αρδευτικού έργου του Αναβάλου, έχει ήδη ολοκληρωθεί το δεύτερο και πλέον χρονοβόρο στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών της μελέτης, με τίτλο ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Μετά την άμεση εξέταση της υποβληθείσας ένστασης μελετητικού γραφείου κατά του Πρακτικού του εν λόγω σταδίου, ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία με το τελευταίο στάδιο του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών


Στις 24-12-2010 ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές για τη μελέτη με τίτλο ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και υπολογίζεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι δυνατή η υπογραφή συμφωνητικού.


Επιπλέον, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ την κατασκευή του έργου ‘Αναβάθμιση Αντλιοστασίου και Φράγματος Αναβάλου Ν. Αργολίδας’ με συνολικό κόστος πράξης ύψους 6.850.000 ευρώ.


Στις 24-8-2010 η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού Αργολίδας κατέθεσε την οριστική μελέτη του συγκεκριμένου έργου στην αναθέτουσα Αρχή (Δ/νση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) η οποία συμπλήρωσε τη μελέτη, ως προς τα σχετικά Τεύχη Δημοπράτησης


Ήδη έχει σταλεί η Εισήγηση της άνω Δ/νσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το Συμβούλιο Δημοσίων/ Τμήμα Κατασκευών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να προστεθούν επιπλέον όροι στην Διακήρυξη του Διαγωνισμού, δεδομένης της φύσης του προς δημοπράτηση έργου, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία».


Ακολουθούν συνημμένα τα κείμενα της αρχικής Ερώτησης και της γραπτής απάντησης της Υφυπουργού.


Ο κ. Ανδριανός σε σχετική του δήλωση επεσήμανε:


«Παρά τη σημαντική καθυστέρηση (λήξη προθεσμίας κατάθεσης προσφορών για το διεθνή διαγωνισμό ήταν η 10/10/2009), τα όσα αναφέρονται στην γραπτή απάντηση του Υπουργού, αλλά και η ανακοίνωση επιτέλους της υπογραφής για την ανάθεση της μελέτης για την επέκταση του δικτύου του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, συνιστούν μια θετική εξέλιξη.






Βεβαίως, σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω όπως είναι αυτονόητο, να παρακολουθώ στενά την πορεία υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου - που σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας και εντάχθηκε με προϋπολογισμό 47 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής’ - και να ασκώ κάθε μέσο πίεσης που διαθέτω στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ώστε ο Ανάβαλος να ολοκληρωθεί χωρίς καμία έκπτωση, όπως αξίζει στην Αργολίδα και τους Αργολιδείς».