eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

''Της φαιδράς πορτοκαλέας''

''Της φαιδράς πορτοκαλέας''



Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Όταν ο κ. Μήτσου φρόντισε να πάει, δοκιμαστικά, τα δέματα του δεματοποιητή στη Λακωνία, δηλαδή φρόντισε να φύγουν τα σκουπίδια μας από την ευλογημένη γη μας (κατακουράστηκε να τα συνοδεύει και να υποστεί όλον αυτό τον μόχθο και ψυχικό φόρτο ακούγοντας και τα εξ αμάξης), μεταξύ των άλλων που του έσουραν οι οικολογούντες ήταν ότι ρυπαίνει τον Ταΰγετο. Και από την Λακωνία του είπαν να τα πάρει και να τα φέρει πίσω, γιατί η Λακωνία δεν είναι ο σκουπιδότοπος της Ερμιονίδας. Δηλαδή δικά σας είναι, φάτε τα! Πώς γλίτωσε τελικά και το οικολογικό ξύλο, ένας θεός το ξέρει.






Τώρα η πλειοψηφία λέει ότι διορθώνουμε τη σχετική σύμβαση, την στέλνουμε για έγκριση, και δουλεύουμε τον δεματοποιητή με τον εργολάβο, μέχρι Ιούνιο και μετά φυσικά μέχρι νεοτέρας, αφού δεν υπάρχει λύση, μέχρι που να βρεθεί. Άρα προτείνει αυτό που μέχρι τώρα έκανε με πολύ τάξη η νυν αντιπολίτευση και άκουγε τα εξ αμάξης. Άρα το πρόβλημα ήταν ότι ....

 ήταν ελλιπής η σύμβαση και εμείς την διορθώνουμε. Τσάμπα λοιπόν τόσα λόγια στον αέρα, λόγια βέβαια της καραβάνας. Απλά: ανάγκα και...... δήμαρχοι πείθονται.






Ο κ. Τζανής βρήκε τον οικονομικότερο τρόπο για να φύγουν επιτέλους μακριά τα σκουπίδια μας από την άγια γη της Ερμιονίδας. Γρήγορα και οικονομικά, με έναν πόνο, που λέμε. Με ένα ειδικό όχημα που έχει συμπιεστή απορριμμάτων απάνω του θα μεταφέρονται στη χωματερή της Φυλής (Λιοσίων). Έτσι γλιτώνει η Ερμιονίδα, γλιτώνει η Αργολίδα, γλιτώνει και η Λακωνία, και τα σκουπίδια τα πετάμε στους πρωτευουσιάνους, δηλαδή στους κατοίκους που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα όχι μόνον σκουπιδιών αλλά, και αποκομιδής, και που είναι οι μόνοι που αποθηκεύουν, με όποιο τρόπο, τα σκουπίδια τους ουσιαστικά μέσα στην πρωτεύουσα, γιατί τα Λιόσια μέσα είναι και όχι απόμακρος τόπος. Εδώ να δεις κύριε Τζανή τι γίνεται με τα σκουπίδια. Αυτό που γίνεται στην Ερμιονίδα και στους οικισμούς της και το υπερτονίζετε όλοι, είναι ένα τίποτα.






Με τούτα και με κείνα, έχει περάσει ένας μήνας. Ακόμη δεν ξέρουμε οι δημότες πόσους υπαλλήλους έχει ο δήμος Ερμιονίδας, ούτε πόσα χρέη έχει τελικά, ούτε και αν οι αντιδήμαρχοι κ.λ.π. δέχθηκαν και τον μισθό της απασχόλησής τους και αυτά που δίνει ο Καλλικράτης. Οι ιδέες και οι προτάσεις μάλλον πεζές μέχρι στιγμής, ενώ οι δράσεις αναμένονται. Φυσικά είναι η αρχή και θα δείξει το πράγμα σε μερικούς μήνες.






Όσο για τη ‘γειτονιά’ του Σταύρου στο αμέσως επόμενο.




Σημείωση: Η ελληνική γλώσσα δεν είναι σκουπίδι. Όλα τα ηλεκτρονικά προγράμματα γράφουν την μικρογράμματη γραφή και το μονοτονικό, που είναι η σημερινή μορφή γραφής της γλώσσας μας. Το να γράφονται κείμενα μεγαλογράμματα χάριν ευκολίας και μάλιστα τονισμένα είναι ασέβεια. Υπάρχουν και προγράμματα με τόνους και πνεύματα. Έτσι, από ό,τι βλέπω, γράφει μόνον ο κύριος Δερματάς. Δεν συμφωνώ με τους τύπους της καθαρεύουσάς του αν και μου αρέσουν, αλλά συμφωνώ μαζί του στο ότι δεν ήταν ανάγκη να πάμε στο μονοτονικό. Απόλυτη όμως ασέβεια είναι να γράφεται η ελληνική γλώσσα με λατινικούς χαρακτήρες. Εδώ βέβαια θα μου πείτε ότι αυτό ήταν πρόταση του Γληνού της αριστεράς και της προόδου γιατί έτσι θα είχε, κατά την άποψη του, μεγάλο ορίζοντα, δηλαδή αναγνωσιμότητα, η γλώσσα μας. Όσο έχει και η τουρκική με τους λατινικούς της χαρακτήρες. Εδώ τι να πούμε;

 Έρρωσθε,

 
Βασίλης Γκάτσος