eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

''ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ''

Το e-mail παρακάτω είναι υπογεγραμμένο ως Αυτόβουλοι πολίτες(ανώνυμο) αλλά δημοσιεύεται διοτι δεν αναφέρει ονόματα απλών πολιτών.



Λίγες ημέρες έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων του νεοεκλεγέντος κ. Καμιζή ως Δημάρχου του Δήμου Ερμιονίδας, στον οποίο ευχόμαστε να επιτύχει στο έργο του για το καλό όλης της Ερμιονίδας. Από τον Καλλικράτειο Δήμο και τον Δήμαρχο, εμείς οι δημότες, έχουμε υψηλές προσδοκίες και λόγω της προσωπικότητας του Δημάρχου και λόγω του φιλόδοξου προεκλογικού προγράμματός του.


Θέλουμε όμως να σταθούμε σε δύο θέματα που τράβηξαν την προσοχή μας και μας δημιούργησαν εύλογα ερωτηματικά.


Όσον αφορά την εκλογή του Προεδρείου του Δημ. Συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ανάρτηση στο διαδίκτυο του σχετικού αποσπάσματος του ισχύοντος σχετικού νόμου, ορθώς ο Γραμματέας εξελέγη από την μείζονα μειοψηφία. Και ορθώς ο κ. Σφυρής επέμενε να τηρηθεί η νομική διαδικασία, απαραίτητη στην συγκεκριμένη περίπτωση και ορθώς ο κ. Καμιζής την απεδέχθη, ως εκ του νόμου υπαγορευομένη.
Η πολυπαραταξιακή εκπροσώπηση του Προεδρείου του Δημ. Συμβουλίου γίνεται κάτω από το πνεύμα του Καλλικράτειου νόμου που είναι η συναίνεση και η σύνθεση των απόψεων των Δημοτικών Συμβούλων για τη λήψη σωστότερων αποφάσεων.
Όσον αφορά το θέμα της πρόσκλησης κάποιων bloggers στο Δημαρχείο για να μην μείνουν οι πολίτες ανενημέρωτοι αναρωτιόμαστε αν αυτό αποτελεί ειλικρινή ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών από πλευράς Δημάρχου ή πρόσκληση ημετέρων για εξωραϊσμό των πράξεων της εξουσίας. Αποδέκτης του εθελοντισμού της δημοσιογραφικής ενημέρωσης του Δήμου μας παρουσιάστηκε γνωστός blogger της Ερμιόνης ο οποίος ξεκίνησε ως γραφικός «χομπίστας» της ενημέρωσης και χρησιμοποιώντας τον παραμορφωτικό καθρέπτη του, αναλόγως των προσωπικών συμπαθειών του και αντιπαθειών του, ενεδύθη επίσημα, ως φαίνεται, τον μανδύα του δημοσιογράφου! Ο κ. Δήμαρχος επέλεξε το συγκεκριμένο πρόσωπο για να μας ενημερώνει «αντικειμενικά» για τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας. Με απλά λόγια τον κατέστησε εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Ερμιονίδας!
Επειδή ο τύπος έντυπος ή ηλεκτρονικός και η ενημέρωση αποτελούν πολύ σοβαρή υπόθεση για όλους μας θα πρέπει να μπαίνουν στο περιθώριο πρόσωπα που αγνοούν στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με την λαϊκίστικη ρητορεία τους, την μονοδιάστατη πληροφόρηση, την στρέβλωση και αυθαιρεσία της γλώσσας τους προσβάλλουν βάναυσα την αισθητική μας.
Και οι πολιτικοί ταγοί μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ εφήμερες και επίπλαστες τέτοιου είδους συμμαχίες που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες τόσο γι' αυτήν καθ' αυτήν την ενημέρωση όσο και για μας τους πολίτες.
Εάν ο κ. Δήμαρχος επιθυμεί πραγματικά την αντικειμενική πληροφόρηση των Δημοτών του θα πρέπει να δημοσιεύει όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου στην οποία θα πρέπει να υπάρχει ειδικός φάκελος, όπου θα αναγράφονται τα επιχειρήματα των Δημοτικών Συμβούλων, που υπερψήφισαν μια πρόταση καθώς και τα επιχειρήματα αυτών που την καταψήφισαν. Μ' αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και όχι η παραμορφωτική προπαγάνδα, που εξυπηρετεί σκοπιμότητες, ιδιοτελείς σκοπούς και συμφέροντα.




Αυτόβουλοι Πολίτες