eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ


Το εικονοσκόπιο δημοσιεύει τις ευχές μιας 10χρονης μαθήτριας  φίλης του ιστολογίου  της Μαργαρίτας Κουμπούρη-Κυρίτση  που θέλησε να μας ευχηθεί "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ".
 Γειά σας !Με λένε Μαργαρίτα και είμαι δέκα χρονών.
Θα ήθελα να ευχηθώ σ'όλους "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" .

Σήμερα Χριστούγεννα όμως θα ήθελα να θυμίσω ότι εκτός από ημέρα χαράς είναι και ημέρα βοήθειας προς τους φτωχούς ανθρώπους ή ακόμα και στους ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα.

Γνωρίζω πως κάποια παιδιά φέτος δεν θα στολίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο όπως κάποια άλλα με πολύχρωμα στολίδια και φωτεινά λαμπάκια και πως δεν θα γευτούν την πεντανόστιμη γαλοπούλα και δεν θα πάρουν δώρα.

Όσοι από μας γνωρίζουν άτομα για τα οποία οι μέρες αυτές δεν είναι οι πιο ευτυχισμένες στη ζωή τους να κάνουν ότι είναι δυνατό για να προσφέρουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Όσο για τα παιδιά που μπορεί να στεναχωριούνται επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να στολίσουν ένα πανέμορφο λαμπερό Χριστουγεννιάτικο δέντρο να γνωρίζουν ότι μπορούν να βρουν το δώρο τους και κάτω από ένα μικρό ταπεινό δεντράκι.

Μπορούν μάλιστα να στολίσουν κλαδιά ελιάς ή δάφνης όπως έμαθα στο σχολείο μου .Είναι ένα έθιμο που ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα.Το συνήθιζαν οι προγονοί μας να κρεμούν καρπούς και μαλλί στα κλαδιά των φυτών αυτών ώστε να ευχαριστήσουν τη φύση για τα αγαθά που τους πρόσφερε. Τό ονόμαζαν ειρεσιώνη.

Πάντα η χαρά και η ευτυχία που μπορεί να νιώθει ένας άνθρωπος δεν βρίσκεται σε συνήθειες που μας μαθαίνει η τηλεόραση.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ