eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

''Σιγά σιγά, όχι όλοι μαζί.''

''Σιγά σιγά, όχι όλοι μαζί.''


Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος
Προς κύριο Βάθη:


Το μπλοκ σου εντελώς ξαφνικά έγινε όργανο της υποψηφιότητάς σου και ασχολήθηκε με θέματα τοπικά που μας αφορούν όλους και συγχρόνως με τοποθετήσεις, στηρίξεις, επικλήσεις που κατά την γνώμη μου έγιναν με σπαραξικάρδιο τρόπο, ήτοι πέραν του μέτρου. Το ίδιο ισχύει και για το μπλογκ του Σταύρου (δεν λέω κυρίου Κούστα, γιατί είμαστε φίλοι και κουμπάροι) το οποίο εμφανίστηκε παραμονή των εκλογών για να στηρίξει την υποψηφιότητά του ασχέτως τι πορεία θα έχει. Και η στήριξη αυτή έγινε σπαραξικαρδίως. Γνώμη μου, δεν την παίρνω πίσω, ότι και αν λέτε. Από την στιγμή που.....
........ «βγαίνετε στον αέρα» είστε στη γνώμη και αντιγνωμία και τη κρίση του κάθε πολίτη και φυσικά στη σάτιρα, αρκεί να τηρούνται οι νόμοι.


Με τον ίδιο τρόπο κύριε Βαθη λέτε τη γνώμη σας και χαρακτηρίζετε άρθρα μου ως βαρύγδουπα λαϊκίστικα και παραπληροφόρηση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, γνώμη σας είναι. Απλά χαίρομαι που τα διαβάζετε.


Με το θέμα της μισθοδοσίας των εκλεγμένων κ.λ.π. ασχολήθηκα εκτενώς ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. Τότε βέβαια δεν οργιστήκατε και η γνώμη μου είναι ότι κρίνατε ότι δεν βοηθάει στην προεκλογική σας προσπάθεια.


Αυτά που γράφετε φυσικά και τα έχω διαβάσει. Αλλά δεν αλλάζει το θέμα μας. Άλλωστε δεν αναφέρετε πουθενά (πλην δημάρχου) ότι υποχρεούνται από το νόμο να πάρουν άδεια από το δημόσιο τομέα ή τον ιδιωτικό ή να αναστείλουν την όποια επαγγελματική τους δραστηριότητα.


Είτε πάρουν αντιμισθία είτε το μισθό του Δημοσίου, είτε και τα δύο μαζί, με οποιαδήποτε σοφίσματα από την εργασία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, ή με οποιοδήποτε τρόπο όλοι οι άλλοι επαγγελματίες, ένα και μόνον ξανατονίζω:



Στάση πατριωτική που θα τους λύσει τα χέρια για δράσεις αποτελεσματικές είναι να μείνουν στις αμοιβές των εργασιών τους, να δουλέψουν πέραν της εργασίας τους για τον Δήμο μας, και τον μισθό ή την αντιμισθία να την παραχωρήσουν, ώστε να ξεχρεώσει ο νέος Δήμος ή να κάνει συγκεκριμένα έργα. Έτσι θα επιλεγούν και οι άξιοι, γιατί όντως ένας άξιος θα το σκεφθεί να πάει στον ιδιώτη εργοδότη του να πάρει 3.5 χρόνια άδεια και να γίνει αντιδήμαρχος με αντιμισθία πολύ κατώτερη των αποδοχών του στον εργοδότη του. Άξιους θέλουμε, όχι ήρωες αλλά και όχι αντιδημάρχους που θα εναλλάσσονται κάθε χρόνο. Αυτή είναι η γνώμη μου είναι τοπική πατριωτική στάση σε μια καταχρεωμένη – χρεοκοπημένη χώρα.




Καθόλου δεν μίλησα για το έργο των δημοσίων υπαλλήλων, το εκπαιδευτικό, ή οποιοδήποτε άλλο. Μίλησα για όλους ως προς την νέα ιδιότητά τους και έδωσα ένα δικό μου νόημα στη λέξη πατριωτική.


Προς Σταύρο:

Το SMS είναι απόρρητη προσωπική αλληλογραφία και δεν είχες, ούτε ζήτησες, την άδεια μου να δώσεις το περιεχόμενο στη δημοσιότητα. Δεν είναι δημόσιο έγγραφο. Ως πράξη είναι επιεικώς αήθης, και οφείλεις δημόσια συγγνώμη. Ως πράξη φέρει το πολιτικό επακόλουθο της διαγραφής σου από την Πατριωτική Συμπαράταξη.


Μπαίνεις άραγε και μέσα στη κάλπη και ξέρεις ότι και τελικώς σε ψήφισα; Κι αν σε ψήφισα, όχι φυσικά ως κουμπάρο!


Πάντως για να μάθεις και να σου φύγει η περιέργεια ψήφισα την Συμπαράταξη μετά από πολύ σκέψη και όχι για τον επικεφαλής ή οποιονδήποτε άλλο. Από την Ερμιόνη επέλεξα τον Παντελή τον Κολυμπάδη (Μπαρμπάτση) διότι είναι νέος, άξιος και αγρότης, ιδιότητα που τη μετράω πολύ και έχει και οικογενειακή πολιτική παράδοση την οποία σέβομαι. Επίσης τον Αντώνη Πάλλη, γιατί εργάστηκε πολύ για τη λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού. Επίσης το κύριο Κρητσωτάκη, γιατί ήταν αθόρυβος και εργατικός.


Φυσικά δεν ανέχομαι να κατηγορούνται οι αντίπαλοι του συνδυασμού που έχασε για λίγες ψήφους και μάλιστα μετεκλογικά για κανένα λόγο. Πόσο μάλλον να χαρακτηρίζονται ως αποκλειστικά υπεύθυνοι για το φράξιμο των ακτών. Αυτά τα λέει και η Συμπαράταξη δια στόματός σου;


Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το εκπαιδευτικό έργο, την απόδοση, αξιολόγηση κ.λ.π. κανενός εκπαιδευτικού ούτε σχολείου της Ερμιονίδας. Υπάρχουν μαθητές, γονείς, επιθεωρητές που είναι οι πλέον αρμόδιοι. Όχι εγώ. Το παράδειγμα δεν σε φωτογραφίζει, άλλωστε γράφω ότι ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι μόνο. Άλλωστε η συμπύκνωση των ωρών γίνεται εύκολα και για άλλες αιτίες και δεν είναι κατακριτέα. Αν ένας αντιδήμαρχος μείνει στο μισθό του καθηγητή, βεβαιότατα πρέπει να τύχει αυτής της διευκόλυνσης. Αν είναι να πάρει δύο μισθούς, τότε όχι. Σας έθιξε αυτό ως παιδαγωγούς, ως λειτουργούς, ως τι;


Οι απόψεις μου είναι σταθερές και δεν περίμενα τις εκλογές για να τις γράψω. Το Δημόσιο πρέπει να συρρικνωθεί και σε πολλές υπηρεσίες να χάσει αυτή την σταθερή μονιμότητα που το χαρακτηρίζει. Αυτό πρέπει να γίνει και στον τόπο μας. Είμαι μέσα σε αυτές τις χιλιάδες εργαζομένων που δεν τους καλύπτει καμιά μονιμότητα, καταλαβαίνω απόλυτα τις χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που διαλύθηκαν οι δουλειές τους, καταλαβαίνω την αγωνία των ανέργων και των αγροτών, πολύ εκ των οποίων αξιότατοι και δουλευταράδες, θύματα της συγκυρίας . Σήμερα δεν έχει σημασία πόσα παίρνεις, αλλά αν έχεις μόνιμη εγγυημένη δουλειά, αν δεν είσαι καθημερινό θύμα της συγκυρίας. Ως προς αυτό είμαστε σε διαφορετικούς κόσμους, και όταν εγώ λέω δημοκρατία δεν εννοώ δημοσιοκρατία.


Ξύλο δεν έφαγα ποτέ, ούτε φάγαμε ποτέ μαζί ξύλο. Πας καλά;


Άσε λίγο ήσυχους τους κοινούς αγώνες, και τα αντιστασιακά σου με τη σχετική ρητορεία, δεν έρχονται τα τανκς. Η χρεοκοπία έρχεται.


Κοίτα πώς θα συνεργαστείς με τους εκλεγέντες του συνδυασμού σου. Μη ξεχνάς ότι συνυπάρχεις, με επιλογή σου, με άξιους συνεργάτες του Λεμπέση, (ήσουν κάποτε στενός του συνεργάτης, πριν την Κίνηση των Πολιτών και αυτό δεν είναι κατακριτέο) οι οποίοι βέβαια δεν αποκήρυξαν την προηγούμενη καλή θητεία τους στο δήμο Ερμιόνης. Εκ των πραγμάτων λοιπόν ή θα συνεργαστείς με τους Λεμπεσιακούς, ή θα παραιτηθείς. Αν τον Λεμπεσισμό τον θεωρείς τόσο σοβαρό ώστε χρέος σου να τον κατακεραυνώνεις, συνέχισε γιατί έτσι αναγκάζεται και ο ιδρυτής του να παράγει κείμενα εξαιρετικά από λογοτεχνική πλέον άποψη, ίσως σε λίγο να δούμε και τα πρώτα του ποιήματα. Και δεν γελάω. Μπορεί ο καλλικράτειος δήμος να κόβει με τη σειρά του μετάλλια γι αυτόν.


Όσο για μένα, οι απόψεις και στάσεις μου στα τοπικά θέματα είναι καταγεγραμμένες στον τοπικό τύπο που έχω δωρίσει στη Βιβλιοθήκη Δήμου Κρανιδίου.




Προς Παπα Ιερόθεο.
Παπά μου αν αυτά κατάλαβες.......




Και τώρα όλοι μαζί στραφείτε προς το μπλοκ των Ιχνηλατών Ερμιόνης, όπου οι 3-4 τελευταίες αναρτήσεις, έχουν πολύ πιο ζουμί από τα γραφτά μου. Εννοείται ότι τις προσυπογράφω στο σύνολό τους. Ι α τ α τ ε!


Έρρωσθε,

 
Βασίλειος Γκάτσος