eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

'' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ''

Αγαπητοί φίλοι,


Είμαι σήμερα εδώ κυρίως για να σας ακούσω. Γιατί εσείς, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο ξέρετε τις συνθήκες, τα προβλήματα και τις προοπτικές της παραγωγής.

Τρία μόνο πράγματα:



Πρώτον, εν μέσω της κρίσης η Κυβέρνηση οφείλει να σκύψει με υπευθυνότητα στα προβλήματα των αγροτών. Χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, διπλή εγρήγορση: αφενός για να αντιμετωπίζονται άμεσα τα οποία προβλήματα ανακύπτουν και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους αγρότες που με δυσκολία τα φέρνουν πέρα. Και αφετέρου, για να εξασφαλιστεί μια σταθερή, αισιόδοξη προοπτική ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο. Και δυστυχώς, και στα δύο αυτά επίπεδα υπάρχει έλλειμμα στρατηγικής. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα σήμερα να καθυστερούν επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, ή να αυξάνεται το κόστος του ρεύματος. Εμείς, η νέα δημοκρατία, είμαστε σαφείς: τονίζουμε συνεχώς την ανάγκη για συγκεκριμένα αναπτυξιακά μέτρα. Και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς πρόνοια για την αγροτική παραγωγή.


Δεύτερον, και πρέπει να λέγεται κάθε φορά: τα εσπεριδοειδή είναι οργανικό, αδιάσπαστο μέρος της αργολικής ταυτότητας, της οικονομίας και του πολιτισμού μας. Η στήριξή τους πρέπει να είναι αυτονόητος στόχος πρώτης προτεραιότητας.






Τρίτο και τελευταίο: σε ό,τι με αφορά προσωπικά, σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω μέσα από τις δυνατότητες που δίνει ο θεσμικός μου ρόλος να στηρίζω τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας, προκειμένου να πετυχαίνουμε την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση του κράτους. Μαζί συνεργαστήκαμε και αναδείξαμε τα θέματα των αποζημιώσεων, των επιδοτήσεων, του κόστους παραγωγής, αλλά και πιο ειδικά ζητήματα όπως αυτό των ανεμομικτών. Χρειάζεται διαρκής εγρήγορση και συντονισμός των δυνάμεων μας για να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία στην κρίση.