eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

''Συνέντευξη του Άγγελου Χάγιου, επικεφαλής του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή" στο tvxs.gr,''

Eπιμέλεια για το Εικονοσκόπιο: Αντώνης Κασίτας

Την «ανάγκη δημιουργίας μαζικού εργατικού κινήματος, με πολιτικό στόχο την ανατροπή του Μνημονίου και της κυβέρνησης που το εφαρμόζει», προτίθενται να εξυπηρετήσουν οι υποψήφιοι του συνδυασμού, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή / Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, όπως τονίζει στο http://www.tvxs.gr/node/69119, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Άγγελος Χάγιος. Ακολουθούν η περιγραφή και το βίντεο της συνέντευξης. *Εντάσσεται στο πλαίσιο αφιερώματος ενόψει της 7ης Νοεμβρίου.




Ο κ. Χάγιος χαρακτηρίζει τον Καλλικράτη «δεύτερο βραχίονα του Μνημονίου» και εκφράζει την εκτίμηση ότι «συγκροτείται ένα περιφερειακό και τοπικό Μνημόνιο», με κύρια χαρακτηριστικά «την περικοπή των πόρων (ήδη κατά 30%), τις απολύσεις συμβασιούχων, και τη φορολόγηση».


Για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, αξιώνει «δήμευση της περιουσίας της εκκλησίας» και «κατάργηση κάθε διεκδίκησης σε περιαστικό πράσινο». Αναφορικά με το επίπεδο διαβίωσης στην Αττική, «ξορκίζει» τις ιδιωτικοποιήσεις.


Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για «έλλειμμα της Αριστεράς», και στο πλαίσιο μιας «ανασυγκρότησης της Αριστεράς, απέναντι στην ανασυγκρότηση του καπιταλισμού», ζητά να τεθεί ανοιχτά «το θέμα του κεφαλαίου, το θέμα της ΕΕ» κ.ο.κ.


Απευθυνόμενος στις δυνάμεις του ευρύτερου πολιτικού χώρου, αναγνωρίζει τις προγραμματικές διαφορές, αλλά καλεί σε «δράση μέσα στο κίνημα» την οποία ανάγει σε «ιστορική ευθύνη».