eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

''ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΤΙΣΣΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ''

''Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Ι Κ Ο Σ  Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ''
«Τ Ο  Θ Α Υ Μ Α  Τ Η Σ  Α Γ Α Π Η Σ»



Τούτος ο χειμώνας και οι άλλοι που έρχονται θα είναι διαφορετικοί! Το παγωμένο πρόσωπό τους θα ζεσταίνεται από την ελπίδα και θα στολίζεται από την ατέλειωτη ευγνωμοσύνη των ανθρώπων.

Τα «λαβωμένα» παιδικά και εφηβικά κορμάκια που εκτεθειμένα στον κίνδυνο δίνουν τη μάχη της ζωής τους, θα βρίσκουν καταφύγιο, θαλπωρή, προστασία, γιατρειά.


Εκεί, στο νέο Νοσοκομείο, ζεστή αγκαλιά και.....
..... απέραντο περιβόλι στοργής και απαντοχής, οι δύσκολες ημέρες θα γλυκαίνονται από το ενδιαφέρον και της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που θα τους προσφέρονται σε όλα τα επίπεδα.


Μόνο τρία χρόνια χρειάσθηκαν, ώστε η συμπολίτισσά μας, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρέσβειρα καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, βράχος υπομονής και καλοσύνης και προσωποποίηση της δημιουργικότητας, να πραγματοποιήσει το κορυφαίο όραμά της, ύψιστο καθήκον και ανάγκη για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και τη δωρεά της ελπίδας στις τρυφερές ψυχές που δοκιμάζονται.


Ένας υπέροχος συνδυασμός ανθρωπισμού και επιστήμης, πραότητας και σοφίας, κοινωνικής ευεργεσίας, γενναιότητας και άριστης αξιοποίησης της οικονομικής ευρωστίας, έδωσε το τέλειο αποτέλεσμα.


Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι άλλο θα είχε στο νου του ο Απόστολος των Εθνών Παύλος γράφοντας τον υπέροχο ύμνο της Αγάπης, θέλοντας να δώσει το περιεχόμενο και το νόημα αυτής της θεϊκής και κοσμοσωτήριας λέξης!


«Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί». Και αλλού: Η αγάπη σκεπάζει όλες τις ελλείψεις του πλησίον, δε ζητάει το δικό της συμφέρον, ελπίζει, υπομένει, «η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει».


Το έργο αυτό αλλά και η δραστηριότητα γενικότερα της κ. Βαρδινογιάννη δείχνουν πανανθρώπινα ότι στη χώρα μας, με τις όποιες δυσκολίες, οι ιδέες δε φτώχυναν, «τα ψυχικά αποθέματα δε συρρικνώθηκαν, η ανθρωπιά δεν έχασε τους χυμούς της». Η Ελλάδα εξακολουθεί να διεγείρει συνειδήσεις, να είναι πηγή συναισθημάτων αλληλεγγύης και ήλιος Πολιτισμού.


Με το δημιούργημα όμως αυτό τιμάται και η πατρώα γη, η Ερμιόνη, οι ρίζες μας, αφού η πρωτεργάτρια και πρωταγωνίστριά του είναι συμπολίτισσά μας.


Το Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου με ιδιαίτερη συγκίνηση εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στην κ. Βαρδινογιάννη. Της εύχεται από καρδιάς στο διάβα της να βρει αντάξιους συνοδοιπόρους και η μεγάλη της προσφορά να είναι αξιομίμητη. Έτσι, καθώς προστάζει ο ποιητής, στην πορεία προς το φως δεν θα μείνει κανένας πίσω.


«Πάρτε μαζί σας όποιον λησμόνησε η Ευτυχία. Αυτόν που η λυχνία του έσβησε, αυτόν που το τζάκι του δε φλόγισε ποτέ. Το παιδί που ποτέ τ’ άστρο το λαμπρό πού οδηγεί, δε γνώρισε… Ω, εσείς με τη σφραγίδα Μεγάλης Δωρεάς Προσκυνητές του Αιώνιου! Πάρτε μ’ αγάπη κι έγνοια όλους αυτούς μαζί σας, να μην αφήσετε κανέναν πίσω απ’ την πορεία προς το Φ ω ς».