eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΠΟΣ''

''Συνέχεια Πλειστηριασμού έκτασης ΔΕΠΟΣ Α.Ε. στο Πορτοχέλι''


Κατόπιν εγγράφου που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Κρανιδίου στις 14/10/2010, με θέμα δήλωση περί συνέχισης πλειστηριασμού ακινήτου της ΔΕΠΟΣ Α.Ε. που κατασχέθηκε με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης 1430/ 29/6/2010 και αφορά την κοινοπραξία «ΣΑΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΛΙΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ» για την κατασκευή έργου με τίτλο «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΑΠ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ» για οφειλή της ΔΕΠΟΣ 588.964,43 ευρώ, διαπίστωσα ότι για άλλη μια φορά υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η έκταση της ΔΕΠΟΣ που αποτελεί για το Δήμο μας πυλώνα ανάπτυξης.

Εγώ είχα προειδοποιησει τους κατοίκους της Eρμιονίδας να είναι σε εγρήγορση για το θέμα της ΔΕΠΟΣ σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την 29/09/2010 και είχα πεί χαρακτηριστικά οτι δεν πρεπει να επαναπαυόμαστε διοτι το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. 



Ενεργώντας άμεσα την ίδια ημέρα έστειλα εξαιρετικά επείγον έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 8709/14/10/2010, προς την υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Μπιρμπίλη Τίνα, με κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, στον υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, στον υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Γιάννη Μανιάτη και στην Δ.Ε.Π.Ο.Σ. Α.Ε. με θέμα την άμεση κάλυψη της οφειλής των 588.964,43 ευρώ (το έγγραφο επισυνάπτεται παρακάτω).














Επίσης ζητώ για μια ακόμα φορά την παραχώρηση της έκτασης της Δ.Ε.Π.Ο.Σ. Α.Ε. στον Δήμο Κρανιδίου για τους εξής λόγους:


• Η έκταση της ΔΕΠΟΣ η οποία είχε απαλλοτροιωθεί για αεροδρόμιο είναι αναγκαία και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για όλη την Ερμιονίδα καθώς η περιοχή έχει ανάγκη υποδομών λόγω της πληθυσμιακής αύξησης.


• Αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία Β΄ Δημοτικού Σχολείου στο Πορτοχέλι (αριθμός μαθητών 194 – αριθμός αιθουσών 7).


• Δημιουργία παιδικού σταθμού ο οποίος δεν υπάρχει.


• Δημιουργία νέου νηπιαγωγείου (ήδη ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους 90).


• Κάλυψη χώρων parking για την εξυπηρέτηση Πορτοχελίου και των επισκεπτών.


• Χώροι αναψυχής και θεματικών πάρκων.


• Χώροι για την δημιουργία κοινοφελών ιδρυμάτων.


• Εκθεσιακοί και συνεδριακοί χώροι και Μουσείου.


• Δημιουργία περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου – Κόστας – Σπετσών και Ερμιόνης.


Η περιοχή είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες στην Ελλάδα, με εντυπωσιακή πληθυσμιακή αύξηση και τουριστικές δραστηριότητες και είναι αναγκαίες οι προαναφερόμενες υποδομές.


Κατόπιν επικοινωνίας που έχω το τελευταίο διάστημα με κυβερνητικούς παράγοντες, έχω λάβει την ρητή διαβεβαίωση για τα εξής:


1. Η οφειλή των 588.964,43 ευρώ θα εξοφληθεί άμεσα από το Ελληνικό Δημόσιο, οπότε δεν θα πραγματοποιηθεί ο αναγκαστικός πλειστηριασμός της 8/12/2010.


2. Η έκταση της ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι θα παραχωρηθεί στον Δήμο Κρανιδίου ώστε να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς που προανέφερα.






Ο Δήμαρχος Κρανιδίου

και Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής