eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ξανά «Σημιτιστάν»;;;

Γράφει η Ιδεοπηγή
Ο περιβόητος ανασχηματισμός έγινε, «άλλαξε ο Μανωλιός κι’ έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».


Προ του δυσμενέστατου κλίματος που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία ο ΓΑΠ προχώρησε σε ένα ανούσιο δομικό ανασχηματισμό μήπως και καταφέρει να μειώσει τις αντιδράσεις των πολιτών εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Φυσικά ο καθένας στη θέση του θα έκανε το ίδιο αλλά η υπουργοποίηση των μελών.....
..... του «Σημιτιστάν» και του βαθέος ΠΑΣΟΚ προμηνύει σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης στις αναμενόμενες κινητοποιήσεις του φθινοπώρου

και του χειμώνα.

Οι εξαγγελίες που ετοιμάζει για την ΔΕΘ δεν πρόκειται να γίνουν πιστευτές ούτε θα αλλάξουν το δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις κινητοποιήσεις αλλά αν παραμείνουν όπως είναι ιδεολογικά γυμνά δεν θα κερδίσουν τίποτε απεναντίας θα οξυνθεί η αναξιοπιστία τους.


Οι ελπίδες του ΠΑΣΟΚ για μερική ανάκαμψη στηρίζονται στο αν θα «πρασινίσει» ο χάρτης το βράδυ των εκλογών. Σ’ αυτό δυστυχώς συμβάλλει και η ΝΔ η οποία με αλλεπάλληλα λάθη καταδικάζεται σε εκλογική αποτυχία.


Αν μεγαλώσει το ποσοστό αποχής θα ευνοηθούν τα κόμματα της αριστεράς και περισσότερο το ΚΚΕ οι ψηφοφόροι του οποίου θα μεταβούν ομαδικά στις κάλπες.


Το δύσκολο στην περίπτωση της αποχής είναι ο προσδιορισμός του ποσοστού που θα απέχει συνειδητά και αυτών που παραδοσιακά απέχουν.


Η πιθανή αύξηση των λευκών ίσως ταρακουνήσει λίγο τους πολιτικούς αλλά δεν έχει δυναμική επίλυσης των οξυμμένων προβλημάτων.


Τα ΜΜΕ με τα γνωστά παπαγαλάκια θα προσπαθήσουν να μειώσουν την αξία της αποχής και του λευκού όπως γίνεται πάντα.


Το κεντρικό πρόβλημα πάντως της κυβέρνησης είναι η εύρεση κεντρικού πολιτικού συνθήματος ικανού να ανατρέψει το σε βάρος της κλίμα. Δεν πιστεύω να γυρίσουμε στην «ισχυρή» Ελλάδα του Σημίτη ούτε στα σοσιαλιστικά συνθήματα του 80.


Η παρουσία του ΔΝΤ και των τεχνοτρομοκρατών του δεν ευνοεί σοσιαλιστικού τύπου συνθήματα.


Το επιχείρημα για αναγκαιότητα προσφυγής στην οικονομική στήριξη των διεθνών τοκογλύφων και η επιμονή της κυβέρνησης να εγγυηθεί την πληρωμή των δανείων που πήραν και παίρνουν οι «επιτυχημένες» τελευταίες κυβερνήσεις έστω και αν καταστραφεί η κοινωνική συνοχή και οι Έλληνες πολίτες δεν δίνουν πολλά περιθώρια για ελιγμούς στο ΠΑΣΟΚ. Αν προπαγανδίσει όπως σήμερα για την ανάγκη και του ΔΝΤ και των άδικων και σκληρών οικονομικών μέτρων οι μέρες της κυβέρνησης θα είναι μετρημένες και ίσως έχουμε εξελίξεις λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές. Το 2011 θα είναι πιο δύσκολο αφού τα μέτρα της κυβέρνησης (που υπαγορεύονται από το ΔΝΤ και την ΕΕ) δεν πρόκειται να αποδώσουν γιατί η αγορά έχει πεθάνει και «ουκ αν λάβης παρά του μη έχοντος». Η ανεργία σύμφωνα με όλους τους αναλυτές θα φτάσει το 20% και η κοινωνική έκρηξη είναι «προ των πυλών».


Τώρα κανένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ δεν θα διαμαρτύρεται αφού όλα μετέχουν στην κυβέρνηση (ακόμη και ο Χυτήρης). Η ομάδα Παναγιωτακόπουλου μονίμως διαμαρτυρόμενη και χωρίς καμία ρήξη με την ηγεσία (παλιό το κόλπο) θα μείνει στο περιθώριο.


Υπάρχει μήπως περίπτωση η τροχαία να εμποδίσει όσους θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν;


Τι θα γίνει με το συνεχώς ογκούμενο κίνημα κατά της πληρωμής των διοδίων; Ίδωμεν