eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ!ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.

Γιατί η μνήμη σώζει.

Από τις πιο μελανές μέρες του τόπου μας, όπου οι πρακτικές οπαδών σε παράπεμπαν σε άλλες εποχές.

Το χρονικό της ντροπής.

Μετά από την παρότρυνση της κας Σούλας Γιαγκιόζη και της κας Ευγενίας Πάλλη να συμμετέχουν κάποια μέλη της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο, για να μην καταργηθεί εφόσον δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κανένα μέχρι τότε να συμμετέχει, εκδηλώσαμε ενδιαφέρον για να βοηθήσουμε τον σύλλογο κάποιες από εμάς.


Ήταν πολύ λίγα τα μέλη του τότε συλλόγου, άρα με τα 12 συνολικά άτομα που καταφέραμε να συγκεντρωθούμε τη δεύτερη Κυριακή μπορούσε να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία Η γνώμη της «πρωτοβουλίας» ήταν να δώσουμε άλλη μια ευκαιρία ώστε να υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές και να παραχθεί έργο..

Την Τρίτη Κυριακή σοκαριστήκαμε και ντραπήκαμε , από τον μηχανισμό που ενεργοποιήθηκε από τους ανθρώπους του δημάρχου, στο άκουσμα της συμμετοχής μας και της πιθανής εκλογής μας στον σύλλογο.


Κοσμοπλημμύρα..


Είδαμε 70 νέες εγγραφές μελλών με ημερομηνία την προηγούμενη των εκλογών έτσι ώστε να έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και να ψηφιστούν.

Είδαμε στη θέση της Ευγενίας και της Σούλα, που είχαν ορισθεί σαν εφορευτική επιτροπή, δυο δημοτικούς συμβούλους, τον κο Βασίλη Αιβαλιώτη και τον κο Παναγιώτη Μέξη και είδαμε με πόση αγωνία μετρούσαν τα κουκιά. Ολόκληρες οικογένειες φίλων παρέλασαν από το δεφτέρι της «προστασίας του περιβάλλοντος» ενώ στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν οι πιο «περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι».

Τα αποτελέσματα των εκλογών γνωστά , όπως και η δράση του συλλόγου.

Το περιβάλλον λοιπόν στο βωμό της ψηφοθηρίας.

Ποιές αλήθεια φοβήθηκαν;

Τις γυναίκες της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ που τότε ήταν στους δρόμους διεκδικώντας, με όλους τους τρόπους λύση για την ντροπή του τόπου, την μολυσμένη θάλασσα μας, με πραγματικό ενδιαφέρον.

Τότε που όλοι αυτοί οι κύριοι μας διαβεβαίωναν ειρωνικά ότι ο βιολογικός δεν πρόκειται να λειτουργήσει. .

Αλήθεια, όλοι αυτοί που υπέγραψαν στο «δεφτέρι του περιβάλλοντος» και εκείνοι που εκλέχτηκαν, που είναι τώρα και ποιο είναι το έργο τους;


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ